REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Patroana magazinului Grand, în plin SCANDAL cu administraţia locală!

Patroana magazinului Grand, în plin SCANDAL cu administraţia locală!

Replica API 13 aprilie 2019 | 00:00 1573

Cere modificarea sistematizării rutiere pe bulevardul Tomis, zona Miga

Cere modificarea sistematizării rutiere pe bulevardul Tomis, zona Miga

Pe bulevardul Tomis, în dreptul magazinului Grand, zona Miga, există amplasat un indicator rutier ce reglementează „oprirea interzisă" În aceasta zonă, însoţit de tabliţă aditională „cu excepţia autovehiculelor destinate aprovizionării 06.00— 7.30". Reprezentanţii magazinului spun că indicatorul rutier cu mențiunile inserate aduce prejudicii în desfășurarea activității comerciale. Mai exact, s-a susținut că prin amplasarea indicatorului rutier și a mențiunilor aferente estea fectată aprovizionarea zilnică a magazinului cu mărfuri destinate comercializării în sensul că furnizorii de mărfuri nu mai pot opri în vederea descărcării de mărfuri, fiind amendați de către Poliţia Locală, aceștia efectuând opriri în zona indicatorului ce semnalizează ”oprirea interzisă”. Patronii magazinului au solicitat modificarea mențiunilor inserate pe tăblița aferentă indicatorului rutier, exclusiv pentru autovehiculele furnizorilor de marfă, adică numai în ceea ce privește autovehiculele ce au o masă totală maximă de până la 3,5 tone.

Până în anul 2016, reprezentanţii magazinului Grand s-au folosit de o parcare in suprafaţa de 25,30 mp (2 locuri), fiind închiriată de la Confort Urban. În anul 2016, societatea primăriei a executat lucrări d ereabilitate a trotuarelor de pe bulevardul Tomis, fapt pentru care contractul de închiriere a parcărării a fost reziliat, fiind amplastă o plăcuţă cu indicatorul „oprire interzisă”, însoţit de tabliţă aditională „cu excepţia autovehiculelor destinate aprovizionării 06.00— 7.30". Agentul comercial a formulat, în mai anul trecut, o cerere către Primăria Constanţa, prin care a solicitat emiterea avizului favorabil cu privire la modificarea mențiunilor inserate pe tăblița aferentă indicatorului rutier din discuție, în sensul că oprirea este interzisă ” cu excepția autovehiculelor având o masă totală maximă autorizată de până la 3,5 tone, pe timpul necesar pentru operațiunea de distribuire a mărfurilor alimentare la unitățile comerciale”. Comisia de Circulație din cadrul primăriei a emis avizul nefavorabil asupra solicitării. Refuzul a fost generat de faptul că, în conformitate cu dispozițiile OUG 195/2002, art. 63 alin.3 (pentru autovehiculele care transportă mărfuri, altele decât cele prevăzute la alin.2 lit.b), administratorul drumului împreună cu autoritățile administrației locale, cu avizul poliției rutiere, vor stabili programe sau intervale orare pe timpul nopții, în care oprirea sau staționarea este permisă pentru distribuirea mărfurilor). Împotriva avizului, agentul comercial a formulat plângere prealabilă înregistrată la Direcția Gestionare servicii publice din cadrul primăriei, plângere care a fost respinsă ca neîntemeiată, fiind menținut punctul de vedere al comisiei exprimat în cuprinsul avizului nefavorabil. Din punctul de vedere al reprezentanţilor magazinului Grand, indicatorul rutier cu mențiunile inserate pe tăblița adițională indicatorului îi aduce prejudicii în desfășurarea activității comerciale, precizând că amplasarea indicatorului rutier și a mențiunilor aferente afectează aprovizionarea zilnică a magazinului cu mărfuri destinate comercializării în sensul că furnizorii de mărfuri nu mai pot opri în vederea descărcării de mărfuri, fiind amendați de către organele abilitate.

Actul a fost contestat şi în instanţă, acţiunea fiind depusă în septembrie 2018. Reprezentanţii primăriei s-au apărat precizând faptul că aprovizionarea magazinului se poate face noaptea în conformitate cu dispozițiile art. 63 din OUG 195/2002, programul magazinului fiind non-stop sau între orele 06.07.30 dimineața când traficul în acea zonă este diminuat și nu provoacă ambuteiaje din cauza mașinilor de aprovizionare care ocupă banda 1.

Tribunalul Constanţa a respins acţiunea pe 12 martie a.c., însă SC Grand SRL a formulat recurs, acesta fiind înregistrat pe rolul Curţii de Apel pe 11 aprilie a.c.

