rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Reorganizarea RADET

Municipiul Constanța va avea o nouă societate care se va ocupa de termoficare: toţi consilierii au votat proiectul lui Făgădău

Municipiul Constanța intenționează să reorganizeze serviciul public de alimentare cu energie termică-RADET-prin implementarea unor soluții eficiente din punct de vedere organizatoric, funcțional, financiar și energetic. Proiecte importante de hotărâre și de interes pentru constănțeni au fost aduse la cunoștința consilierilor locali municipali marți, 10 septembrie, de către inițiatorul acestuia, primarul Decebal Făgădău. Este vorba despre un subiect fierbinte, ce vizează sistemul centralizat de distribuție a agentului termic. Pe scurt, administrația locală, după îndelungi discuții cu specialiști din diferite domenii, a demarat procedurile în vederea înființării unei noi societăți care să preia magistralele CET, activitatea RADET, dar și angajațarea unor specialiști care să ofere consultanță și asistență juridică în vederea reorganizării noului serviciul public de alimentare cu energie termică. Toți cei 23 de consilieri au căzut la un numitor comun și au votat în favoarea proiectului.

Având în vedere situația actuală a sistemului de alimentare centralizată cu energie termică a municipiului Constanța, respectiv insolvența SC Electrocentrale SA și RADET, dar și datoriile uriașe pe care cea din urmă le are către CET, s-a impus realizarea unui studiu care să analizeze și să identifice soluția optimă de gestiune a serviciului public de alimentare, în conformitate cu legislația specifică în vigoare. S-au avut în vedere obligația legală a autorității publice locale privind asigurarea conținutului serviciului public de alimentare cu energie termică, asigurarea calității serviciului, accesibilitatea prețurilor pentru consumatori. Atât SC Electrocentrale, cât și RADET sunt în insolvență și, prin urmare, nu pot dispune de finanțări și realizarea investițiilor necesare. Însă, autoritatea publică locală dispune de libertatea de a hotărî asupra modalității de gestiune a serviciului public de alimentare cu energie termică, fie prin gestionarea directă a serviciului, în baza unei hotărâri de dare în administrare, fie prin încredințarea gestiunii acestora în baza unui contract de delegare a gestiunii, în tot sau în parte, respectiv a tuturor sau numai a unei părți din competențele și responsabilitățile privind furnizarea serviciului ori a uneia sau mai multor activități din sfera acestui serviciu. Studiul privind ”stabilirea modalității optime de gestiune a serviciului public de alimentare în sistem centralizat cu energie termică a municipiului Constanța” a fost aprobat în unanimitate de cei 23 de consilieri prezenți la ședința extraordinară de marți, 10 septembrie. De asemenea, administrația locală a considerat oportună achiziția unor servicii de consultanță și asistență juridică în vederea reorganizării serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat din municipiul Constanța. Serviciile presupun, în linii generale, următoarele activități: asistență la înființarea unei socități proprii - act constitutiv, asistență constituire acordată departamentului specializat al primăriei, elaborarea regulamentului de organizare și funcționare al serviciului public de termoficare, calcularea nivelului de capital de lucru și capital social necesar, redactare contract delegare serviciul public către societatea proprie, redactare caiet de sarcini. Și acest proiect a fost votat în unanimitate.

Decebal Făgădău: Municipiul Constanța va clădi o societate puternică în domeniul energiei

”Pentru prima dată după 30 de ani, profitând de faptul că SC Electrocentrale Constanța, care operează CET-ul, și RADET sunt în insolvență, municipiul Constanța poate fi jucător pe această piață. Ne-am asumat un calendar extrem de strâns și ambițios pentru a salva sistemul de termoficare din municipiul Constanța. Am prezentat un studiu privind stabilirea modalității optime de gestiune a serviciului public de alimentare în sistem centralizat cu energie termică a municipiului Constanța ce definește nouă pași, un plan de acțiune într-un termen extrem de strâns. Cu alte cuvinte, noi va trebui să facem ceea ce statul nu a făcut în 30 de ani: preluăm rețeaua de transport, cea care duce agentul termic de la gardul CET-ului până în toate punctele de distribuție ale RADET, o rețea în care nu s-a investit, o rețea ce generează pierderi, o rețea supradimensionată care necesită investiții serioase. Tocmai pentru că municipiul nu a gestionat până acum o asemenea infrastructură e necesar ca, după ce acest studiu a fost aprobat, următorul pas este să înființăm o companie care, în primă etapă, se va ocupa de transport. Se va numi CT HEAT & ENERGY, se va ocupa de apă caldă, încălzire, dar și energie”, a declarat, după ședința de consiliu, primarul Decebal Făgădău.

