REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ovidius, două stele din cinci în clasamentul de integritate al universităţilor din România

Ovidius, două stele din cinci în clasamentul de integritate al universităţilor din România

Replica API 21 noiembrie 2016 | 08:44 255

UMC a obţinut trei stele

UMC a obţinut trei stele

SAR şi Alianţa organizaţiilor studenţeşti au lansat „Clasamentul de integritate al universităţilor publice din România”. Rezultatele evaluării a 48 de universităţi publice din România, în ceea ce priveşte transparenţa, corectitudinea academică şi administrativă, calitatea guvernanţei, managementul financiar şi performanţa academică, vor fi făcute publice joi, 17 noiembrie, cu ocazia lansării „Clasamentului de integritate al universităţilor publice din România”. Potrivit acestui clasament, Universitatea Maritimă Constanţa se încadrează la categoria trei stele, în timp ce Universitatea „Ovidius” a obţinut doar o stea.

Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu-Mureş, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Universitatea Petru Maior din Târgu-Mureş şi Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţeganu din Cluj-Napoca se află pe primele locuri în clasamentul de integritate al universităţilor din România, cu patru stele, conform raportului elaborat de Coaliţia pentru Universităţi Curate în colaborare cu Societatea Academică din România şi Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti.

Pe ultimul loc, cu zero stele, s-a clasat Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa, iar niciuna dintre cele 48 de universităţi din clasament nu s-a încadrat în categoria de cinci stele. Cele 48 de universităţi intrate în clasament au fost ierarhizate în funcţie de următoarele criterii: transparenţă şi corectitudine administrativă (punerea la dispoziţie a informaţiilor de interes public), corectitudine academică (existenţa regulilor şi procedurilor de prevenire şi combatere a plagiatului şi dacă funcţionează), calitatea guvernanţei (nepotism, concursuri trucate, cazuri de corupţie la nivelul conducerii), managementul financiar (achiziţii publice, declaraţii de avere ale persoanelor aflate la conducerea universităţilor), meritocraţie (evaluarea performanţei) şi antidiscriminare.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108