REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
15.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Oana Roman, mărturii emoționante. Ce a făcut cu Mioara Roman, în ultima zi în care a văzut-o în viață

Oana Roman, mărturii emoționante. Ce a făcut cu Mioara Roman, în ultima zi în care a văzut-o în viață

A.F. 18 martie 2024 | 00:00 329

Data de 23 februarie 2024 a culminat cu un eveniment trist pentru mulți români: moartea Mioarei Roman, scriitoare, jurnalistă de radio, traducătoare și profesoară de limbă și civilizație arabă, cu realizări importante în mediul academic. Cu doar câteva zile înainte de trecerea în neființă, Oana și-a vizitat mama și au avut parte de un moment special. 

Oana Roman, marturii emotionante. Ce a facut cu Mioara Roman, in ultima zi in care a vazut-o in viataOana și Mioara Roman

Oana Roman, cea care s-a îngrijit de Mioara Roman în ultimii ani ai vieții sale, a vorbit recent, la Antena 3, despre ultimele clipe petrecute cu cea care i-a dat viață, iar din cele relatate de vedetă, putem concluzia că fosta soție a lui Petre Roman a murit împlinită. 

Oana Roman, despre cum a decurs ultima întâlnire cu mama sa 

Vedeta și-a deschis sufletul în fața celor de acasă și a ales să dezvăluie modul în care s-a desfășurat ultima întâlnire cu Mioara Roman, înainte de a-și pierde viața. Oana a mărturisit că a simțit nevoia să îi citească mamei sale un eseu scris de filologul și eseistul Petru Creția, care a fost un exemplu pozitiv în familia Roman. 

După terminarea acestuia, Oana i-a cerut Mioarei o reacție referitoare la cum i s-a părut eseul, iar ultimul cuvânt rostit de aceasta a fost: „Superb”.

„Țin minte că ultima noastră întâlnire, practic cu o zi înainte ca eu să plec cu Isa, de ziua ei, așa cum făceam în fiecare an, și culmea, era o perioadă în care mama era foarte bine, am fost la ea și, nu știu de ce, am simțit în acea zi să-i citesc. Și am citit un eseu scris de Petru Creția despre Omul Valah, și care era plin de umor, în care vorbea despre metehnele românilor. 

I-am citit mamei acest eseu, am râs cu ea, și la final am întrebat-o: Mamă, ți-a plăcut?, și ea mi-a zis: «Splendid!», și practic aia a fost ultima mea întâlnire cu ea și ultimul cuvânt pe care ea mi l-a spus, care a avut legătură cu cititul, deci cu o carte care a definit, practic, întreaga ei viață. 

Așa a fost ultima mea întâlnire cu ea - despre o carte - și despre Petru, care a fost cel mai bun prieten al lui tata și al ei. A fost pentru noi o personalitate absolut definitorie în casă și, cumva, vezi, că și finalul ăsta a fost unul cu o anumită însemnătate, că a fost legat de unul dintre lucrurile pe care le iubea cel mai mult în viață, și anume cărțile și cititul. 

Și faptul că eu ultima oară când m-am întâlnit cu ea am putut să-i citesc dintr-o carte, pentru mine este un lucru extraordinar”, a mărturisit emoționată Oana Roman, în cadrul unei emisiuni de la Antena 3, citează click.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ar putea sa ne scuteasca de marturiile ei emotionante . Nu o mai bagati atat in seama .
0
0
de basholdina asta jidanca.
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272