Asistență juridică pentru înființarea noii companii

Referitor la achiziția unor servicii de consultanță și asistență juridică în vederea reorganizării serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat din municipiul Constanța, edilul a explicat: ”Am aprobat și achiziția servicilor de consultanță și asistență juridică în vederea reorganizării înființării companiei și certificării, acreditării ei pentru că, operând într-un domeniu reglementat, este necesar ca fiecare dintre jucători să opereze în condițiile legii. Până la data ședinței de azi, am avut întâlniri cu reprezentanți ai ANRE, ai Ministerului Fondurilor Europene, Ministerul Finanțelor, specialiști ai Băncii Mondiale etc și cred că cea mai bună abordare este de a lua cele trei părți dintr-un lanț: producție, transport și distribuție și de a le analiza individual, dar cu o privire de ansamblu”.

De precizat faptul că achiziționarea magistralor CET este condiționată de prezentarea unui studiu de fezabilitate actualizat, conform ghidului de finanțare. Totodată, Făgădău a ținut să-i liniștească pe constănțenii care au crezut ”gurile rele” ce anunțau că municipalitatea nu este eligibilă pentru accesarea fondurilor europene dar, îi anunță și pe angajații Electrocentrale că nu vor rămâne fără locuri de muncă. ”Municipiul Constanța este eligibil. Infirm toate zvonurile, părerile din spațiul public: municipiul va depune un proiect pe fonduri europeen pentru modernizarea reței de transport pentru un sistem ce înseamnă o autonomie energetică a Constanței. Tot acest calendar prevede încredințarea contractului de serviciu, de delegare către noua companie, a transportului. La finele sezonului rece, cel târziu până la începerea sezonului rece 2020-2021, putem transfera activitatea de distribuție încredințată astăzi RADET, către noua companie. În această nouă companie sunt așteptați toți specialiștii care se ocupau de mentența rețelelor de transport”.

Făgădău promite contorizare individuală dar și capacitatea de producție, în cazul în care Ministerul Energiei nu se implică

Municipalitatea a identificat și sursa de finanțare pentru modernizarea rețelei de distribuție de la punctele RADET până la blocul unde există abonați. Mai mult, Decebal Făgădău are în vedere ca abonații viitoarei CT Heat &Energy să fie contorizați individual. ”În cadrul acestui proiect ne dorim schimbarea modului în care se face contorizarea consumului. Azi, există Asociația de proprietari sau locatari. Orice proprietar își dorește să fie stăpân pe ce consumă el, astfel încât să putem naște contracte individuale. RADET a implementat câteva proiecte pilor, iar această modernizare o includem în lista de proiecte finanțate de municipiu și bugetul de stat”, a specificat primarul.

Referitor la capacitatea de producție, alesul șef al Constanței a declarat: ”Dacă Ministerul Energiei, SC Electrocentrale vor reuși să nască un proiect articulat prin care modernizarea infrastructura de producere și generează un cost realist al gigacaloriei, în mod evident vom apela la această soluție pentru a câștiga timp și pentru a avea un sistem integrat. În situația în care nu se va întâmpla acest lucru, aceeași companie are de la început inclusă posibilitatea de a opera inclusiv capacitatea de producție. În momentul de față identificăm posibilitatea de a putea accesa fondul de modernizare inclusiv în ceea ce privește construirea unei noi capacități de producție. Știu că lumea e circumspectă, folosind acest slogan: un nou CET în Constanța. Tehnologia a avansat mult, oportunitățile Constanței au crescut. Firesc este să mergem pe această relație și, cel puțin la nivel declarativ, Ministerul Energiei a spus că dorește să investească într-o capacitate de producție. Dacă nu, vom găsi soluții. Municipiul Constanța va clădi o societate puterică în domeniul energiei”, a precizat Făgădău.

