rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 13 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Petiție privind susținerea regulamentului restricționării accesului auto în Zona Peninsulară. Decebal Făgădău: Mă bucură foarte mult normalitatea. VIDEO

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău a susținut marți, 10 septembrie a.c., o conferință de presă după încheierea ședinței de consiliu local. Acesta a discutat cu reprezentanții presei despre proiectele ce au fost supuse la vot și nu numai. Un subiect ce a fost dezbătut are în vedere regulamentul restricționării traficului auto în Zona Peninsulară.

Pe data de 19 septembrie a.c., se va decide soarta acestui regulament în instanță deoarece Asociația ”Pița Ovidiu” cere anularea regulamentului, bifând încă un pas în acest scop.

Rezidenții din centrul vechi al orașului au format un grup în mediul online ce are ca subiect regulamentul din Zona Peninsulară. Ulterior aceștia s-au întâlnit și au discutat despre această problemă pe care au dezbătut-o, acel regulement cu care, în urmă cu puțin timp nu erau de acord. Au așternut pe hărție o petiție de susținere a restricționării traficului auto în zona Peninsulară, cuprinzând și anumite amendamente. Iar după lista de semnături petiția va fi înaintată și instituțiilor statului.

Edilul a făcut și o declarație privind acestă petiție, fiind vizibil încântat de cele auzite:

”Mă bucură foarte mult normalitatea, pentru că dacă de la început de când am inițiat acest demers, de a face un regulament, și de fapt am vrut să fac acest regulament, nu pentru că nu aveam alte mijloace să restricționez traficul, ci tocmai am vrut să nasc dezbateri astfel încât locuitorii și operatorii economici din zona Peninsulară, împreună cu toți constănțenii să poată participa la un regulament pe care Constanța nu l-a avut până în acel moment. Pentru că ne tot place să spunem așa ”Ștefan cel Mare e zonă pietonală”, cine a făcut-o zonă pietonală? Știți? S-a născut de undeva? Puteam foarte bine să cer aprobarea poliției, montam indicatoare rutiere și spuneam ”De a doua zi este accesul interzis”, am la îndemână acest mijloc legal, dar am vrut să nu fie dorința unui om ci să nasc o dezbatere în întreaga comunitate pentru că, Peninsula nu aparține doar locuitorilor și operatorilor economici din zonă, ci trebuie să fie inima orașului, ori mă bucur pentru normalitate și aș fi vrut să simt această susținere încă de la început, de la construirea regulamentului”, a spus primarul Decebal Făgădău.

Mai jos textul petiției:

PETIŢIE ÎN SPRIJINUL MENŢINERII RESTRICŢIONĂRII ACCESULUI ÎN ZONA PENINSULARĂ

În data de 6 mai 2019 Consiliul Local al Municipiului Constanţa şi Primăria Constanţa au pus în aplicare HCL 371/2018, adică regulamentul de restricţionare a accesului auto în zona peninsulară. Acesta a fost suspendat după o lună, în urma acţiunii în justiţie declanşată de Asociaţia Piaţa Ovidiu. Decizia de revocare a HCL 371/2018 a fost amânată pentru data de 19 septembrie.

Decizia autorităţilor locale de restricţiona accesul auto în centrul istoric se înscrie printre măsurile urbanistice aplicate cu succes pe scara largă în oraşele europene, ca o măsură de revitalizare a zonelor istorice şi de creştere a calităţii vieţii rezidenţilor, cât şi a experienţei turiştilor care vizitează cea mai populară zonă a oraşului. Este, deci, o măsură verificată, nu un experiment căruia nu i se cunosc rezultatele. Dimensiunea redusă a zonei peninsulare, împreună cu poziţia ei, ce nu blochează traficul dintr-un cartier în altul, în cazul restricţiei auto în zonă, creează premisele unei implementări a acestei HCL fără probleme urbanistice prezente în alte oraşe, care, în ciuda acestora, au aplicat cu consecinţe pozitive restricţii auto în zone mult mai extinse.

