REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
17.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Mai curăță cineva canalul care traversează Satul de Vacanță?! Video

Mai curăță cineva canalul care traversează Satul de Vacanță?! Video

Victor ROTARU 21 iulie 2023 | 00:00 1664

Este focar de infecție pe canalul care traversează Satul de Vacanță, un loc destul de frecventat, mai ales în această perioadă, în plin sezon estival. Pe lângă gunoaiele care pare că deja intră în procesul de descompunere având în vedere de cât timp nu s-a mai igienizat zona și vegetația care te duce cu gândul la o gură de vărsare al unui mare fluviu, mirosul este unul greu de descris în cuvinte, dar cu toate acestea, oamenii pasionați de pescuit își fac curaj și aruncă undița în lac, prinzând mai multe gunoaie decât pești. 

Mai curata cineva canalul care traverseaza Satul de Vacanta?! Video

Situația mediului înconjurător a devenit un subiect din ce în ce mai prezent în viața cotidiană. Este clar că în ultimii ani, și datorită campaniilor de informare cu privire la poluare, care implicit afectează clima, oamenii au devenit ceva mai conștienți. Cu toate acestea, situația din canalul de comunicare al lacului Tăbăcăriei cu lacul Siutghiol este una de-a dreptul îngrijorătoare. 

Mai curata cineva canalul care traverseaza Satul de Vacanta?! Video

Pe lângă gunoaiele care sunt prezente în lacul Tăbăcăriei, și ajung implicit în Siutghiol, canalul pare mai mult o mlaștină, ce emană un miros nu tocmai plăcut. Canalul trece și prin Satul de Vacanță, acolo unde an de an, în perioada sezonului estival, este tranzitat de mii de turiști zilnic care sunt deranjați de mirosul înțepător al canalului. Cu toate că turiștii care trec prin zonă preferă să grăbească pasul, iată că sunt și oameni care nu văd nici o problemă în cum arată lacul, aruncându-și undița în acesta, poate, poate prind un pește, cu cine știe câte sute de boli. 

Video:

Cine se ocupă de canal? 

Contactată telefonic de către reporterii de la Replica, Marieta Iorga, purtător de cuvânt al A.B.A.D.L. a transmis faptul că Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral nu mai are în administrare canalul din anul 2020: „Nu este în administrarea noastră. Din 2020, printr-o hotărâre a Înaltei Curți de Casație și Justiție, acest canal, împreună cu toate lacurile din Județul Constanța, mai puțin lacul Techirghiol, care face parte din Sit Natura 2000, au fost trecute la A.N.P.A. Recent, colegii mei le-au pus în vedere faptul că trebuie să aibă grijă și de stavile, am primit mai multe solicitări că acolo sunt gunoaie. Din păcate, nu ne mai aparțin.

Mai curata cineva canalul care traverseaza Satul de Vacanta?! Video

Contactați telefonic, din cei trei oameni care se ocupă de Serviciul de Inspecție și Control din cadrul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură (A.N.P.A.), unul singur a răspuns la telefon, fiind foarte scurt la vorbă transmițând faptul că trebuie să luăm legătura cu președintele A.N.P.A., închizând telefonul în nas. În încercarea de a afla un răspuns, reporterii Replica au sunat și la cele două numere generic denumite: „numere de contact”, la care însă, a răspuns un robot, care ne-a transmis faptul că „Numărul format nu este valabil.”  

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
earu barci inainte pe kanal, si hydro, ciclete..? unde este ..
0
0
Nu era mai bine ca fiecare firma din satul de vacanta sa pună câte 1000 de lei și sa cheme o firma sa curețe lacul, ca toate deșeurile aruncate sunt resturi de la alimentele cumparate din sat!Așa era firesc !
1
0
Canalul e ultima problema a ruinelor constantei. Primarul vc incearca sa stearga acest oras de pe harta. Pardon, sa-l ingroape in santuri si nori de praf. Jos vc-ul
2
0
Alo, politistul local Olteanu Valeriu, mizeria asta o vezi ? Sau ai sita la ochi si nu vezi decat iarba de pe terenurile cetatenilor ! Aici nu dai amenzi ?
4
0
Multa mwe cu kkt pnl si tuturor sustinatorilor sai
2
1
DAR OARE MIZERIILE ACELEA PE CARE LE ATI AFISAT CINE LE O FI ARUNCAT IN APA???? ADICA OAMENII FAC MIZERII PESTE TOT SI ARUNCA GUNOAIE SI VOI INTREBATI DACA MAI CURATA CINEVA CANALUL? NU VA E RUSINE ???
3
4
Mergeți la adresă, trebuie să aibă o adresă
12
0
Anpa? Pe bune? Cu taranu , seful braconierilor... astia nu fac nimic decat sa ia salarii grase
14
1
Astia cu pescuitul au pus capac lacurilor din Constanta. Nu se poate face nici o activitate turistica, nimic... sat fara caini! De unde sa inchiriezi luciu de apa? Cui sa te adresezi? Primaria treb sa ia lacurile inapoi!
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272