Firma SC Grand SRL aparţine Paraschivei Barbu, care a cumpărat în 1999 parterul imobilului de pe bulevardul Tomis, zona Miga, de la Primăria Constanţa. Paraschiva Barbu a avut calitatea de inculpatul în dosarul retrocedărilor, dosar în care Radu Mazăre a „bifat” 9 ani de închisoare. Potrivit minutei instanţei, a fost confiscată contravaloarea în lei, a mai multor sume de bani de la inculpaţii din dosar, inclusiv de la patroana SC Grand SRL, în cazul acesteia suma ridicându-se la 817.248 euro şi 79.927 USD. Paraschiva Barbu a fost acuzată de procurori de complicitate la infracţiuni asimilate şi în legătură directă cu infracţiuni de corupţie şi a fost condamnată la 3 ani cu suspendare.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Muierea asta imbatranita in rautate si uratenie este sageat mascariciului dereglat psihic. Toate terenurile furate de scalambaiat si vila din Mamaia sunt pe numele curvei batrane...
0
1
Ce rasa ta de prost crezi ca rezolvi daca mergi la vot? Sunt la fel de corupti toti, alegi alt partid inseamna ca dai spaga altuia. Atat. Plus ca exista traseism politic, cine e in PSD acum a fost si la alte partide votate in trecut. Daca crezi ca votul mai are vreo valoare in secolul XXI ai probleme cu capul. E foarte usor de fraudat si mai ales acoperit.
2
3
Asta nu inteleg fura fetele sau baieti judecatori dorm si cand isi aduc aminte de hoti dosaru s-a prescris.Acum ziceti si voi scenele astea nu sunt mai tari ca in B.D.
1
0
o lepra ordinara. pacat ca s-au prescris cateva fapte in dosarul retrocedarilor ca facea sigur 1-2 ani de puscarie
3
0
Comentarii de prisos, atat timp cat Constantenii stau in casa la votare de acest oras se va alege in continuare praful, a ajuns in present cea mai prapadita urbe din tara! Orase muult mai sarace si cu jumatate din populatie somera arata incredibil fata de Constanta, dar asta este, ce votam asta avem!
11
1
Ce muie vartoasa facea cand o trageam de par, in pula ! Am auzit ca proasta pulii a fost si consul in Canada ! Pacat deMugurel , barbat'su cu fabrica de mobila ! Niste prosti cu bani multi !
12
1
Baga shpaga la Fagadau si Babu! tu,patroano, crezi ca Sheptaru' creste in copaci? Marca banu' si mai vedem cu aprovizionarea! Iar voi, prostilor, sa stai in casa de alegeri, sa voteze Henri Coanda in locul vostru, dobitocilor!
15
1
Aceasta curfutita de baba a crezut ca ea conduce orasul cu mazare, multe terenurii si apartamente sunt pe numele ei. Spatiul Grand a avut proprietar, stiu cum a ajuns la ea..Trebuie controlata de DNA, a tinuto in brate mama lui mazare ca asa se lauda Lizeta si Ionut.. La puscarie hoato, a cazut clanul de hoti ,acum tia venit randul ..
12
1
Cand fratii si surorile si-o trag impreuna rezulta cacati avortati ca tine!
6
1
cand fiica-sa lu' madam Barbu era senator, i se facea promovare pe la teveuri, si in loc sa iasa pe dinainte cu un discurs sau cu un dialog sau cu proiecte sau cu realizari, cu ce credeti ca a fost promovata?isi arata casa, ce are prin dulapuri, etc, dar ce are in cap de ce nu se arata? are capul sec, lasati-o sa vorbeasca liber si vedeti ce nivel de kkat are.In lumea civilizata care politician arata ce are in dulap?acolo se arata ce ai in cap.Fufa asta a fost consul in Canada, stie engleza?, stie franceza?abia vorbeste romaneste........
16
2
Bagabontilor....
6
1
ai realizat totul prin inteligenta si munca cinstita? si atunci cand s-a decis retrocedarea intregii cladiri de ce te-ai folosit de manarii securiste ca proprietarului de drept sa i se poata retroceda doar partea superioara a cladirii?comunistii cand au confiscat in 1948 au confiscat toata cladirea, inclusiv parterul, proprietarul a beneficiat de retrocedare dar pe jumatate pt ca securista de tanti Afina n-a permis asta prin manariile ei securiste
22
1
Daca este adevarat ce spui a returnat milioanele furate sa nu si acum e prea tarziu?.
9
1
Eu nu am dat niciodata spaga. Tot ceea ce am realizat in viata a fost facut prin munca cinstita si cu inteligenta, si chiar sunt mandra de asta.
6
18
pula in cur iti vine bine ? noi , psd ti-o bagam , peste tot , nevestei ii dam doar muie .....ii place ceafa de porc ....e grasa ....ne pisam pe tine , si acum si in viitor , muie ! suntem la putere !
5
30
problema e ca nu-i da spaga hotului fagadau. Muie fagadau, muie dragnea infractorul, muie pesede !!!