Primarul Constanței a ținut să puncteze faptul că, își dorește ca până la finele mandatului, toate licitațiile întregului proiect să fi fost lansate.

De precizat faptul că, în ședința extraordinară, a fost votat și proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2019. În sensul că, mai multe instituții de învățământ private vor primi, pentru prima oară, bani în cuantum de 4,7 milioane de lei. De asemenea, în urma rectificării bugetului național, municipalitatea a primit 14.349.000 lei pentru echilibrarea bugetului local. Dintre aceștia, 2,6 milioane merg la achiziția magistralelor CET, 5 milioane la compania de transport, și 3 milioane la înstituțiile de învățământ de stat din Constanța. ”Sunt unități care au restanțe. Din banii orașului, suplinim acest deficit și vom face regularizare. De asemenea, am făcut niște mutări în bugetele unităților școlare. Unii erau pe plus, alții pe minus. Aș vrea ca toți directorii care au minus în buget să știe că nu vor rămâne cu datorii. Vreau să le mulțumesc directorilor cărtora le luăm bani de la unitățile școlre, este doar un împrumut provizoriu pentru buna funcționare a unităților conduse de colegii dânșilor”, a explicat Făgădău.

M.P.

miercuri, 11 septembrie 20191621
Comentarii

01Fatalau(11 sep 21:48)
Ma doare-n pula de voi. Eu si armanii mei avem pentru 1000 de vieti. Voi o sa murici saraci fraierilor. Si stiti de ce? Ca sunteti prosti ca noaptea. Va mai pun o taxa, va mai iau niste bani ca voi sunteti idioti si va lasati calcati ca presul. Unul canta la pian, adica eu, voi doar il carati, taranilor.
00gogu(11 sep 21:24)
Fagabou a studiat si gandit cum sa faca el ceva pentru incalzirea mai buna a constantenilor si a ajuns la concluzia ca cel mai bine este sa schimbe denumirea companiei din Termo-Electrica Cta in...CT Heat & Energy, care de fapt este acelasi lucru, dar sa arate si el ca stie engleza. Se vor sifona multe milioane de lei pe SF, consultante si in final...constantenii vor plati frigul.
10Un apolitic(11 sep 17:50)
Celor care au postat inaintea mea. Vad ca e de foarte mare actualitate domnul Eminescu - daca stiti cine este. E usor a scrie versuri Cand nimic nu ai a spune, Ratacind cuvinte goale Ce din coada au sa sune.
09Escu(11 sep 12:20)
Cei care stau la mana CET,RADET,ELCEN,HEAT sau cine dracu stie ce mai este in capul lui FAGADAU vor plati mult mai mult decat cei care au incalzire pe gaze pentru ca toti fosti primari cand au facut ceva s-au gandit mai intai la ce castiga ei si apoi la constanteni si din ce decizii a luat omul asta de cand e primar se pare ca el este la fel de lacom ca si Mazare cu toate ca este mai prost decat Radu.
02andrei(11 sep 12:19)
nu mai dati amenzi la cei cu gaz ca vine lumea peste voi
14cineva(11 sep 11:30)
majoritatea au plecat pe centrale cu gaz, pentru cei care au mai ramas are sa fie greu de tot pentru ca platesc dublu fata de cei care sunt cu centrale pe gaz.
05Constatean(11 sep 11:07)
Alta firma capusa plina de rude,cumetrii si amante cu salarii speciale pentru conditii deosebite.Si tot nu o sa se imbunatateasca ceva in domeniul.
06FURY(11 sep 10:31)
Speram sa nu se inmulteasca numarul de directori pe metrul patrat de HEAT.
07mari(11 sep 09:49)
Alta societate alt proiect alti bani de la cetateni inseamna o gcal mai scumpa !----initial au spus ca baga bani de la Ue si reface transportul caldurii ---In final bla bla
07Ion(11 sep 09:07)
Alta denumire nu ati gasit, suntem in Anglia? Cum va spune nea Gheorghe, ma duc sa platesc la Heat !! Ha, ha
014Bai Directorilor(11 sep 08:42)
Pana nu schimbati toate tevile subterane - ceea ce este imposibil pentru voi, puteti sa va bagati in cur proiectele de pe hartie !
010Popa(11 sep 07:33)
Nu mai au unde sa-si angajeze odraslele psdisti? Pai daca o sa fie ca la raja, unde sunt trei sefi la un muncitor, o sa fie dezastru. Bani or sa fie, ca deh, da municipalitatea. Tot din bani nostri. Este?
014Gigel(11 sep 07:07)
si pana atunci a dat ordin la mulitia locala sa dea amenzi celor ce si-au tras gaz fara autorizatie de constructie, adica la toti. sa nu ramana fara fraieri, pardon clienti la radet
021Ilie PNL(11 sep 00:10)
Zdrentele de Fagadau,Babu,Stan, toata garda lui mazare vor ajunge la puscarie peste 1an maxim. Dosarele vin din spate cu dedicatie cat mai multi ani la poata Alba. Va distrug curand si pe famiile voastre.
mai mult...Replica
20 sep 00:00ReplicaPreședintele ALDE Constanța, despre revenirea lui Banias în partid: 'Nu-l aștept în partid. Îl dau afară'