Pentru aproape toti cei cei care care vin în zona peninsulară a Constanţei (90% - iarna şi 95% - vara), principala activitate este plimbarea, conform studiului sociologic din februarie 2019, ce poate fi consultat pe pagina de FB a Grupului de Iniţiativă Civică Peninsula. Iar 72% din cei chestionaţi susţin restricţionarea şi mai mare a circulaţiei auto. Datele culese arată că cetăţenii îsi doresc un centru istoric în care să se plimbe la pas. Restricţia auto nu depopulează centrele istorice, dimpotrivă, atrage oamenii. Centrele vechi ale oraşelor sunt zonele cel mai populare, destinate plimbărilor, admirării clădirilor istorice, vizitării muzeelor şi socializării în pieţele centrale, parcuri, terase şi restaurante. Zonele pietonale extinse stimulează petrecerea unui timp mai indelungat în aer liber, mersul pe jos, cu bicicleta, creează o siguranţă mai mare pe străzi, conduce la apariţia comerţului sau a altor funcţiuni sociale în spaţiile unde oamenii nu se pot aduna din cauza traficului auto.

Noi, locuitorii şi cei care ne desfăşurăm activitatea în zona peninsulară susţinem restricţionarea accesului auto în acest cartier. Prin HCL 371/2018 se atinge acest obiectiv şi considerăm că este preferabilă menţinerea în vigoare a acesteia, cu modificări ulterioare, faţă de alternativa revocării, a renegocierilor poziţiilor, care ar amâna indefinit punerea în practică a ceea ce este dorinţa locuitorilor şi intenţia autoritătilor locale de la începutul reamenajării infrastructurii zonei, aceea de a restricţiona traficul auto şi de a crea o zonă pietonală atrăgătoare.

Susţinem, deci, HCL 371/2018, cu următoarele amendamente (lista este incompletă şi va fi stabilită în urma dezbaterilor publice):

-Dorim ca această hotărâre să fie îmbunătăţită în cel mai scurt timp cu putinţă, în urma unor dezbateri publice organizate la ore accesibile publicului, la care să participe cetăţenii şi autoritătile locale responsabile, Consiliul Local Constanţa şi Primăria Municipiului Constanţa.

-Dorim să fie respectat regulamentul GDPR astfel încât să nu existe date cu caracter personal pe permisele de intrare în zonă.

-Dorim o modalitate simplificată de a intra în posesia permiselor

-Este necesară modificarea regulamentului în sensul introducerii interzicerii parcării a autovehiculeor fără permis, nu numai a accesului în zonă, pentru a putea fi aplicat.

-Îndepărtarea stălpişorilor din dreptul unor străzi cu sens unic, de exemplu, Str. Gr. Tocilescu, Str. Constantin Brâncoveanu, pentru a crea mai multe căi de ieşire din zonă.

-Găsirea unei soluţii mai bune a de aplicare a restricţiei - instalarea unor bariere la intrare, de exemplu.

-Evaluarea fezabilităţii de a nu restricţiona traficul, pe o perioadă de câţiva ani, în extrasezon.

Citește și:https://www.replicaonline.ro/regulamentul-de-acces-in-zona-peninsulara-suspendat-in-instanta-decizia-este-executorie-393575/

L.M.

