REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
15.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

PERICOL în Valu lui Traian din pricina TIRURILOR care staţionează pe marginea drumului!

PERICOL în Valu lui Traian din pricina TIRURILOR care staţionează pe marginea drumului!

Replica API 5 aprilie 2018 | 09:09 475

Locuitorii, REVOLTAŢI

Locuitorii, REVOLTAŢI

Una dintre problemele pe care locuitorii din Valu lui Traian au semnalat-o este legată de autotrenurile care staționează pe marginea drumului. Nu este o situație nouă, fiind cunoscut faptul că șoferii TIR-urilor trag pe dreapta pentru a dormi sau pentru a merge la cumpărături. Însă, localnicii susțin că se simt în pericol atunci când trebuie să traverseze carosabilul. De menționat este și faptul că mai multe accidente rutiere s-au produs din această cauză.

„Situația este una mai veche. Pe lângă faptul că tiriștii circulă cu mare viteză, de ți-e frică să traversezi, mai și parchează pe marginea drumului, pe DN3. Spre exemplu, în zona Complex sunt mai mereu câteva staționate chiar lângă trecerea pentru pietoni. Dacă vrei să traversezi, trebuie să ieși mult în stradă pentru că nu ai vizibilitate. La fel și dacă ești cu mașina și vrei să ieși de pe strada adiacentă: nu ai vizibilitate din pricina tirurilor”, a declarat, pentru “Replica”, un localnic.

„La Valu lui Traian și la Murfatlar văd mereu cum tiriștii își parchează mastodonții pe carosabil. Bine ar fi dacă Poliția ar lua măsuri și le-ar aplica amenzi acestor inconștienți”, mai spun oamenii din localitate. Și, din nefericire, au fost înregistrate și accidente rutiere din această cauză. Amintim nefericitul eveniment rutier petrecut în decembrie 2013, când șoferul unui camion a fost implicat în două accidente rutiere.

Primul a avut loc în jurul orelor 22.00, când a intrat în coliziune faţă - spate cu o autoutilitară staţionată pe marginea drumului, pe DN3, în localitatea Valu lui Traian, după care, peste câteva ore, a fost izbit în spate de un TIR, care venea cu marfă din Bucureşti. În urma impactului, camionul a fost proiectat în peretele unui magazin.

"Primul accident a avut loc în jur de ora 22.00 şi ceva. Era o dubiţă, un TIR ceva, parcat aici şi băiatul era dus până la magazin. Nu era semnalizat, era ceaţă şi eu am încercat să evit cât de cât, dar am intrat în el, în spate. I-am dat asigurarea şi nu am mai plecat de pe loc pentru că am vrut să se lumineze afară, să văd ce mai pot să remediez.

Am pus triunghi reflectorizant, am tras-o pe dreapta, iar eu m-am dus peste drum să stau într-o maşină că m-a lăsat un om să stau acolo, într-un Golf. În jur de ora 4.00 - 5.00 am auzit o bubuitură. Când am deschis uşa de la Golf, mi-am văzut camionul aici, în peretele acesta. Mai era o dubă de pâine aici, a atins-o şi pe aia", a declarat, pentru "Replica", Silică Spulber, şoferul camionului.

Poliţia spune că efectuează controale periodic!

Iar evenimentele rutiere nefericite au continuat. Cel mai recent a avut loc în dimineața de 4 aprilie, la ora 3.51, când un bărbat, de 62 de ani, a condus un ansamblu de vehicule pe DN3, dinspre localitatea Murfatlar către Constanța, iar pe fondul neatenției în conducere, a pierdut controlul asupra direcției de mers către dreapta, intrând în coliziune cu un alt ansamblu de vehicule, care se afla staționat.