Ion Popa, președintele ALDE Constanța, este indignat după decizia instanței de anulare a ordinului prefectului...1

20 sep 00:00ReplicaVIDEO! Containerele din Vama Constanța Sud Agigea, controlate de OPC. Ce nereguli au fost descoperite!34
20 sep 00:00ReplicaVoi ştiţi pentru ce mergeţi la vot în noiembrie?37
20 sep 00:00ReplicaPERCHEZIŢII LA SERVICIUL DE PERMISE!

A explodat un nou scandal al permiselor obţinute pe şpăgi! Ofiţerii DGA au descins la mai mulţi poliţişti şi...133

19 sep 15:34ReplicaATENŢIE, se închide BULEVARDUL TOMIS!2964
19 sep 13:37ReplicaLaura Codruța Kovesi a fost desemnată procuror-șef al Parchetului European1404
19 sep 00:00ReplicaBărbat din Năvodari, URMĂRIT INTERNAȚIONAL pentru PROXENETISM și GRUP INFRACȚIONAL!

Poliţiştii de investigaţii criminale din Constanța au depistat un bărbat care era urmărit internaţional pentru...2460

19 sep 00:00ReplicaPrins BEAT la volan pe breteaua de acces pe A2! Plecase din Cernavodă: 'Da, am băut vodcă'2831
19 sep 00:00ReplicaContracte de milioane la București pentru băieții deștepți ai CFR Constanța1462
19 sep 14:36ReplicaOMV, sancționată de Protecția Consumatorului la Constanța pentru 'ţeapa' cu jucăriile de pluş şi butelia defectă

Și companiile petroliere sunt sancționate de comisarii Protecției Consumatorilor! La finele anului trecut, unul din...2740

19 sep 00:00ReplicaCe MAȘINI se mai FURĂ la Constanța! Două au 'DISPĂRUT' în aceeași zi!2730
19 sep 00:00ReplicaÎncepe procedura de dizolvare a RADIONAV! Ce se va întâmpla cu angajații?1826
Vremea
14.4°14.2° - 14.4° joi, 19 septembrie 2019
ConstantaUmiditate: 89%
Vânt: 2.99 m/s
Presiune: 1020.48 milibari

Loto
6/494810212837
5/4051722252820
joker4810212837
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 sep 22:13SportVictorie uriașă în Europa League: CFR revine spectaculos și o învinge pe Lazio la Cluj

Doamne, ce fotbaliști îmbrăcau tricoul biancocelestilor la trecerea între milenii! Nesta, Simeone, Salas, Mancini,...18

20 sep 00:00SportSimona Halep vs Alin Firfirică, duelul pentru portdrapelul României la Olimpiada de la Tokyo: „Eu pe el l-aș alege, că e frumos și înalt”

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, a explicat pentru GSP.ro care este procedura prin...22

20 sep 00:00SportFamilia Bin Laden vrea să investească în Premier League! Patronul Sheffield United recunoaște negocierile: „Aș fi fericit să facem afaceri!”