marţi, 10 septembrie 20192227
Comentarii

03Cetatean Onest(18 sep 23:34)
Daca vad bine al suni pe Babu sa i ceri socoteala la parati ! Ti se pare ca ai produs cam putin ! Chiar esti idiot ... vezi ca acesta era si parcursul lui Nicusor si Radu ? Banii ti au mancat viata Fagadau esti orbit de avere si putere !
05Curios(18 sep 13:29)
Traficul in Constanta este vraiste. Toti opresc unde vor, toti isi abandoneaza masinile pe unde apuca. Oare dl Primar nu are nimic de spus politiei locale????
03Replica(15 sep 22:37)
Artikol de KKT Cine plm mea scrie aici Pita Ovidiu sau Pizza acel regulement cu care Accept
312Turist(15 sep 08:12)
Cu Fagadau la puscarie o sa si revina Constanta iar astfel o sa respirati dupa caderea clanului mafiot Mazare - Strutinski - Fagadau ...
117Mokanelul fagabou(13 sep 15:58)
Decebalus Fagabou e mukan arogant get beget , cu freza aia de tractorist. Ti ai draq cu neamu de secaturi hoti si koorve
124Cta(12 sep 07:10)
Intrati in alte orase in centrul vechi cu masina? Nu! Deci, subiect inchis.
112Janel(11 sep 21:50)
Fai o relatie daca ii rau
223Decii(11 sep 14:31)
A fost SLUGA, ESTE SLUGA SI VA RAMANE O SLUGA TOATA VIATA LUI!
122replica,(11 sep 14:18)
nu ne lasi sa comentam la nemernicia facuta de justitia din Constanta in care toata floarea primariei mafiote trebuia bagata la parnaie. Ca cica fapta nu exista ! La toti muie cu mult cacat !!!
220Fagadau Mazare huooo(11 sep 10:15)
Primarul care a invrajbit locuitorii orasului asta esti tu Fagadau asa e cand toata viata ta l-ai servit pe Mazare
1610pt Postaci(10 sep 22:59)
In orice tara civilizata zona veche a orasului este PIETONALA....asa ca putorilor obisnuiti-va sa mergeti pe jos,daca tot vreti o tara ca afara.Bravo FAGADAU!
815Libera circulatie.(10 sep 21:08)
Bai voi astia din zona peninsulara sa nu mai circulati cu masinile personale pri alte cartiere sa ciculati numai la voi in curte.
623Baia tistimelu(10 sep 20:24)
Acolo primar sa te duci! Praf ai facut orasul
734Ilie PNL(10 sep 19:08)
Te dam jos nenorocitule,curan iau orasu inapoi de la voi machedonilor
835Ma-ta-i hoata(10 sep 18:48)
Alegem primar candidatul ce va debloca orasul de incurcatrafic si pe cat posibil etnic roman sa tina cu romanii nu cu aromanii!
335normalitatea(10 sep 18:47)
parchetul, mai lalaiti mult dosarele alea in care acest fagadau e cercetat?
mai mult...VIDEO
8 noi 03:43VideoPovestea de viață impresionantă a doi soți angajați la CT BUS, fosta RATC. VIDEO!

Doi soți, colegi de muncă, mărturie a schimbărilor prin care a trecut transportul în comun din orașul nostru, ne...2816

6 noi 00:40VideoMai multe persoane ÎNCĂTUȘATE în urma SCANDALULUI din Constanța, la care au intervenit MASCAȚII! VIDEO3982
5 noi 00:43VideoLocomotivă în FLĂCĂRI, în județul Constanța!1459
4 noi 01:20VideoVIDEO! Dans popular, viral pe internet! Protagoniștii, foști angajați ai Arhiepiscopiei Tomisului

Un dans popular a devenit viral pe internet, mai ales pentru că protagoniștii sunt doi foști angajați ai...4236

30 oct 00:57VideoProtecția Consumatorului a verificat magazinele Carrefour din țară. A găsit o mulțime de nereguli, inclusiv la Constanța. VIDEO1822
29 oct 02:06VideoTIR RĂSTURNAT la ieșire din Murfatlar spre Valu lui Traian! VIDEO6831
28 oct 01:20VideoOlimp: o tânără de 15 ani A MURIT după ce a căzut de la etajul unui hotel!

UPDATE 3: Surse din cadrul anchetatorilor au precizat că victima, Ștefania O., era elevă în clasa a X-a la un liceu...3483

25 oct 05:20VideoCT Bus se pregăteşte să lanseze CURSE PE TIMP DE NOAPTE: iată traseele!12362
24 oct 02:02VideoŞOCANT. Şef din ISU despre morţii de la Colectiv: „Dă-i în p…. mea!” VIDEO3388
22 oct 00:00VideoImagini impresionante: meduze albastre la Eforie

Imagini senzaţionale, surprinse la Eforie! Luni, 21 octombrie, marea a fost curată precum cristalul, iar la mal au...1387

22 oct 19:35VideoLa piscina de la Reyna se face baie şi în extrasezon! VIDEO: inspector ANAF la apă!19450
21 oct 17:15VideoUrmăriri în trafic, focuri de armă, peste 26.600 pachete cu țigări de contrabandă confiscate. VIDEO1295
Vremea
13.7°13.7° - 14.3° miercuri, 13 noiembrie 2019
ConstantaUmiditate: 92%
Vânt: 3.85 m/s
Presiune: 1016 milibari

Loto
6/49101223283646
5/4011024263320
joker131631414312
Horoscop
mai mult...SPSportRT
13 noi 00:00SportGigi Becali îl face praf pe Contra: „Băi, Cosmine, ești nebun, cum să nu-l iei pe Panțîru?! Habar n-ai de fotbal!”

