REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Palaz loveşte în familia Darie cu dosarul portului turistic de la Lipniţa

Palaz loveşte în familia Darie cu dosarul portului turistic de la Lipniţa

Replica API 1 februarie 2012 | 00:00 363

Prefectul, în război cu CJC

Prefectul, în război cu CJC

Prefectul Claudiu Palaz s-a dezlănţuit: după ce luni a criticat pe blogul propriu activitatea Poliţiei şi Parchetului, stârnind furia celor care s-au simţit vizaţi, dar care nu au dorit să exprime un punct de vedere oficial pe tema în cauză, marţi a comentat că decizia Regiei Judeţene de Drumuri de a închide mai multe rute din cauza viscolului este nejustificată! Reprezentantul Guvernului în teritoriu a susţinut că regia, care se află în subordinea Consiliului Judeţean, în loc să deszăpezească, "închide preventiv" drumurile. Nu este primul şi în mod cert nu va fi ultimul atac al prefectului la adresa conducerii Consiliului Judeţean, încă de ieri Palaz anunţând că va face declaraţii pe tema dosarului vânării portului turistic de la Lipniţa.

Dosarul a ajuns la DNA, după ce Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a constatat că prejudiciul şi persoanele implicate sunt de competenţa colegilor de la Anticorupţie. Este vorba despre vânzarea unui teren din portul turistic de la Lipniţa către Consiliul Judeţean Constanţa. Înstrăinarea ar fi fost făcută cu încălcarea legii, în sensul că terenul vândut de Primăria Lipniţa către Consiliul Judeţean ar aparţine, de fapt, unei companii naţionale. Nu acelaşi lucru îl susţine însă CJC. Dar, revenind la datele din dosarul ajuns la DNA, şi la care va face referire şi Claudiu Palaz în conferinţa de presă, de precizat că notarul care a autentificat tranzacţia dintre administraţia publică locală de la Lipniţa şi CJC se numeşte Ruxandra Luminiţa Darie. Este soţia vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Cristian Darie, care a declarat, pentru "Replica": "Habar n-aveam că soţia mea a autentificat vânzarea. Nu discutăm acasă toate activităţile pe care le are la cabinetul notarial". Şi tot Darie afirmă: "Din câte ştiu, nu este nimic în neregulă cu preluarea portului. Terenul a fost intabulat în favoarea comunei Lipniţa, în proprietatea Consiliului Local Lipniţa. Este o diversiune acest dosar, o diversiune a cuiva care vrea să distragă atenţia populaţiei de la adevăratele probleme. Trecând de la o autoritate publică la o altă autoritate publică un teren pentru a aplica pentru fonduri în vederea dezvoltării zonei - unde este problema? Probabil cineva nu vrea să se dezvolte judeţul. Nu este nimic ilegal în tranzacţie. Buna credinţă a Consiliului Judeţean în acest caz este clară. De exemplu, dacă acele CAP-uri care le vedeţi prin judeţ că stau în paragină, le prelua cineva, se dezvoltau, produceau. Aşa şi cu portul de la Lipniţa. Dacă este lăsat aşa, se degradează, nu produce". "Persoana care vorbeşte despre o ilegalitate în cazul tranzacţiei de la Lipniţa este supărată că CJC a intrat în proprietatea construcţiei, este supărată şi că CJC a făcut două pepiniere şi că producem ceva, iar acum vrea să bage buldozerele în ele, că cică nu avem nu ştiu ce avize. Eu ştiu că avem toate avizele", a spus vicepreşedintele CJC Cristian Darie.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108