REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Orban: Comisia de la Veneţia i-a răspuns domnului Iordache că aşteaptă solicitarea Guvernului pentru asistenţă

Orban: Comisia de la Veneţia i-a răspuns domnului Iordache că aşteaptă solicitarea Guvernului pentru asistenţă

Replica API 22 octombrie 2018 | 01:24 320

Ludovic Orban

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a declarat duminică, la Băileşti, că oficialii Comisiei de la Veneţia i-au răspuns deputatului PSD Florin Iordache că nu este el cel care, instituţional, poate să apeleze la această comisie pentru a solicita asistenţă în elaborarea modificărilor la legile justiţiei şi că aşteaptă solicitarea din partea Guvernului sau din partea conducerii Camerelor.

"Trebuie să ştiţi că domnul Iordache a solicitat în plenul Comisiei de la Veneţia asistenţa comisiei în elaborarea modificărilor la lege pentru transpunerea în legislaţie a recomandărilor acesteia. Evident că oficialii Comisiei de la Veneţia i-au răspuns domnului Iordache că nu este el cel care, instituţional, poate să apeleze la Comisia de la Veneţia ca să asiste procesul de elaborare şi i-a zis că aşteaptă solicitarea din partea Guvernului sau din partea conducerii Camerelor. Ne pasc pericole uriaşe în cazul în care în ceasul al doisprezecelea nu se vor trezi aceşti indivizi certaţi cu legea, certaţi cu democraţia", a spus Orban în cadrul unei conferinţe de presă.

Orban a reafirmat că PNL pregăteşte un proiect de lege de transpunere a recomandărilor de la Veneţia în cele trei legi ale justiţiei.

"În privinţa Codului de procedură penală (CPP), readuc aminte că în urma atacului la CCR realizat de preşedintele României şi de PNL, 64 de prevederi din cele 99 de modificări au fost declarate neconstituţionale. Evident, şi în privinţa CPP ne vom mobiliza pentru a asigura înlocuirea acestor modificări, iar în privinţa Codului penal (CP) solicităm din nou CCR să amâne pronunţarea şi să trimită cele 5 întrebări preliminare formulate de experţii PNL la Curtea de Justiţie a UE, astfel încât în pronunţarea Curţii să avem şi punctul de vedere al Curţii de Justiţie a UE. Cu siguranţă, în cazul în care preşedintele va declanşa consultări, vom fi prezenţi şi vom pune umărul ca legile justiţiei, CP şi CPP să fie făcute în conformitate cu reglementările de la nivelul european, pentru a asigura o justiţie independentă", a mai spus preşedintele PNL.

sursa

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PNL-ul are in teritoriu multe cozi de topor plantate de PSD. O astfel de coada de topor este si la MANGALLIA , radu cristian care cu dusmanie s-a pus pe demoolat garajele oameniloor in timp ce pentru camarila lui si a psd da autorizatii de consructie cu drept de superficie,pentru alte garaje. P-ulea o sa mai voteze PNL la Mangalia.
2
0
Cat de buna ar fi o masina,daca ai ambreiajul sau alta componenta importanta defecta,mergi naibi la service.Astia de la PNL merg cu Orban in gard,intra in capete de pod,cad in prapastii.Au acolo ,incredibil dar inca mai au oameni buni,de mare valoare si ce?! Sunt lasati sa fie ,sa plateasca cotizatii,nu sa aiba functii meritate de ei ,nu de loaze! Cum poti fi opozant al PSD cu loaze la conducere?! PNL se duce naibii,vin sparcaieli gen USR si alti. Bravo Romania! PSD face la fel,promoveaza la sefie dobitoci. In tara la fel,vrei dobitoc sa-ti faci selfie,e cu un sef mare!Prostii promoveaza doby.
0
4
Faceti ceva si aduceti-o pe Kodruta langa voi! Castiga tara castiga romanii cinstiti. Toti castigam! Cineva trebuie sa aplice LEGEA aia adevarata, nu facatura lu todorel toader, croita pentru toti penali care fac prapad acum in tara din banii nostrii. Bugetul Romaniei este pradat de HOTII HOTILOR care conduc acum Romania.
4
3
Betivul asta ordinar vrea iar la putere! Cat a fost ministrul transp.a facut cacatul praf
3
4

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920