Gigi Becali s-a enervat teribil pe Cosmin Contra și pe șefii FRF pentru că Florin Tănase (24 de ani, mijlocaș) și...110

13 noi 00:00SportMoment șocant la Rapid! Daniel Pancu și Florin Manea s-au bătut: „Tata e în mormânt și tu mă înjuri de morți?!”

Daniel Pancu (42 de ani), antrenorul Rapidului, și Florin Manea (43 de ani), managerul sportiv al giuleștenilor, nu se...129

13 noi 00:00SportBurleanu (FRF): Meciul cu Suedia este capital pentru naţionala României

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, la sediul Ministerului Tineretului...89

13 noi 00:00SportGheorghe Popescu va rămâne consilierul onorific al premierului

Fostul internaţional Gheorghe Popescu va păstra funcţia de consilier onorific al premierului Ludovic Orban pe...121

Local
13 noi 00:00LocalVerificaţi-vă actul de identitate!

Dreptul de vot se exercită în baza unui act de identitate valabil, emis de statul român. În acest context, Direcţia...47

13 noi 03:30LocalACCIDENT MORTAL pe drumul dintre Năvodari şi Corbu. VIDEO

Un accident rutier grav a avut loc pe drumul care leagă Năvodari de Corbu, în dreptul Rompetrol. Un pieton a fost...3795

13 noi 03:41Local60 de kilograme de canabis, descoperite în rezervorul unui TIR

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, împreună cu procurorii DIICOT –...367

13 noi 03:41LocalDoi șoferi s-au ales cu dosare penale!

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Tulcea, la data de 11 noiembrie a.c., au depistat un...444

13 noi 03:41LocalDosar penal pentru violență în familie!

Polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Tulcea, la data de 11 noiembrie a.c., au fost...259

13 noi 03:40LocalAutocamion sosit din Turcia, VERIFICAT la Constanța de polițiști!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au participat, în perioada 07 – 11.11.2019 , la controlul...352

13 noi 03:40LocalJucării în valoare de peste 146.000 lei, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în luna octombrie, au participat la controlul amănunțit...224

13 noi 03:39LocalPolițiștii, de vorbă cu elevii despre răspunderea penală

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu specialiști din cadrul A.N.I.T.P....213

13 noi 03:39LocalTânăr prins la volan cu permisul suspendat, în Mangalia!

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Mangalia, la data de 11 noiembrie a.c., în jurul orei 11.40, au depistat un...426

13 noi 03:38LocalCabinetele medicale din școli, renovate

Primăria Municipiului Constanța este în curs de modernizare a 57 de cabinete medicale școlare, 20 dintre acestea...232

Politică
13 noi 03:46PoliticăCozmin Gușă a fost exclus din PSD

Cozmin Gușă, proaspăt înscris în PSD Sector 1, a fost exclus, marți, din partid, în ședința CEX, spun surse din...785

13 noi 03:46PoliticăAna Birchall a fost exclusă din PSD

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a fost exclusă marți din partid, în ședința CEX PSD, au zis surse din...518

13 noi 03:45PoliticăDecizie definitivă: PSD e obligat să publice sursele de finanțare ale mitingului „împotriva abuzurilor“ din Piața Victoriei

Curtea de Apel București a decis că Partidul Social Democrat (PSD) trebuie să facă publice sursele de finanțare și...467

13 noi 03:45PoliticăKlaus Iohannis explică de ce nu participă la dezbatere cu Dăncilă

Președintele României, Klaus Iohannis, explică de ce nu participă la o dezbatere cu candidata PSD Viorica Dăncilă,...367

13 noi 03:45PoliticăDouă plângeri pe numele lui Alexandru Cumpănașu la Parchetul General

Probleme pentru Alexandru Cumpănașu, fost candidat la alegerile prezidențiale și văr al părinților Alexandrei...445

