REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Lipsa implicării agențiilor economici și a tour opreatorilor din Constanța au adus pierderi companiei aeriene Blue Air

Lipsa implicării agențiilor economici și a tour opreatorilor din Constanța au adus pierderi companiei aeriene Blue Air

Replica API 10 octombrie 2017 | 00:00 283

Compania aeriană românească Blue Air a tras linie după un nou sezon în care operează pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu. Într-o conferință de presă, urmată după discuții lungi cu autoritățiile locale și județene, conducerea companiei aeriene a prezentat presei cifrele sezonului estival 2017. Din nefericire, două curse urmează a fi suspendate de anul viitor. Este vorba de cursa internă cu Iași și cursa internațională cu destinația Roma.

Județul Constanța are o populație de peste 650.000 de locuitori, însă doar câteva sute de mii de persoane au tranzitat aeroportul de la malul mării. Acest aspect este unul trist dacă comparăm un alt oraș destinație din Cipru, unde tranzitul este de aproximativ 8 milioane de pasageri, iar populația este de 10 ori mai mică. Acolo, Blue Air are o bază bine definită.

La Constanța, lucrurile nu stau roz. S-a încercat atragerea turiștilor pe calea aerului, dar doar câteva curse au avut succes în rândul oamenilor. Iași și Roma au fost niște destinații care au adus pierderi companiei, drept pentru care cursele cu aceste destinații nu vor mai fi valabile începând cu următorul sezon de curse pe aeroport, care va începe la data de 1 iunie 2018 și va ține până la finalul lunii septembrie.

Însă, compania își dorește o prelungire și în extrasezon pentru a opera, asta doar dacă tour operatorii și hotelierii vor arăta o mai mare atracție pentru a promova acest tip de produs, ținând cont că în anul 2017 un singur tour operator și-a rezervat locuri pe cursele cu plecare sau cu destinația la Mihail Kogălniceanu deținute de companai aeriană.

Investițiile nu se lasă așteptate, compania anunțând că va achiziționa 12 avioane Boeing 737 MAX8, care va avea un cost de 10 milioane de dolari per bucată. Aceștia au mai făcut și alte îmbunătățiri, dar nimic concret strict pentru Constanța. Au promis totuși că acele curse care au fost scoase din grila anului urmărtor vor avea înlocuitori, dar vor anunța ulterior care vor fi noile destinații de pe Mihail Kogălniceanu.

Municipalitatea promite că se va implica în promovarea acestui tip de produs, fiind un partener de încredere al aeroportului și al dezoltării turismului de la Marea Neagră și recomandă mai multă implicare a hotelierilor și a tour-operatorilor.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
introduceti curse si la Rotterdam, aici in port lucreaza multi romani si mai ales pe perioada aprilie octombrie vor veni multi turisti in tara.
0
0
...introduceti si curse spre Stuttgart !
1
0
Cat suntem noi aici, protejati de Acatrinei si Artagea, nu misca nimic! Sa va fie clar latrailor!
0
0
doar nu va asteptati sa se implice cipanii! ati gresit adresa.
2
0
Cu atiti studenti si oameni de afaceri greci , de asemenea cu romani dornici de a merge in Grecia, Blue Air a scos cursa de Atena Larnaka exact cind ne obisnuisem. Inca o data intreb ,citi merg de la Constanta la Bruxelles? Reintroduceti cursa de Atena.
0
0
Niciodata acest aeroport nu va fi rentabil, atata timp cat orasele Constanta si Tulcea se vor zbate in saracia actuala. Sa,-ti faci socoteala cu capsunarii care vin o data pe an este sinucidere curata.
0
0
Da de ce nu are bluiair curse din toate capitalele europei madrid de exemplu sa vedeti cum vor creste nr clientilor dar asa sa mearga la bucuresti cu clujul timisoara au curse din madrid iar kogalniceanu nu are curse din anglia italia turcia iar idin madrid unde sunt in jur de 100 de mii de constanteni si tulceni care vor veni cu aceste curse chiar si de 2-3 pe an vin la bucuresti cat ii costa biletul madrid bucuresti ii costa si bucuresti constanta ori tulcea si mai facem calcule puuneti curse sa vedeti cum vor creste si nr clientilor
1
0
Cand pui pretul biletului pe ruta Constanta -Cluj 100 euro in conditiile in care un bilet pe relatia Bucuresti Cluj la Wizz Air ajunge si la 39 lei...e putin probabil sa ai calatori ....
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108