În urma coliziunii, acesta a fost proiectat în gardul unui imobil. În urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătorului auto. Reprezentanții Primăriei din Valu lui Traian au menționat că au primit, în cursul anului trecut, sesizări cu privire la acest aspect, pe care le-au redirecționat către organele competente, precum Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. Totodată, polițiștii de la Rutieră au menționat că se efectuează controale periodic în zonă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca tu nu ai savarsit niciodata vreo contraventie inseamna ca mananci cacat!mai mult decat atat se vede cat de multa tb ai de comentezi am pulea pe aici..referitor la legi,crede ma ca nici macar incadrarea juridica nu o stii..cu toate ca e drum european majoritatea conducatorilor auto,opresc,stationeaza ori parcheaza pt ca asa e in Romania!problema ar tb sa o ai cu tara nu cu ei.a cac pe tine
0
0
Cam multi muisti comentatori pe-aici! Unul mai prost ca altul se corecteaza informational ca niste babe surde.Bai nichipercea voi nu ati auzit de interdictia circularii camioanelor pe autostrazi in perioada sarbatorii pascale?
1
0
Ti-ai ales bine nick name ul. Asa?Au un job?Sa-si hraneasca copilasii? Care o sa fie la fel de agramti ca si ei? Prostane!!!!Nu ma intereseaza cine ce job are! LEGILE sunt legi in tara asta indiferent daca este vreun cioban de tirist sau proasta de Dancila! Ai inteles?Acum mars la sapa ca sigur este de teapa taranilor de tiristi!
2
0
Dati vina doar pe camioane dar masinile care le lasati cu orele pe prima banda? Alea nu sunt o problema? Mai ales in curba de la halta
6
0
adevarat ca are preturi bune pentru tiristi hai sa nu ne facem pe noi decat sa te duci la diner
0
2
cel mai bine pozitionat minimarket este in zona piata are scuar de retragere stationare ,inchipuitiva daca vine lidl si deschide market cu fata chiar in dn ce sar intampla fara loc de parcare sa aiba si promotii
0
0
Problema acestui accident nu este autotrenul oprit ci oboseala soferului care a produs accidentul. Toata lumea sare la gatul soferului care a fost oprit, a oprit omul sa isi ia de mancare , dar nimeni nu vede varsta soferului "vinovat", la 62 de ani este destul de greu sa mai practici soferia de cursa lunga si sa faci fata oboselii care este clar principala cauza avand in vedere ca accidentul a avut loc la aproximativ 4 dimineata.
6
0
Soferii de tir care opresc pentru a se odihni pe carodabil sunt nevunovati. Vinovati sunt cei de la primarie pentru ca nu construiesc o parcare speciala pentru aceste autovehicule. Voi vedeti doar camioanele, dar autovehiculele nu le vedeti oprite de la un cap la altul al localitatii?
17
3
Politisti sunt ingaduitori cu acesti tiristi care isi lasa camioanele pe carosabil si uitati ce se intampla . La Valul lui Traian si la Murfatlat tiristi lasa camioanele pe strada si merg acasa la odihna . Politisti locali dorm in bocanci , ar trebui sa nu permita ca sa se mai intample asa ceva . Din cate stiu intra in atributia politistilor locali problema asta .
10
5
Vine de la Transports Internationaux Routiers, coelga si termenul a fost adoptat la Geneva prin anii '70. Ca dupa ce te-ai dat jos din corcodus si ai urcat pe raba ai zis ca R e de la Roman, e alta prolema. Totusi, e de notorietate ca pe lumea asta exista oameni si soferi, majoritatea dintre soferi fiind adevarate capete de guma, sau de Saviem, cum le spuneam cand eram mici...
6
3
stationeaza acolo pentru ca se feresc de controale arr si pentru ca manglesc motorina, altfel ar fi folosit autostrada DN e mai aglomerat de tiruri decat autostrada de ce? si ne kkam pe noi ca vrem autostrazi
10
4
Vax cultura! Tirist vine de la conducatorul TIR ului care este o abreviere a denumirii de Transport International Roman. La cine faci referire sunt soferi care conduc autotrenuri sau ansamble de vehicule formate din cap tractor si remorca sau semiremorca.
0
7
Constantene??pe tine cine te amendeaza la cat esti de prost??tiristii au un job si lucreaza pentru a-si sustine familia!tu manci cacat degeaba aici...
7
7
Politistii dorm in post!Apropo!Pe ei cine ii amendeaza ca nu si fac treaba?Tiristii care stationeaza sunt niste tarani cocliti cu greieri in talpa care au sarit de la coada vacii direct in tir!Asta este explicatia stationarilor atat de periculoase!Asadar tiristilor MARS la tara de unde ati venit!
11
10

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272