13 noi 03:44PoliticăEugen Tomac (PMP): Maia Sandu va fi viitorul preşedinte al Republicii Moldova

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că Maia Sandu, al cărei guvern a fost demis marţi de Parlamentul de la...223

13 noi 03:42PoliticăAdina Vălean - aviz favorabil în comisiile parlamentare de specialitate pentru postul de comisar european

Europarlamentarul Adina Vălean a primit aviz favorabil, marţi, din partea comisiilor parlamentare reunite pentru...212

13 noi 03:42PoliticăOrban: Dacă vrea doamna Dăncilă dezbateri să facă cu mine, să vorbim despre dezastrul lăsat

Premierul Ludovic Orban a afirmat, marţi, că viziunea şi proiectele preşedintelui Klaus Iohannis, candidatul...626

13 noi 03:38PoliticăRareș Bogdan prezintă cele 5 argumente pentru care Iohannis refuză dezbaterea cu Dăncilă

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, cel care în perioada în care era jurnalist a organizat dezbatere...916

13 noi 03:38PoliticăBate vânt de execuții în PSD. Bădălău: Este clar că trebuie o analiză

Liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a declarat luni, referitor la rezultatele slabe ale PSD în unele filiale...601

Monden
13 noi 00:00MondenFiica Andreei Esca, nemulțumită de viața de student la Londra. Ce regretă Alexia

Dacă vi s-a părut că o vedeți cam des pe Alexia, fiica Andreei Esca, în România, deși ea învață la Londra, ei...108

13 noi 00:00MondenMotivul pentru care Adelina Pestriţu a vorbit în româneşte pe covorul roşu la gala din America

Adelina Pestriţu încă trăieşte sub mirajul galei E! People’s Choice Awards 2019 la care a fost premiată pentru...106

13 noi 00:00MondenEduard și Bianca au fost favoriții publicului la iUmor în ediția a noua și merg în finală

Eduard și Bianca se cunosc de mai bine de 10 ani, iar de 9 ani s-au apucat de magie împreună. Nu sunt un cuplu doar...88

13 noi 00:00MondenDrama lui Ștefan Rebeja. A câștigat 100.000 de euro la „Îmi place dansul“ ca să își salveze fratele electrocutat

Bucurie mare pentru artistul Ştefan Rebeja (28 de ani), care a reuşit să se impună în finala de sâmbăta trecută...102

13 noi 19:08MondenCatrinel Sandu: nuntă de vis pe malul Atlanticului

Catrinel Sandu şi Steve Schroeter şi-au unit destinele într-o locaţie superbă, încărcată de romantism, la apus....103

13 noi 00:00MondenTransformare fizică pentru Prince Jackson. Fiul cel mare al lui MJ arată cu totul schimbat

Dacă fiica lui Michael Jackson este oarecum prezentă în peisajul monden american, continuând să ne surprindă cu...109

13 noi 19:00MondenPatrick Stewart se retrage în California. Uite ce casă şi-a cumpărat în Los Angeles

...90

13 noi 00:00MondenSoţia lui Alec Baldwin a suferit ieri un avort spontan. Hilaria era în luna a patra şi mai pierduse o sarcină anul acesta

Soţia lui Alec Baldwin a suferit ieri un avort spontan. Hilaria (35) era în luna a patra şi mai pierduse o sarcină...107

13 noi 00:00MondenDemi Moore, părăsită de copii. Fiicele spun tot adevărul despre ruptură: "Nu am vorbit 3 ani cu mama!"

Demi a împlinit azi 57 de ani, o vârstă la care şi-a făcut cadou libertatea. Libertatea de a povesti totul despre...115

13 noi 00:00MondenAlicia Keys şi Ozuna, printre artiştii care vor concerta la gala Latin Grammy Awards 2019

Cântăreţul chilian Beto Cuevas, artista americană Alicia Keys, portoricanul Ozuna şi argentinianul Fito Paez vor...90

Mapamond
13 noi 00:00MapamondParlamentul Cataloniei adoptă o moţiune fără caracter constrângător prin care îşi exprimă voinţa de autodeterminare

Parlamentul regional al Cataloniei a aprobat marţi o moţiune fără caracter constrângător prin care îşi exprimă...96