Prințul Abdullah Bin Mosaad Bin Abdulaziz Al Saud, principalul finanțator al lui Sheffield United, spune că ar intra...20

20 sep 00:00SportCasele de pariuri îl dau pe Jose Mourinho ca și instalat la Real Madrid

Real Madrid a pierdut la debutul în grupele Ligii Campionilor, 0-3 cu PSG, iar postul lui Zinedine Zidane pare a fi în...20

Local
19 sep 01:14LocalRAVAGII la Constanța: un copac a căzut pe carosabil!

Vântul şi-a făcut de cap la Constanța, marți, 18 septembrie. Astfel, militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost...4137

19 sep 01:17LocalRAEDPP scoate la licitaţie mai multe spaţii!

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public şi Privat (RAEDPP) Constanţa, cu sediul în Constanța, Bdul Tomis...2100

19 sep 01:20LocalMinor PRINS la VOLAN: a luat mașina fără acordul proprietarului!

Poliţiştii din cadrul Secției 5, la data de 18 septembrie a.c., în jurul orei 01.30, au identificat un tânăr de 17...609

19 sep 01:26LocalPrinși beți la volan și fără permis de conducere

Poliţiştii din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac, la data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 21.00, au identificat...415

19 sep 01:26LocalAccident rutier: un minor a traversat prin loc nepermis și a fost lovit de o mașină. Șoferul era beat!

Un bărbat de 40 de ani, la data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 20.10, a condus un autoturism în localitatea...665

19 sep 01:25LocalPolițiștii constănțeni au emis un ordin de protecție provizoriu în urma unui scandal

Polițiștii din cadrul Secției 5, la data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 18.35, au fost sesizați, prin apel...679

19 sep 01:21Local„Oraşul meu din mozaic“: Lucrările de artă de la trecerile de pietoni vor fi tratate cu o soluţie antiderapantă

„Oraşul meu din mozaic“ este un proiect dedicat oraşului Constanţa şi locuitorilor săi, unii care participă...869

19 sep 01:16LocalAmenzi usturătoare pentru mașinile parcate neregulamentar!

În data de 17 septembrie 2019, polițiștii locali cu atribuții în domeniul fluenței și sigurantei rutiere pe...772

19 sep 01:35LocalCum se procedează la înregistrarea tardivă a naşterii

Există situaţii când înregistrarea naşterii are loc ulterior termenului prevăzut de lege. În astfel de situaţii,...475

18 sep 00:44LocalPeste 164 de milioane lei pentru refacerea infrastructurii afectate de calamităţi. Județul Constanța este pe listă!

Marți, 17 septembrie, Guvernul României a aprobat alocarea sumei de peste 164 de milioane de lei, din Fondul de...880

Politică
20 sep 00:01PoliticăMircea Dobre salută propunerea lui Victor Ponta pentru un premier independent

Președintele PRO România, Victor Ponta, a spus, în urmă cu câteva zile că, dacă va trece moțiune de cenzură, va...231

19 sep 00:00PoliticăIată lista primăriilor care primesc bani prin FDI, pentru asfaltări şi reţeaua de gaze

În urmă cu două zile, a fost publicată lista de proiecte aprobate la finanţare prin Fondul de Dezvoltare şi...1700

19 sep 01:33PoliticăCălin Popescu Tăriceanu a schimbat taberele și îl susține pe Klaus Iohannis în conflictul cu Viorica Dăncilă: „Ea refuză să o vadă, dar o obligă Curtea“

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că decizia CCR îl obligă pe Klaus Iohannis să numească miniștri interimari,...481

19 sep 01:28PoliticăKlaus Iohannis anunță că nu se grăbește să pună în aplicare deciziile CCR

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, de la Palatul Cotroceni, că nu va pune în aplicare deciziile CCR, după ce...592

19 sep 01:34PoliticăPrima reacție din PSD după decizia CCR: Klaus Iohannis e abuziv non stop

CCR a admis parțial conflictul Guvern-Președinție, au spus surse oficiale, conform Mediafax. Klaus Iohannis e obligat...397

19 sep 00:03PoliticăCCR a decis: Iohannis trebuie să semneze deîndată! Dăncilă trebuie să vină în Parlament

Curtea Constituţională a României a discutat, miercuri, sesizarea privind existenţa unui conflict juridic pe tema...899

19 sep 00:04PoliticăExcluderea Anei Birchall din PSD, propusă CEX-ului de Cătălin Rădulescu: Vrea să legitimeze acțiuni mafiote și criminale

Chestorul Camerei Deputaților, Cătălin Rădulescu (PSD), a transmis marți că prin încercarea de a bloca numirea...1292

19 sep 01:29PoliticăPrimăria: Străzi construite de la zero pentru constănțeni!

