REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Manevră RISCANTĂ, din cauza unui ȘOFER care a PARCAT în STAȚIE, la CORA! Video

Manevră RISCANTĂ, din cauza unui ȘOFER care a PARCAT în STAȚIE, la CORA! Video

Replica API 8 decembrie 2021 | 11:07 3718

Nesimțirea șoferilor atinge cote alarmante la Constanța. Autoturismele sunt lăsate în locuri nepermise, ori blocând accesul de intrare al unor instituții, scări de bloc și stații de autobuz. Așa cum este prezentat în videoclip, șoferul unui autoturism a blocat ieșirea din alveolă a unui autobuz CT Bus. Ce a urmat... puteți urmării în materialul video de mai jos.

Șoferii CT Bus sunt revoltați de nesimțirea celor ce opresc ori lasă mașinile pe avarii în stațiile destinate autobuzelor. E drept că nici locuri de parcare nu sunt, dar asta nu reprezintă neapărat o scuză pentru participanții la trafic.

Menționăm faptul că astfel de evenimente sunt la ordinea zilei. Unul dintre exemple este cel prezentat în videoclip, unde un localnic decide să-și lase mașina oprită la ieșirea din stația cu alveolă destinată autobuzului, pentru a-și achiziționa ceva de la magazin, blocând accesul mijlocului de transport în comun, acesta nemaiputând ieși din stație. Pentru această situație, să-și poată continua drumul, șoferul autobuzului a reacționat prompt, dar nu sigur, făcând manevra de mers înapoi pentru ieșirea din alveolă.

Evenimentul a avut loc pe str. Dezrobirii, în zona Cora. Așa cum se poate observa în imagini, nesimțirea șoferului autoturismului l-a obligat pe conducătorul auto de pe autobuz să efectueze o manevră riscantă, tot traficul rutier din zonă fiind pus în pericol.

Atenție, se ridică mașini!

Vă amintim că Poliția locală efectuează verificări, iar iresponsabilitatea șoferilor ce aleg să-și lase mașinile parcate neregulamentar este pedepsită după cum prevede legea. Proprietarii autoturismelor pot rămâne fără mașină și se pot alege și cu o amendă destul de usturătoare. Situațiile în care se efectuează ridicarea acestora, sunt următoarele: pe carosabil unde staţionarea este interzisă prin lege, pe trotuare fără respectarea prevederilor legale, pe spaţii verzi, în parcuri, în locurile unde sunt montate pavele, în parcările amenajate, fără a avea achitată contravaloarea taxei privind parcarea sau pe locurile de parcare amenajate şi semnalizate corespunzător, destinate persoanelor cu handicap.

Mașinile ridicate sunt depozitate în parcul auto situat în municipiul Constanța, strada Caraiman, nr.1 și pot fi ridicate doar după ce proprietarii au achitat taxele prevăzute prin HCLM 399/2018: tarif ridicare mașini - 450 de lei, tarif transport mașini - 120 de lei, tarif depozitare mașini/zi - 60 de lei. Programul de restituire este non-stop.

Încă o dată, Poliția Locală Constanța atrage atenția asupra importanței respectării regulilor de circulație. Le mulțumim tuturor celor care ne-au semnalat problemele întâlnite și îi rugăm să facă în continuare acest lucru la numărul de telefon: 0241.484.205 sau 0341.922 - Dispecerat- Direcția Generală Poliția Locală.

Video:

C.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca tot a dat inapoi trebuia sa o spulbere!
7
1
de ce n a sunat la rutiera sof de bus? are camera de bord sa dovedeasca. Altfel nu invata astia nimic niciodata imbecilii astia!
15
1
Specimenele alea din politie ce dracu' fac?
11
1
Acestui ipochimen trebuia ca hingherii sa-i ridice masina si sa fie dusa la periferie unda sa i se dea foc.
14
3
Foarte bine, are marsarier
2
18

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108