rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 21 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Petiție privind susținerea regulamentului restricționării accesului auto în Zona Peninsulară. Decebal Făgădău: Mă bucură foarte mult normalitatea. VIDEO

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău a susținut marți, 10 septembrie a.c., o conferință de presă după încheierea ședinței de consiliu local. Acesta a discutat cu reprezentanții presei despre proiectele ce au fost supuse la vot și nu numai. Un subiect ce a fost dezbătut are în vedere regulamentul restricționării traficului auto în Zona Peninsulară.

Pe data de 19 septembrie a.c., se va decide soarta acestui regulament în instanță deoarece Asociația ”Pița Ovidiu” cere anularea regulamentului, bifând încă un pas în acest scop.

Rezidenții din centrul vechi al orașului au format un grup în mediul online ce are ca subiect regulamentul din Zona Peninsulară. Ulterior aceștia s-au întâlnit și au discutat despre această problemă pe care au dezbătut-o, acel regulement cu care, în urmă cu puțin timp nu erau de acord. Au așternut pe hărție o petiție de susținere a restricționării traficului auto în zona Peninsulară, cuprinzând și anumite amendamente. Iar după lista de semnături petiția va fi înaintată și instituțiilor statului.

Edilul a făcut și o declarație privind acestă petiție, fiind vizibil încântat de cele auzite:

”Mă bucură foarte mult normalitatea, pentru că dacă de la început de când am inițiat acest demers, de a face un regulament, și de fapt am vrut să fac acest regulament, nu pentru că nu aveam alte mijloace să restricționez traficul, ci tocmai am vrut să nasc dezbateri astfel încât locuitorii și operatorii economici din zona Peninsulară, împreună cu toți constănțenii să poată participa la un regulament pe care Constanța nu l-a avut până în acel moment. Pentru că ne tot place să spunem așa ”Ștefan cel Mare e zonă pietonală”, cine a făcut-o zonă pietonală? Știți? S-a născut de undeva? Puteam foarte bine să cer aprobarea poliției, montam indicatoare rutiere și spuneam ”De a doua zi este accesul interzis”, am la îndemână acest mijloc legal, dar am vrut să nu fie dorința unui om ci să nasc o dezbatere în întreaga comunitate pentru că, Peninsula nu aparține doar locuitorilor și operatorilor economici din zonă, ci trebuie să fie inima orașului, ori mă bucur pentru normalitate și aș fi vrut să simt această susținere încă de la început, de la construirea regulamentului”, a spus primarul Decebal Făgădău.

Mai jos textul petiției:

PETIŢIE ÎN SPRIJINUL MENŢINERII RESTRICŢIONĂRII ACCESULUI ÎN ZONA PENINSULARĂ

În data de 6 mai 2019 Consiliul Local al Municipiului Constanţa şi Primăria Constanţa au pus în aplicare HCL 371/2018, adică regulamentul de restricţionare a accesului auto în zona peninsulară. Acesta a fost suspendat după o lună, în urma acţiunii în justiţie declanşată de Asociaţia Piaţa Ovidiu. Decizia de revocare a HCL 371/2018 a fost amânată pentru data de 19 septembrie.

Decizia autorităţilor locale de restricţiona accesul auto în centrul istoric se înscrie printre măsurile urbanistice aplicate cu succes pe scara largă în oraşele europene, ca o măsură de revitalizare a zonelor istorice şi de creştere a calităţii vieţii rezidenţilor, cât şi a experienţei turiştilor care vizitează cea mai populară zonă a oraşului. Este, deci, o măsură verificată, nu un experiment căruia nu i se cunosc rezultatele. Dimensiunea redusă a zonei peninsulare, împreună cu poziţia ei, ce nu blochează traficul dintr-un cartier în altul, în cazul restricţiei auto în zonă, creează premisele unei implementări a acestei HCL fără probleme urbanistice prezente în alte oraşe, care, în ciuda acestora, au aplicat cu consecinţe pozitive restricţii auto în zone mult mai extinse.

Pentru aproape toti cei cei care care vin în zona peninsulară a Constanţei (90% - iarna şi 95% - vara), principala activitate este plimbarea, conform studiului sociologic din februarie 2019, ce poate fi consultat pe pagina de FB a Grupului de Iniţiativă Civică Peninsula. Iar 72% din cei chestionaţi susţin restricţionarea şi mai mare a circulaţiei auto. Datele culese arată că cetăţenii îsi doresc un centru istoric în care să se plimbe la pas. Restricţia auto nu depopulează centrele istorice, dimpotrivă, atrage oamenii. Centrele vechi ale oraşelor sunt zonele cel mai populare, destinate plimbărilor, admirării clădirilor istorice, vizitării muzeelor şi socializării în pieţele centrale, parcuri, terase şi restaurante. Zonele pietonale extinse stimulează petrecerea unui timp mai indelungat în aer liber, mersul pe jos, cu bicicleta, creează o siguranţă mai mare pe străzi, conduce la apariţia comerţului sau a altor funcţiuni sociale în spaţiile unde oamenii nu se pot aduna din cauza traficului auto.

