REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ministerul Justiției a publicat proiectul de modificare a legilor justiției trimis la CSM pentru avizare

Ministerul Justiției a publicat proiectul de modificare a legilor justiției trimis la CSM pentru avizare

Replica API 31 august 2017 | 01:56 657

Ministerul Justiției (MJ) a publicat, miercuri seară, proiectul de modificare a legilor Justiției, trimis pentru avizare la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) de ministrul Tudorel Toader.

"Proiectul își propune să aducă modificări, în principal, prevederilor privind evaluarea profesională, promovarea în funcții de execuție la instanțe și parchete, numirea în funcții de conducere la instanțe și parchete, reglementarea situațiilor în care magistrații sunt în imposibilitatea de a-și exercita funcția, precum și eficientizarea managementului instanțelor și parchetelor", se arată în expunerea de motive a proiectului postat pe site-ul MJ.

Proiectul conține o serie de modificări anunțate anterior de Tudorel Toader, printre care numirea procurorului general și a procurorilor șefi ai DNA și DIICOT de către CSM la propunerea ministrului Justiției, preluarea Inspecției Judiciare de către Ministerul Justiției, precum și înființarea unei direcții specializate în efectuarea urmăririi penale pentru infracțiunile săvârșite de magistrați.

Referitor la numirea procurorului general și a procurorilor șefi ai DNA și DIICOT, proiectul prevede că aceștia vor fi selectați dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani.

Mai mult: Agerpres

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
KLEMM PLEACA , NU AI NICI UN DREPT SA RAGI IN ROM ANIA DESPRE POLITICA INTERNA . ACASA , IA-O SI PE ILEANA , DAR N-ARE VIZA !
0
0
cum comentatifaptul ca penalul draknea spune despre ambasada SUA ca este pe cale sa ne intrezica sa gandim, de ce se ingrijoreaza ca el oricum nu gandeste ci ordona iar altii executa. Dar el cum isi explica faptul ca noi vom plati taxa de timbru si pe aerul expirat pentru ca pe apa este pe cale de realizare.. Nu-ti este rusine sa afirmi asa ceva, atata timp cat tu si haita ta de hoti supuneti un popor intreg la infometare, ati dat doi lei si luati 100?
1
1
Sa inteleg ca oamenilor le convine sa ramana lurcurile ca azi,adica magistratii sa nu raspunda pentru abuzurile lor?! Atunci bine,nimeni sa nu mai raspunda pentru buleli. Medicii sa taie ca Ciomu,zidarii sa puna nisip in loc de caramizi ,toata lumea sa faca orice fara ca nimeni sa fie tras la raspundere. Sunteti nebuni?!!!Adica magistratii sunt entitati divine si deci de neatins? La ce dracu mai votam atunci,sa ne conduca procurorii in frunte cu un dictator si valea, cine mai sulfa ceva sa fie bagat la bulau sau impuscat! Bai ce multi dobitoci !......
2
0
Onanistilor voi nu vreti o democratie adevarata ?Vreti la bootoane pe kovesi si lazar ? Atunci scuzati ma sunteti loviti de laba in freza.
3
1
PSD un partid de nenorociti,penali,fosti securisti si comunisti care a adus Romania pe marginea prapastiei. Economia e daramata,educatia e daramata,justitia e daramata,poporul roman e daramat de acesti nenorociti ordinari,politicieni de cacat!
5
3
opriti-va pana nu este prea tarziu, ve-ti avea pe constiinta un popor ce a crezut in voi, ve-ti fi blestemati in veci
5
3
Sau Giorgiana! Unde sunteti cu acel comentariu despre moldoveni? Uitati-l pe asta din poza!
0
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108