26
8
Se vede ca nu mai e Mazare sa-i sufle in spate.Oricum,dintr-o gestionara de alimentara si secretara de partid,care le facea rost de cascaval si salam de Sibiu celor de la casa alba, sa ajungi miliardara, e o performanta.Astia ,acum o vor jumuli de toate. Au inceput.
31
3
Inca putin si spatiile de pe bd Tomis, vor arata ca cele de pe Stefan cel Mare din pacate. Efectiv nu ai unde sa parchezi. Parcarile le numaram pe degete iar plata parcarilor se face prin SM, dar nu toti au abonamente sau credit suplimentar sa le poata platii masinile sunt foarte multe. Eu m-am invartit 20 min sa vanez un loc de parcare dorind sa ajung la pasapoarte si nu am gasit un loc gol, a trebuit sa merg pana pe str Traian sa gasesc un loc amarat si stramt. Peste tot vedem politia locala la vanatoare de amenzi din nimicuri. Au nevoie de bani la buget pt salariile nesimtite ale sefilor!
49
5
Si totusi , este o femeie de treaba ....vedeti-va de treburile voastre !
11
31
Bai, mihaesti, asta de sub mine, cine de cine are nevoie? Noi de alementara babei sau ea de clienti? Pai a trecut vremea alementarelor de pe centru. Si, aia se mai numeste alementara? Un subsol insalubru ? Mai interesant e, cine i-a mai dat autorizatie de functionare? Nu cred ca mai respecta standardele, de mult. Sa intruneasca conditiile. Si oricum, la ce preturi practica, nu prea mai are clienti. Asa ca .... a trecut vremea voastra, comunistilor!
27
3
Interesant este faptul ca adunatura asta de constanteni cu mentalitati comuniste in loc sa vada realitatea se bucura cand cineva sufera din cauza unor replesalii deplasate ale autoritatilor.....in orice oras de cacat din tara orice fel de indicator de circulatie are trecut...cu exceptia aprovizionarii...nu asa era normal bai papagalilor?????pentru cine se aprovizioneza magazinul nu pentru voi?????ca sa nu nai spun ca toate activitatile comerciale din zona au fost omorate de inteligenta administratiei locale...orasul arata jalnic...mai multi politisti locali decat locuri de parcare etc....
32
19
Buna treaba ,furi ,corupi dai spagi te alegi cu ditamai magazinul in buricul orasului iei cu suspendare si iti confisca o suma infima pe care o scoti in 2-3 ani ca si profit din magazin si spatiile pe le- ai inchiriat si te doare in basca ca ramai in continuare proprietarul spatiului care e o closca cu pui de aur Ar trebui confiscata toata averea si puscarie cit nu poate sa duca !
30
3
A fost sotie de securist ---toata lumea stia pe vremea lui ceausescu --altfel cum credeti ca era sefa la Grand ?
24
1
Tupeu de borgas la baba asta! Mai are curaj sa ridice clontzul dupa ce a luat doar suspendare in dosarul retrocedarilor? A luat milioane de euro de la mazare!
28
1
In tinerete era distribuitoare de motorina tractoristilor din cadrul SMT. Remus Opreanu de linga Medgidia.
26
4
barbat-su lu asta tanti Barbu a murit de betie,stateau pe str Trandafirului din Coiciu,barbat-su se apucase de betie ca era neglijat si tot timpul singur,tanti Afina era cu amantii,era turnatoatea de la intreprinderea alimentara, asa s-a lansat ea,ca fara securisti nu facea nimic,si fiica-sa nici liceul n-avea,aranja marfa in autoservire,si acum e inginer,fost consul in Canada,fost senator,are doar hartia,ca tot proasta e,n-a desteptat-o hartia aia fara acoperire
33
1
Faceai ce vroiai babaoo, cand era Jimi la parcari si mazare premar. Eh, uite cu astea se confrunta lumea de rand. Cu administratia locala. Acum vezi si tu cum e sa fi un muritor de rand fara pile si relatii. Oricum, nu mai e de mult alementarea ta. Cred ca vrea sa plece Ralverti. O sa plece si banca, ca fara parcare e zero barat. Asa ca, o sa ti-o cam sugi. V-an gura de comunisti .
39
2
Sa va trimit poze de la inaugurarea lui BT Grand din 2005? Cu Robert Rekkers, mare cacat de director general al Bancii Transilvania, dovedit ulterior ca face laba de fata cu fiica amantei sale. Cu Ivan Patzaichin, mare patzachina de amfitrion. Cu Danut Culetu, mare cacat de prefect la acel moment, numit de catre Ivan Patzaichin "Cuculetu" in scurtul sau discurs?
45
6
Hodoroaga dracului,o baba nenorocita care a facuto mazare miliardara,la puscarie cu ea si gabi stan,alt hot de terenuri.
46
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272