Noi, locuitorii şi cei care ne desfăşurăm activitatea în zona peninsulară susţinem restricţionarea accesului auto în acest cartier. Prin HCL 371/2018 se atinge acest obiectiv şi considerăm că este preferabilă menţinerea în vigoare a acesteia, cu modificări ulterioare, faţă de alternativa revocării, a renegocierilor poziţiilor, care ar amâna indefinit punerea în practică a ceea ce este dorinţa locuitorilor şi intenţia autoritătilor locale de la începutul reamenajării infrastructurii zonei, aceea de a restricţiona traficul auto şi de a crea o zonă pietonală atrăgătoare.

Susţinem, deci, HCL 371/2018, cu următoarele amendamente (lista este incompletă şi va fi stabilită în urma dezbaterilor publice):

-Dorim ca această hotărâre să fie îmbunătăţită în cel mai scurt timp cu putinţă, în urma unor dezbateri publice organizate la ore accesibile publicului, la care să participe cetăţenii şi autoritătile locale responsabile, Consiliul Local Constanţa şi Primăria Municipiului Constanţa.

-Dorim să fie respectat regulamentul GDPR astfel încât să nu existe date cu caracter personal pe permisele de intrare în zonă.

-Dorim o modalitate simplificată de a intra în posesia permiselor

-Este necesară modificarea regulamentului în sensul introducerii interzicerii parcării a autovehiculeor fără permis, nu numai a accesului în zonă, pentru a putea fi aplicat.

-Îndepărtarea stălpişorilor din dreptul unor străzi cu sens unic, de exemplu, Str. Gr. Tocilescu, Str. Constantin Brâncoveanu, pentru a crea mai multe căi de ieşire din zonă.

-Găsirea unei soluţii mai bune a de aplicare a restricţiei - instalarea unor bariere la intrare, de exemplu.

-Evaluarea fezabilităţii de a nu restricţiona traficul, pe o perioadă de câţiva ani, în extrasezon.

Citește și:https://www.replicaonline.ro/regulamentul-de-acces-in-zona-peninsulara-suspendat-in-instanta-decizia-este-executorie-393575/

L.M.

marţi, 10 septembrie 20191967
Comentarii

02Cetatean Onest(18 sep 23:34)
Daca vad bine al suni pe Babu sa i ceri socoteala la parati ! Ti se pare ca ai produs cam putin ! Chiar esti idiot ... vezi ca acesta era si parcursul lui Nicusor si Radu ? Banii ti au mancat viata Fagadau esti orbit de avere si putere !
03Curios(18 sep 13:29)
Traficul in Constanta este vraiste. Toti opresc unde vor, toti isi abandoneaza masinile pe unde apuca. Oare dl Primar nu are nimic de spus politiei locale????
02Replica(15 sep 22:37)
Artikol de KKT Cine plm mea scrie aici Pita Ovidiu sau Pizza acel regulement cu care Accept
111Turist(15 sep 08:12)
Cu Fagadau la puscarie o sa si revina Constanta iar astfel o sa respirati dupa caderea clanului mafiot Mazare - Strutinski - Fagadau ...
115Mokanelul fagabou(13 sep 15:58)
Decebalus Fagabou e mukan arogant get beget , cu freza aia de tractorist. Ti ai draq cu neamu de secaturi hoti si koorve
114Cta(12 sep 07:10)
Intrati in alte orase in centrul vechi cu masina? Nu! Deci, subiect inchis.
102Janel(11 sep 21:50)
Fai o relatie daca ii rau
221Decii(11 sep 14:31)
A fost SLUGA, ESTE SLUGA SI VA RAMANE O SLUGA TOATA VIATA LUI!
120replica,(11 sep 14:18)
nu ne lasi sa comentam la nemernicia facuta de justitia din Constanta in care toata floarea primariei mafiote trebuia bagata la parnaie. Ca cica fapta nu exista ! La toti muie cu mult cacat !!!
219Fagadau Mazare huooo(11 sep 10:15)
Primarul care a invrajbit locuitorii orasului asta esti tu Fagadau asa e cand toata viata ta l-ai servit pe Mazare
1510pt Postaci(10 sep 22:59)
In orice tara civilizata zona veche a orasului este PIETONALA....asa ca putorilor obisnuiti-va sa mergeti pe jos,daca tot vreti o tara ca afara.Bravo FAGADAU!
815Libera circulatie.(10 sep 21:08)
Bai voi astia din zona peninsulara sa nu mai circulati cu masinile personale pri alte cartiere sa ciculati numai la voi in curte.
623Baia tistimelu(10 sep 20:24)
Acolo primar sa te duci! Praf ai facut orasul
733Ilie PNL(10 sep 19:08)
Te dam jos nenorocitule,curan iau orasu inapoi de la voi machedonilor
834Ma-ta-i hoata(10 sep 18:48)
Alegem primar candidatul ce va debloca orasul de incurcatrafic si pe cat posibil etnic roman sa tina cu romanii nu cu aromanii!
334normalitatea(10 sep 18:47)
parchetul, mai lalaiti mult dosarele alea in care acest fagadau e cercetat?
mai mult...VIDEO
21 sep 15:18VideoPolițist local, MORT de BEAT, pe străzile din Constanța! VIDEO