13 noi 00:00MapamondRepublica Moldova: Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis prin moţiune de cenzură

Guvernul de la Chişinău, condus de Maia Sandu, a fost demis marţi de parlament prin moţiune de cenzură adoptată cu...92

13 noi 00:00MapamondErdogan avertizează Europa că poate deschide porţile pentru Statul Islamic

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a reacţionat la ameninţările repetate cu sancţiuni din partea Uniunii...94

13 noi 00:00MapamondBruxellesul cere din nou Londrei să numească un comisar european

Bruxellesul a cerut din nou marţi Londrei să numească un candidat britanic pentru un post de comisar în viitoarea...105

13 noi 00:00MapamondSpania: Acord preliminar între PSOE şi Unidas Podemos în vederea formării unei coaliţii guvernamentale

Partidul Socialist (PSOE) al premierului spaniol în exerciţiu Pedro Sanchez a ajuns marţi la un acord preliminar cu...95

13 noi 00:00MapamondComisia Europeană a aprobat, pentru prima dată, comercializarea unui vaccin împotriva Ebola

...98

13 noi 00:00MapamondGoogle a colectat fără permisiune date medicale despre milioane de persoane, potrivit WSJ

Gigantul tehnologic Google a colectat fără permisiune date medicale despre zeci de milioane de americani, a informat...88

13 noi 00:00MapamondPoliţia franceză a dispersat manifestanţii catalani care blocau o autostradă la frontieră

Poliţia franceză a dispersat marţi dimineaţă sute de demonstranţi pro-independenţă catalani care blocau de...92

13 noi 18:22MapamondAnglia: O porţiune din zidul unui castel medieval s-a prăbuşit

Serviciile de urgenţă au fost chemate să intervină luni la Lewes, un oraş din sud-estul Angliei, după ce o...90

13 noi 00:00MapamondHong Kong: Situaţia rămâne tensionată, după ce poliţia a tras cu gaze lacrimogene într-un campus universitar

Poliţia antirevoltă din Hong Kong a tras marţi cu gaze lacrimogene într-un campus universitar, la o zi după ce un...95

Sănătate
13 noi 03:43SănătateCNAS: Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente personalizate

Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente...198

12 noi 03:37SănătateAcțiune de donare de sânge în localitatea 23 August

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria 23 August organizează, sâmbătă, 16 noiembrie a.c.,...290

8 noi 00:07SănătateConceptul THE MEDICAL MALL a fost inaugurat la Constanţa

Joi, 7 noiembrie, MedCity a inaugurat la Constanța primul THE MEDICAL MALL. La evenimentul de lansare au fost prezente...3735

6 noi 00:03SănătateAcțiune de donare de sânge în Constanța!

Persoanele care doresc să doneze sânge dar nu o pot face în zilele lucrătoare, se pot prezenta sâmbătă 23...808

29 oct 02:12SănătateAcțiune de donare de sânge în Mangalia

Un grup de voluntari din localitatea Mangalia organizează o acțiune de donare de sânge în colaborare cu Centrul...949

27 oct 00:30SănătateSanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol la Gala Elitelor Medicale

În fastuoasa sală a Palatului Culturii din Târgu Mureș, la Gala Elitelor Medicale, Sanatoriului Balnear și de...1134

23 oct 20:14SănătateVal de internări la Pediatrie, cu infecţii respiratorii! Ce sfaturi transmite medicul specialist

Vremea destul de schimbătoare din ultima vreme i-a afectat pe copii, cei mai sensibili la alternanța de temperatură,...9455

23 oct 00:00SănătateSpitalul Clinic pentru Copii „Grigore Alexandrescu” organizează un program de tratament chirurgical pentru malformațiile cardiace

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București, organizează un program de...1000

12 oct 04:54SănătateBoala mâinilor murdare! Aproximativ 100 de copii din Constanța, diagnosticați cu hepatita A

Peste 130 de persoane au fost spitalizate în ultimele trei luni în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cu...3575

10 oct 15:26SănătateDirectorul medical al Spitalului Județean Constanța, Bogdan Obadă: 'Suntem singura secție de Ortopedie din Dobrogea care rezolvă urgențele'

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a primit, în ultimii doi ani, o finanțare...4485