Primăria Municipiului Constanța a anunțat că, prin SC Confort Urban SRL, continuă programul de investiții în...955

19 sep 01:28PoliticăPersonalul Primăriei Constanța, INSTRUIT

Primăria Municipiului Constanța a organizat săptămâna aceasta conferința de închidere a proiectului „Creșterea...611

19 sep 01:21PoliticăGrațiela Gavrilescu și Teodor Meleșcanu și-au dat cuvântul de onoare că nu pleacă din ALDE

La depunerea candidaturilor pentru alegerile parlamentare, cei de pe lista ALDE au semnat un angajament, sub cuvânt de...515

Monden
20 sep 00:00MondenNaşa Andra şi finul What’s Up au lansat o nouă piesă, la 7 ani după hitul „K la meteo“

Una dintre surprizele muzicale ale acestei săptămâni vine de la naşa Andra (33 de ani) şi finul Marius Ivancea (30...18

20 sep 00:00MondenAndreea Bănică, melodie pentru femei, inspirată din viaţa ei personală

Îndrăgita solistă Andreea Bănică (41 de ani) a revenit în atenţia fanilor cu un nou videoclip şi o nouă piesă...19

20 sep 00:00MondenAlexandru Darie nu era pe lista de transplant. Când şi unde va fi înmormântat regizorul

Omul care a condus timp de 17 ani Teatrul Bulandra va fi depus vineri (20 septembrie), ora 20.00, în sala Liviu Ciulei,...20

20 sep 00:00MondenAndreea Raicu spune de ce a stat singură atâta timp: „Puteam să mă mărit de o grămadă de ori“

Andreea Raicu şi-a deschis sufletul şi a vorbit despre căsătorie şi a explicat de ce până la 42 de ani nu a fost...20

20 sep 00:00Monden23 de ani de la moartea lui Ștefan Mihăilescu-Brăila. De ce a luat numele orașului de pe Dunăre

Actorul care a luat numele oraşului său natal este considerat unul dintre geniile comediei româneşti. Pe 19...17

20 sep 00:00MondenBrad Pitt, aclamat la premiera din Los Angeles a filmului 'Ad Astra'

Brad Pitt a strălucit miercuri la premiera din Los Angeles a filmului 'Ad Astra', o dramă care se petrece în spaţiu,...17

20 sep 00:00MondenTom Hanks asigură că filmările la 'A Beautiful Day in the Neighborhood' au fost pentru el 'un calvar'

Actorul american Tom Hanks a mărturisit la o întâlnire cu presa că filmările la 'A Beautiful Day in the...18

20 sep 00:00MondenCeline Dion revine în Quebec pentru a lansa primul turneu mondial după o pauză de 10 ani

Cântăreaţa canadiană Celine Dion a revenit în provincia ei natală, Quebec, după 16 ani petrecuţi în Las Vegas,...19

20 sep 00:00MondenNetflix va lansa documentarul ''Living Undocumented'', produs de Selena Gomez, în octombrie

Netflix va lansa pe 2 octombrie documentarul "Living Undocumented", produs de actriţa şi cântăreaţa Selena Gomez,...18

20 sep 00:00MondenScriitorul Graeme Gibson, partenerul de viaţă al romancierei Margaret Atwood, a murit la vârsta de 85 de ani

Scriitorul canadian Graeme Gibson, partenerul de viaţă al romancierei Margaret Atwood, a murit miercuri la vârsta de...20

Mapamond
20 sep 00:00MapamondSUA: Violenţa armată costă economia americană 229 miliarde de dolari anual

Violenţa armată costă Statele Unite aproximativ 229 de miliarde dolari în fiecare an, ceea ce înseamnă aproximativ...20

20 sep 00:00MapamondÎn Rusia, mobilizare crescândă în favoarea manifestanţilor încarceraţi; biserica se alătură mişcării

O mişcare de solidaritate în favoarea manifestanţilor încarceraţi recent a luat amploare miercuri în Rusia, cu...21

