REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Nelu Tătaru: Sistemul medical a fost prins nepregătit de pandemie, cu stocuri zero

Nelu Tătaru: Sistemul medical a fost prins nepregătit de pandemie, cu stocuri zero

Replica API 24 aprilie 2020 | 00:00 892

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat joi, la Timişoara, că pandemia de coronavirus a prins "sistemul medical nepregătit, cu stocuri zero, în lupta cu un duşman necunoscut pe care nu l-am putut aprecia".

"Cred că a fost un sistem sanitar nepregătit, cu stocuri zero în lupta cu un duşman necunoscut, pe care nu l-am putut aprecia, puţină dezorientare şi până în momentul în care ne-am pus pe picioare a trecut o perioadă. Cred că fiecare spital care a luat prima dată contact cu aşa ceva a trăit momentele pe care le trăiesc şi celelalte spitale din Timişoara. Vreau să cred că am învăţat ceva din această pandemie şi că nu vom mai fi prinşi aşa de nepregătiţi, atât ca spitale, cât şi ca direcţii de sănătate publică sau alte autorităţi locale", a afirmat ministrul Nelu Tătaru, potrivit Agerpres.

În altă ordine de idei, întrebat de presă despre faptul că spitalele nu cumpără unele materiale de la UNIFARM, ministrul Sănătăţii a răspuns că "rămâne să evaluăm tot ceea ce înseamnă, în următoarea perioadă materialele, echipamentele care există în unităţile medicale", să se vadă ce achiziţii s-au făcut şi în funcţie de acestea să se ia decizii.

El a arătat că UNIFARM face achiziţii de măşti, care sunt necesare după 15 mai pentru a acoperi nevoia de a fi purtate de către toţi cetăţenii în spaţiile închise sau în mijloacele de transport", însă a subliniat că şi "farmaciile cu circuit deschis trebuie să se aprovizioneze".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A fost si acum un an si acum doi ani si acum 8 ani secretar de stat.
0
0
Nu cred sa fie adevarat ,altfel se cunosteau VINOVATII si-i vedeam defiland la TV-uri cu catuse aurite ! In rest ,gargara
1
0
ne ia prin surprindere, motivatia asta si aruncatul vinei in spate e o strategie obscura dar periculoasa!
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108