REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Ospătarii de la Casa Ardelenească au curățat canalul care traversează Satul de Vacanță. Video

Ospătarii de la Casa Ardelenească au curățat canalul care traversează Satul de Vacanță. Video

Andreea CONDURACHE 9 august 2023 | 00:00 6624

Ospătarii de la Casa Ardelenească au igienizat canalul care trece prin Satul de Vacanță. Aproximativ 10 trotinete au fost scoase din apă, cât și multe alte deșeuri aruncate la voia întâmplării atât de pescarii din zonă, cât și de turiști, dar și de constănțeni.

Ospatarii de la Casa Ardeleneasca au curatat canalul care traverseaza Satul de Vacanta. Video

Canalul care trece prin Satul de Vacanță a fost igienizat recent de mai mulți angajați de la Casa Ardelenească. Ospătarii și ajutoarele de ospătari au curățat canalul din proprie inițiativă.

Ospatarii de la Casa Ardeleneasca au curatat canalul care traverseaza Satul de Vacanta. Video

,,Igienizarea ar trebui făcută zilnic, am scos aproximativ 10 trotinete din apă, am strâns și gunoaiele aruncate. Nici turiștii nu păstrează curățenia, nici pescarii din zonă, nici constănțenii. Angajații au venit cu inițiativa și au spus că asta vor face și în continuare”, a declarat, pentru Replica de Constanța, patronul localului.

Ospatarii de la Casa Ardeleneasca au curatat canalul care traverseaza Satul de Vacanta. Video

Ce spune Primăria Constanța despre situația canalului din Satul de Vacanță?

„În contextul ultimelor afirmații apărute în spațiul public conform cărora cade în sarcina Primăriei Constanța întreținerea lacurilor Siutghiol și Tăbăcărie, dar și a canalului care face legătura între cele două ochiuri de apă, facem următoarele precizări:  

Ospatarii de la Casa Ardeleneasca au curatat canalul care traverseaza Satul de Vacanta. Video

• Cele 2 lacuri și canalul se află în administrarea Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, motiv pentru care administrația locală nu poate interveni nici pentru igienizarea luciului de apă, nici pentru decolmatarea acestora.  
• În anul 2021, Primăria Constanța a făcut demersuri pentru preluarea Lacului Tăbăcărie, dar care nu s-au concretizat însă.  
• Administrația locală a organizat acțiuni de ecologizare, cu voluntari.  

Ospatarii de la Casa Ardeleneasca au curatat canalul care traverseaza Satul de Vacanta. Video

Amintim că printr-o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție, în iunie 2020, lacurile naturale, printre care și Siutghiol și Tăbăcărie, au trecut din administrarea ABADL în administrarea ANPA, dar abia în luna iulie a anului trecut, aceste suprafețe de apă au fost scoase din inventarul Ministerului Mediului și trecute în cel al Ministerului Agriculturii.  

Cu toate acestea, Primăria Constanța caută soluții pentru igienizarea și decolmatarea canalului de legătură Siutghiol – Tăbăcărie.  

Precizăm că în parcul Tăbăcărie, pe fondul formei de proprietate, administrația locală execută lucrări de întreținere spații verzi doar pe terenul municipalității, în limita competențelor teritoriale și conferite de lege.

Ospatarii de la Casa Ardeleneasca au curatat canalul care traverseaza Satul de Vacanta. Video  
De asemenea, parcul va intra în acest an într-un proces de reabilitare care include alei, dotări și spații verzi, inclusiv reabilitarea malurilor lacului.  

Acest proiect este în etapa de elaborare a documentației de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI). După aprobare, urmează proiectarea lucrărilor și ulterior se achiziționează execuția efectivă.  

Prin reamenajare urmărim creșterea îmbunătățirea accesibilității la elementele de cadru natural, precum și îmbunătățirea calității spațiului public urban”, au transmis reprezentanții primăriei Constanța.

Video:

 

Video:

Video:

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Scrie in fisa postului asa ceva? Nici macar nu aveau echipament. Nu au facut din proprie intiativa.Cantati la altae mese.Patronul are copii de ce nu si-a pus copii lui la desfundat din proprie initiativa.daca iti cadea unul in slapi se lovea la cap era tot initiativa.Au semnat fisele de protectia muncii? Cine stie din ce zone sarace din tara sunt,veniti sa castige un banut muncind sclav la mare.Abuz,exploatarea tinerilor sclavie.Maine ii urca pe stalpii de electricitate sau ii urca pe acoperisuri din "proprie intiativa".Autoritatile ce fac? Nu ii controleaza nu se auosesizeaza nimenii? Ba voi ganditi? Aveti copii? trimiti copilul la mare in siguranta si ti-l baga unuul patron din proprie intiativa la desfundat ghiolul si apoi spune ca ei au vrut.Daca murea unul acolo era initiativa cui ma dementilor? Va spalati toti pe maini si musamalizati totul.Se vad dupa chipul lor ce fericiti sunt ca desfunda ghiolul.In mizeria aia iei toate bolile de piele,cretinilor.Autoritatile ce fac ? Fura.
0
1
Nu mai comentați aiurea că ospătarii s au contaminat cu fecale pe mâini!Purtau mănuși, exista apă, săpun, dezifectant!Si acum să fim serioși că nu vi s a rupt vreodata hârtia la baie si ați scapat degetul în c****t și ce?după n ați mai mâncat cu mâna aceea!Bravo echipa Casă Ardelenească!!❤❤
2
1
Ia sa fi fost vreun sector de inchiriat,se bateau institutiile sa-l administreze!
2
0
Stie cineva unde putem sa-i dam o mwe lui Chit-Chit shobolanul de canal?
9
1
Dar de sanctionat pe administratorul celor doua lacuri cine poate sa o faca si de ce nu o face? Administratia locala de ce nu se implica asa cum se implica ca in cazul proprietrilor care nu isi intretin terenurile. Daca nu stiti intrebati in alte tari civilizate ca toata ziua va infratiti orasul x cu orasul Y.
10
0
Era plin de ca.cat in canal, dracu mai mananca de la Casa Ardeleneasca. Ospatarii s-au vontaminat cu fecale pe maini plini de microbi
7
20
FELICITARI TUTUROR CELOR CARE S-AU IMPLICAT!
16
1
Deci un operator economic a reusit prin forte proprii sa igienizeze canalul ala mizerabil, iar marea Primarie nu poate ca nu este in administrarea ei? Cred cu toata taria ca asta este o institutie care ar trebui sa se desfiinteze pentru reducerea cheltuielilor. Este inadmisibil ba primare Chitac, trebui sa urli la toate ministerele posibile pentru rezolvarea situatiei nu sa spui ca nu este canalul tau.
20
3
Spui ANPA si tragi apa. O adunatura de spagari incompetenti
18
0
Deci 10 jeguri cu chip de om au aruncat în apa 10 trotinete. Ce animale....
27
1
bravo, daca statu' știe doar a strânge impozitele și nu știe a strânge și mizeria cheltuind bani din impozitele strânse. Nimeni nu întreabă un'e merg banii din impozitele voastre, nici măcar când vin a va cere votul nu-i întrebați ce fac cu banii din impozitele voastre, căci după cum vedeți țara asta se scufunda in gunoaie, n-au înălțat cu nimic Romania după 1989. Statu' nu le da nici măcar un mulțumesc acestor oameni care au muncit și au strâns acele gunoaie.
26
2
Trebuia bagat cu nasul in canal politistul local Olteanu Valeriu ! Asta da amenzi numai persoanelor fizice, de persoanele juridice nu se atinge ! Nu iti este rusine ma ?!...
17
5
Domnilor si Doamnelor in curand o sa vina ITM si Horea sa va amendeze ca ati facut curat unde nu trebuie....O fi si canalul asta retrocedat , ca nu a mai ramas nimic din Constanta neretrocedat
25
3
canalul ala trebuia curatat de primarie prin asistatii sociali din henri coanda si toti cei care trebuie sa faca munca in folosul comunitatii.
48
0
DeCo rina Mar tin care promoveaza ea litoralul??? Fmm de secatura. Ar trebui luata si bagata n canal.
32
0
Bravo oameni buni! Acum ar trebui supravegheata zona video si pusi la curatenie cei ce arunca gunoaie acolo. Iar trotinetistii care-si bat joc si abandoneaza trotinetele peste tot, ar trebui sa plateasca si amenda si trotineta.
33
1
Daca nu se pot trasa linii pe luciul de apa pentru a putea crea noi locuri de parcare cu plata, nu e de interes.
28
0
Felicitari! Cinste lor!
48
0
au scos din apa nivelul de civilizatie al unui oras dintr-o tara de lumea a treia. o tara esuata, acceptata de mila in UE, cu pretentii de Schengen.
75
4
ca primaria, in still caracteristic, sa amendeze casa ardeleneasca. Mwie chitac !!!
47
5
Btavo acestor tineri! Astfel de initiative ar trebui sa fie in toata media iar primaria, ministerul mediului si ONGurile ar trebui sa premieze astfel de initiative sau sa acorde orice facilitati pot.
61
1
Daca era vreun teren de vanzare,sa vezi ce de competente avea Primaria! Intrebati-l pe Mazare!
59
1
Ca și cum i. am da la cioc lui Horia Lingerica! Cam despre asta este problema! Dacă și celor de la Casa Ardeleneasca le bagi bețe în roate... Asta spune multe! Ce bine ar fi sa îi găsiți printre trotinete și pe Horica și Corina curdefer!
40
5
Pwlm..bravo lor. In acelasi timp cei din primarie dorm in ghete. Incompetentii dreaq.
58
1
Datorita tehnologiei de pe ea, care permite gasirea ei prin GPS foarte repede, o trotineta noua costa circa 2000 de EURO. Deci foarte mult. Cum de nu au fost cautate de firma detinatoare? Cum de nu a dat de ele, avand sistemul de recunoastere antementionat? Daca intra la apa, la propriu, li se prajeste tehnologia scumpa? Sau firma a avut alt interes? Eventual sa incaseze banii de pe asigurari? Care o fi raspunsul?
39
7

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272