20 sep 00:00MapamondConte şi Macron de acord pentru o repartizare europeană a migranţilor

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, şi premierul italian, Giuseppe Conte, s-au declarat de acord miercuri pentru un...18

20 sep 00:00MapamondDonald Trump, şocat de costurile mari de funcţionare a centrului de detenţie Guantanamo

Preşedintele american Donald Trump şi-a exprimat miercuri consternarea faţă de costurile implicate de funcţionarea...18

20 sep 00:00MapamondPremierul britanic Boris Johnson, ''prins în flagrant delict cu o minciună''

Premierul britanic Boris Johnson a fost prins în flagrant delict cu o minciună şi a încercat să scape din situaţie...20

20 sep 00:00MapamondUn F-16 belgian s-a prăbuşit în Franţa, cei doi piloţi au supravieţuit

Un avion militar belgian de tipul F-16 s-a prăbuşit joi dimineaţă în vestul Franţei, fără a provoca victime, dar...18

20 sep 00:00MapamondJaponia: Trei foşti responsabili ai Tepco, achitaţi în legătură cu dezastrul de la Fukushima

Trei foşti directori ai companiei Tepco au fost achitaţi joi de tribunalul din Tokyo, care a considerat că aceştia...20

20 sep 00:00MapamondFranţa: Prejudiciu de 2 milioane de euro după un jaf la castelul considerat cea mai mare proprietate privată

Proprietarii castelului Vaux-le-Vicomte, la sud-est de Paris, au fost sechestraţi în noaptea de miercuri spre joi de...18

20 sep 00:00MapamondRusia: A fost arestat un şaman care mergea pe jos spre Moscova pentru a-l „expulza“ pe Putin

Şamanul Alexandr Gabişev, care de jumătate de an traversează Rusia pe jos pentru a ajunge în 2021 la Moscova şi...20

20 sep 00:00MapamondUcraina: Un bărbat înarmat a ameninţat că va arunca în aer un pod la Kiev

Un bărbat înarmat a blocat miercuri un pod strategic în Kiev, ameninţând că îl va arunca în aer, a anunţat...19

Sănătate
16 sep 00:59SănătateCorpul de Control al ministrului Sorina Pintea face verificări la Spitalul Județean Constanța

Corpul de Control al ministrului Sănătății se află la Spitalul Județean de Urgență Constanța. Conform surselor...2622

12 sep 01:00SănătateTulcea: Patru cazuri de West Nile, confirmate în judeţ

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a înregistrat, de la începutul sezonului cald, patru cazuri de infecţie...891

5 sep 00:43SănătatePintea: 90% dintre rapoartele realizate în urma controalelor la unităţi medicale - depuse la Parchet sau DNA

Aproape toate rapoartele realizate în urma controalelor efectuate la unităţi medicale au fost depuse la Parchet sau...823

5 sep 00:44SănătateAutoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate și-a început activitatea la Constanța. VIDEO!

Oficiul Teritorial Sud-Est al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (A.N.M.C.S), cu...1113

29 aug 00:53SănătateINSP: 19 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Nouăsprezece cazuri de infecţie cu virusul West Nile s-au înregistrat în perioada 3 iunie - 28 august, potrivit unei...925

27 aug 00:00SănătateSARCINA în perioadă NEPOTRIVITĂ: Cât de mult contează VÂRSTA la care rămâi ÎNSĂRCINATĂ?

Primul lucru la care ne gândim când vine vorba să avem un copil este perioada în care acesta va apărea. Ne gândim...1405

22 aug 00:00SănătateSorina Pintea vrea o lege care există deja: să dea posibilitatea psihiatrilor să interneze nevoluntar bolnavii periculoși

Ministrul Sănătății , Sorina Pintea, intenționează să modifice legea în domeniul psihiatriei, propunerile...1064

20 aug 01:14SănătateAroape 2000 de pacienți investigați UPU Constanța în minivacanța de Sfânta Maria

Aproape 2000 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență...1065

8 aug 02:33SănătateINSP: 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a...1290

6 aug 03:50SănătateCNAS: Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate a fost repusă în funcţiune

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă că, începând de marţi, Platforma Informatică a Asigurărilor...1579