REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Mai multe consilii județene, printre care și Constanța, vor să înființeze o companie aeriană internă

Mai multe consilii județene, printre care și Constanța, vor să înființeze o companie aeriană internă

Andreea CONDURACHE 11 august 2023 | 00:00 2862

Cu avionul, dintr-un județ într-altul. Mai multe consilii județene din România intenționează să înființeze o companie de transport aerian care să asigure legătura în principalele orașe ale țării. Propunerea Camerei de Comerț și Industrie a României presupune constituirea unui nou operator aerian sub forma unei societăți pe acțiuni, fiind incluse și cele 15 consilii județene și ar opera cu un număr semnificativ de aeronave de capacitate mică. La întâlnirea organizată de CCIR, din data de 17 iulie, au participat și Stelian Gima, vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța, și Gabriel Monea, administratorul public al județului Constanța.

Mai multe consilii judetene, printre care si Constanta, vor sa infiinteze o companie aeriana interna

Camera de Comerț și Industrie a României a organizat în cursul zilei de luni, 17 iulie a.c., o întâlnire în format fizic, cât și hibrid, cu reprezentanții a 15 consilii județene din țară în vederea înființării unei companii de transport aerian, menită să asigure legătura între principalele orașe ale țării. Scopul este să conecteze transportul aerian cu toate orașele importante, facilitând astfel un transport rapid, confortabil și sigur pentru turiști, dar și pentru oamenii de afaceri din România.

La reuniune au participat, atât fizic, cât şi online, reprezentanţii consiliilor judeţene care au în operare aeroporturi, precum cele din: Arad, Braşov, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi, Satu Mare, Timiş, Tulcea, Suceava şi Sibiu. De asemenea, întâlnirea a beneficiat şi de prezenţa reprezentanţilor mediului academic, precum şi de cea a reprezentanţilor din domeniul aeronautic.

Mai multe consilii judetene, printre care si Constanta, vor sa infiinteze o companie aeriana interna

Constanța se află printre cele 15 județe invitate să participe la proiect

Județul Constanța se află printre cele 15 județe invitate să participe la acest proiect. La întâlnirea organizată de CCIR au participat și vicepreședintele CJ Constanța, Stelian Gima, cât și administratorul aublic al județului Constanța, Gabriel Monea.

„În acest proiect de acționariat pot intra consiliile județene din țară, care doresc să participe. Consiliul Județean Constanța se prezintă ca un acționar minoritar, deoarece nu deține un aeroport propriu; aeroportul de la Mihail Kogălniceanu reprezintă un obiectiv de interes strategic militar. Cu toate acestea, nu se exclude posibilitatea ca CJC să devină acționar în cadrul acestei companii. Până la finalul lunii septembrie, CCIR are planificat să efectueze un studiu de oportunitate și să pregătească drafturile documentelor privind statutul și organizarea acestei companii. După această etapă, la nivelul CJC se va analiza oportunitatea implicării instituției în acest proiect complex. Deoarece proiectul este de anvergură și implică resurse financiare considerabile, CJC va prezenta pe ordinea de zi a ședinței de consiliu județean oportunitatea de a deveni parte a acestei societăți comerciale. Decizia finală privind implicarea în proiect va fi luată de consilierii județeni, care vor stabili în mod concret direcția de urmat”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Constanța, pentru Replica de Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ideea ar fi buna daca administratiile locale nu s-ar fi dovedit deja manageri incompetenti in ultimii 33 de ani iar camera de comert … ? ar fi o adevarata minune sa reusesca sa faca ceva util si mai ales sigur pentru ca zborul cu avionul implica chiar si in ziua de azi riscuri mari; totul va tine de management, organizare si reusita impunerii si mentinerii unor standarde tehnice foarte inalte asa cum sunt necesare daca nu vitale in zborurile cu avionul; greu de crezut ca vor reusi
0
0
Cacatul de aeroport din Brasov la o ora pana la aeroporturile de Sibiu, 2 ore de Bucuresti , 3 ore de Cluj are zboruri zilnice de la Wizz la Lufthansa in 6 7 destinatii si kogalniceanu plin de magreoni de la Baia are 3 zboruri pe saptamana si toti se carabanesc la Bucale la 3 ore de drum. Mare manageri arrrrromani din Pind isi arata si aici nepotismul si prostia
3
0
camera de comert adica suinul daraban mihail kg 200 a gandit niste jmekerii sa-i traga pe sfoara moniti cu bani niste consilii judetene sa faca o companie aviatica care nu va functiona niciodata dar se baga niste bani se fac niste angajari se mai baga niste bani de la judete, se mai fac niste angajari numai jmekerii si neamurile lor, consilii de admnistratie, sexcretare si functionari, inchiriaza un sediu al unui jmeker plateste ca primaria lui Chtzac 20.000 euro/luna la sediul politiei locale Alo DNA 20.000 euro/luna????. Asa se face o maradoneala.In final tine cat tine se mananca banii cat se poate si apoi se declara ca planul a fost sabotat de dusmanii poporului si se inchide maradoneala cu pagubele de rigoare dar cu buzunarele pline la daraban =250 kg.
3
1
nu va e de ajuns Kogalniceanu? sau vreti avion pentru 10 metri din poarta vilei pana in portiera mercedesului? alt jaf din banii publici.
3
0
Buna idee.Pe viitor ar puta opera si in exterior, de exemplu, Atena.Avem ditamai aeroportul, la doi pasi,si nu beneficiem de el, cu toate ca se investesc tot timpul,miliarde.
1
4
Le-a mai venit astora o idee cum sa mai fure cu acte niste milioane de euro,povestea asta ori nu o sa mearga dar bani vor fi cheltuiti,ori o sa mearga in pierdere,va fi o gaura neagra pentru bani publici.
7
0
in sfirsit, ceva bun, numai sa se faca. sper sa nu se implice chitac, ca asta o sa propuna o linie maritima.
5
6
E bine.m am linistit. Monea slutu si uratu moneagrosu si artagosu. S a dus bou s a ntors vaca. Marele administrator al judetului. Lupu stranuta puternic si a trimis sclavu sa reprezimte judetul. Vb lu asta demai jos autogarile arata ca niste wc uri publice undeva in India si ei vor avioane.... sunt tare curios sa stiu daca lupu cel voinic a calcat vreodata in autogara de la gara..... normal ca nu ca el are sclavi pe post de sofer. Autobusele ii put. Sa mi bag pl n mm desclavi
4
0
Sa nu cumva sa avem dricuri zburătoare.
6
0
Trebuia sa mearga Lupu, nu sa trimita valetii. Pana sa fie inlocuit mai are niste obligatii.
7
1
sa faca k din cta se zboara in doar, 2 tari si in.. TOMIS 3,LA AUTOGARA, NESIM TITILOR ,RATATI,GOLANI IN frunte cu ragatul ala de parangea, pds- la dos cu voi sugatori de . bani publici, din oricare alta aeroport din tara se znoara in 10 tari,la noi trebe sa mergi la bukale sa platesti mikrobuzele mortii cu toti soferii .cio retzi. mizerabili
11
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272