REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
15.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Liviu DRAGNEA a IEȘIT din ÎNCHISOARE! VIDEO

Liviu DRAGNEA a IEȘIT din ÎNCHISOARE! VIDEO

Replica API 16 iulie 2021 | 01:36 3659

Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a ieșit din închisoare, după ce Tribunalul Giurgiu a admis, joi, cererea acestuia de eliberare condiționată. Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

foto: cancan.ro

”A fost o perioadă de doi ani și două luni de chin și suferință. Asta a fost aici, abuzuri și umilință și cea mai mare parte a populației a înțeles azi de ce a trebuit să ajung aici. Când am plecat eu, România era o țară prosperă, cu venituri decente, azi e o dictatură feroce. Lipsa libertății e cel mai greu lucru. Mi-a lipsit cel mai mult libertatea. Mă consider un deținut politic”, a spus Liviu Dragnea, la ieșirea din Peniteniciarul Rasova. Întrebat cine l-a trădat, fostul lider al PSD a spus: ”M-au vândut”, precizând, totodată, că a stat în închisoare nevinovat, considerându-se deținut politic.

”Mi s-a cerut insistent în ultmele luni la instanță să îmi recunosc vinovăția ca să pot fi închis. Am refuzat. PSD a devenit un partid operetă condus de oameni lași",a spus Dragnea”, a mai spus el

În ședința de joi, Dragnea a declarat în fața instanței că a avut un comportament bun și a ceut să-i fie admisă crerea.

„Cu decență și demnitate am dus pedeapsa. Am ieșit la muncă în fiecare zi care mi s-a permis. Am participat la toate cursurile la care mi s-a permis, n-am lipsit nicio zi. Am primit recompense în fiecare lună în care am fost la muncă, inclusiv în ultima lună, luna iunie”, le-a spus Dragnea judecătorului.

VIDEO:

sursa video: observator.ro

Liviu Dragnea a solicitat Judecătoriei Sectorului 5, în aprilie, să fie eliberat mai devreme din penitenciar, susţinând că a îndeplinit fracţia necesară de 2/3 din pedeapsă.

Pe 27 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 i-a respins însă cererea de eliberare condiţionată, Dragnea a făcut contestaţie, respinsă de Tribunalul Bucureşti pe 27 mai.

În motivarea deciziei de la Tribunalul Bucureşti, se arăta că "instanţa a apreciat că, din analiza coroborată a situaţiei personale a petentului, nu şi-a format convingerea că acesta a dat dovezi temeinice de îndreptare".

În paralel, Dragnea a deschis un alt proces la Curtea de Apel Bucureşti în care solicita strămutarea de la Tribunalul Bucureşti la un alt tribunal din ţară a procesului privind eliberarea sa condiţionată din închisoare. El susţinea că judecătorii de la Tribunalul Bucureşti nu pot fi imparţiali în judecarea cererii sale, deoarece au semnat o petiţie faţă de modificarea Legilor Justiţiei, pe vremea guvernării PSD.

Deşi decizia Tribunalului Bucureşti era una definitivă, Curtea de Apel Bucureşti a desfiinţat-o, iar procesul a fost mutat la Giurgiu.

Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Fostul lider al PSD a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova, intentând mai multe procese, pe motiv că nu este lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii.

Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă, după ce Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, în prezent jurnalist la Realitatea Plus.

Ulterior, Dragnea a câştigat mai multe procese cu penitenciarul, instanţele stabilind că i s-au încălcat mai multe drepturi, printre care dreptul la muncă şi la îngrijire medicală, potrivit digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dragneo, sper sa crapi cat mai repede!
3
1
Dragnea e un hot
3
1
Liviu dragnea psd sa ma kac in mustata ta
4
2
codrin e nelipsitul carator de sacose cu chiloti .Le-a carat si pe ale lui Bombonel cind a iesit din pirnaie .
6
0
Acu, apar pesedeii distrusi gen chelu si Serban acordeonistul
10
4
Cum ar putea un psd is penal sa faca tara bine cand ei doar au furato de 30 de ani nu ganditi.....
17
7
Daca ar ajunge la conducere ar putea sa puna tara asta pe picioare din nou nu ca incapabili de pnl isti
13
20
in Primaria Constanta se intimpla aceleasi tip de angajari si pontaje fictive pentru care a fost condamnat Dragnea. DNA ar trebui sa verifice ce a facut Cristinel Dragomir de cind a fost angajat; nu vine deloc la birou-este "pe teren". Fosta Secretar al Municipiului Constanta - Georgiana Gospodaru- timp de 3 ani a stat pe holuri la tigara- nici o hirtie rezolvata. Adusa de minuta la noul primar de consilierul Mandila. Diana Neagu pontata- dar a stat acasa.Se poate verifica in programul de circulatia documentelor al primariei.
21
2
Ce s-o fi zbatut atata sa se libereze conditionat, nu stiu? Oricum ii vine dosarul din spate si va face si restul de pedeapsa. Hai, dragnea, secatura ce esti, hai sa te vad inca vreo 15 ani la parnaie! Oricum nu te spala nici Oceanul Atlantic.
16
8
O sa urmeze iohanesburg dupa el
8
16
Oricum este izolat si terminat politic . Vezi marele conducator Nastase
25
7
Acu toate leprele sa dea fuga sa ii faca fiecare cite o felatie omului.Ca na ii statut omul.alupiguS ispite pnlpdl iste
15
10
URAAAAAAA! URAAAAAA! URAAAAAA! MOARTE NEOMARXISTILOR! MOARTE LIBERALILOR!
17
22
S a eliberat si ultimul detinut politic,sunt altii din ziua de azi care merita milt mai mult decat Dragnea si sunt si foarte multi.
22
18
dracu ce bine i-mi pare a-ti vorbit de el mereu si nu a-ti facut nici un rahat decit a-ti cistigat alegerile atit nimic ba nimic trasi bani de la buget atit
10
18
Sa ai parte de cotele numite parnaie din Ro.
22
15
si cat au furat. un cacat ati facut ma cu ticalosii astia ca i-ati pedepsit de v-ati rupt voi.
32
18

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272