Un polițist local, din Cobadin, a fost surprins de trecători, aflat într-o stare avansată de ebrietate, joi, 19...4024

18 sep 01:32VideoTrotuarele de pe bulevardul Mamaia, REABILITATE! VIDEO752
18 sep 17:03VideoFlorin Gheorghe: Plănuim ca imobilele pe care le administrăm în Piaţa Ovidiu să le închiriem agenţilor economici; este mai rentabil1992
18 sep 17:04VideoLa un pas de TRAGEDIE! Șofer 'criminal', FILMAT pe drumurile din Constanța

Polițiștii acționează zilnic pe drumurile din Constanța, depistând, mai mereu, foarte multe nereguli. De la consum...7747

16 sep 00:55VideoPrimul serviciu de CAR SHARING 100% ELECTRIC din CONSTANŢA! VIDEO2937
14 sep 00:04VideoAcţiune de amploare a poliţiştilor rutieri - VIDEO!2368
12 sep 00:05VideoAccident rutier pe DN2A, între Ovidiu și Mihail Kogălniceanu. O mașină a intrat în stâlp

Medicii constănțeni au fost solicitați joi, 12 septembrie, să intervină pe DN2A, între localitățile Ovidiu și...3724

9 sep 00:00VideoVIDEO: Şcoală nouă în localitatea Poiana, Ovidiu988
9 sep 00:34VideoLucrările de reabilitare a rampelor de acces pe Pasajului Cumpenei se desfășoară în ritm accelerat. VIDEO!1103
10 sep 00:25VideoFestivitate de deschidere a anului de învățământ la 'Steluțele Mării' din Constanța. Grădiniţa a fost renovată cu sponsorizare de la Solid House! VIDEO!

Noul an școlar a început, iar vremea bună a fost de partea celor mici. Unitățile școlare și grădinițele și-au...1589

4 sep 23:15VideoLoc de joacă nou, VANDALIZAT în Palazu! VIDEO2441
30 aug 01:49VideoFemeile social democrate s-au întâlnit la Pavilionul Expozițional. Viorica Dăncilă, prezentă la eveniment. VIDEO2466
Vremea
16.4°16.4° - 17.3° sâmbătă, 21 septembrie 2019
ConstantaUmiditate: 29%
Vânt: 3.51 m/s
Presiune: 1025.04 milibari

Loto
6/4951819274347
5/4051231343728
joker6102135437
Horoscop
mai mult...SPSportRT
21 sep 22:36SportGaz Metan - Craiova 2-3. Victor Pițurcă îl învinge pe Edi Iordănescu și bifează prima sa victorie pentru olteni

CS Universitatea Craiova a bifat prima victorie cu Victor Pițurcă la timonă, 3-2 pe terenul celor de la Gaz Metan,...248

21 sep 00:00SportScandal în Canada după o îmbrățișare între Justin Trudeau și Bianca Andreescu: „De ce atinge o adolescentă?”

Bianca Andreescu, 5 WTA și 19 ani, a fost întâmpinată de mii de fani în Canada după succesul de la US Open, iar...635

21 sep 00:00SportContra a convocat 24 de stranieri pentru meciurile cu Feroe şi Norvegia, din preliminariile EURO 2020

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Cosmin Contra, a trimis 24 de convocări de principiu pentru...257

21 sep 00:00SportSelecţionerul echipei Under-21, Mirel Rădoi, a convocat 6 stranieri pentru partidele cu Ucraina şi Irlanda de Nord

Selecţionerul echipei Under-21 a României, Mirel Rădoi, a a apelat la şase jucători care evoluează în...254

Local
21 sep 15:30LocalÎncepe programul de curățare de deșeuri a litoralului Mării Negre și a apelor din țară.

Cu ocazia Zilei Internaționale de Curățare a Zonelor de Țărmuri, începe prima acțiune de curățare de deșeuri a...240

21 sep 15:29LocalNava-școală Mircea acostează în orașul lui Jean Bart

Pentru a încheia seria evenimentelor organizate cu prilejul împlinirii a 80 de ani de la intrarea în serviciul...285

21 sep 15:21LocalPolițiștii constănțeni, acțiuni în trafic: au explicat șoferilor noile reglementări privind folosirea telefonului la volan!

Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu polițiști din cadrul Biroului Rutier...546

21 sep 15:31LocalȘoferi trași pe dreapta de polițiști: s-au ales cu dosare penale

Poliţiştii din cadrul Secției 4, la data de 20 septembrie a.c., în jurul orei 7.40, au identificat un bărbat de 54...415

21 sep 00:33LocalCondamnat pentru mărturie mincinoasă, prins la Constanța

Poliţişti din cadrul Poliției orașului Hârșova, la data de 19 septembrie a.c., au depistat un bărbat de 26 de...495

21 sep 00:33LocalA traversat prin loc nepermis și a fost lovită de o mașină

O femeie de 44 de ani, vineri, 20 septembrie, în jurul orei 11.00, a condus un autoturism pe strada Unirii, dinspre...572

21 sep 00:33LocalAccident rutier din pricina unui TIR care a virat fără să se asigure

Un bărbat de 55 de ani, vineri, 20 septembrie, în jurul orei 9.15, a condus un ansamblu de vehicule format din cap...736

21 sep 00:32LocalElevii constănțeni, invitați la Dobrogea Interetnică, un proiect despre conviețuirea într-un spațiu multicultural

Elevii din județul Constanța vor avea posibilitatea să urmărească gratuit un spectacol multidisciplinar despre...313

21 sep 00:31LocalDosar legat de prejudicierea Casei Naționale de Pensii, în instanță!

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de...483

21 sep 00:24LocalCercetat după ce ar fi cultivat canabis în solar

Plante de canabis, semințe și dispozitive de cântărit, mărunțit și consum de droguri au fost descoperite joi, 20...559

Politică
21 sep 15:27PoliticăDupă ce a primit sentința că a colaborat cu Securitatea, Băsescu a ieșit să petreacă, la botezul fiicei Elenei Udrea

Elena Udrea și-a botezat fetița, vineri, la Mănăstirea Cașin, din Capitală, în ziua când copila a împlinit...735

21 sep 15:22PoliticăSărbătoarea Tradițiilor și Meșteșugurilor Dobrogene, la Pavilionul Expozițional Constanța

Sărbătoarea Tradițiilor și Meșteșugurilor Dobrogene are loc în perioada 20-22 septembrie a.c., în Constanța,...997

21 sep 15:22PoliticăPreşedintele PMP îl apără pe Traian Băsescu, după verdictul de colaborare cu Securitatea: „Statul se întoarce împotriva lui însuşi“

Liderul PMP, Eugen Tomac, a declarat, la RFI, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis că fostul preşedinte Traian...364

21 sep 15:27PoliticăTraian Băsescu recunoaște că a primit o lovitură grea: Este o amărăciune să primesc verdictul de colaborator după ce am condamnat comunismul

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat vineri la Digi24, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a decis ca a colaborat cu...499

21 sep 15:28PoliticăBugetul AEP pentru deplasări pe bani publici, de patru ori mai mare în 2018. Cum explică Constantin Buică

AEP a cheltuit, în 2019, suma de 582.757 lei pe deplasări ale angajaților, o sumă de patru ori mai mare față de...363

21 sep 15:28PoliticăAvocat: Băsescu riscă urmărirea penală și pierderea mandatului de europarlamentar

Avocata Maria Vasii a declarat vineri la Antena 3, dupa ce Curtea de Apel Bucureşti a decis vineri că fostul...416

21 sep 15:22PoliticăTot mai puține cabluri pe bulevardul Mamaia

Bulevardul Mamaia va avea din ce în ce mai puține cabluri. Săptămâna aceasta operatorii de rețele de comunicații...279

21 sep 15:21PoliticăEmil Constantinescu a bătut palma cu PSD: mutare-surpriză în politică

Fostul președinte al României, Emil Constantinescu, s-a înțeles cu PSD: sistemul de alegere a președintelui...477

21 sep 00:34PoliticăVerdict CAB - Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

Magistrații Curții de Apel Bucureşti au decis vineri că fostul presedinte Traian Basescu a colaborat Securitatea....639

21 sep 00:18PoliticăSecretarul general al PNL, Robert Sighiartău: Pentru Klaus Iohannis au semnat cei mai mulţi români: peste 2.200.000 de semnături

”Klaus Iohannis este candidatul pentru care au semnat cei mai mulţi cetăţeni ai Românei”, susține cu tărie...639

Monden
21 sep 00:00MondenFiica lui Adrian Minune a intrat în echipa lui Horia Brenciu la „Vocea României“

Al nouălea sezon al show-ului „Vocea României” (PRO TV) are o mulţime de surprize, iar printre acestea va fi...266

21 sep 00:00MondenReacția Iuliei Albu cu privire la rochia de botez a Elenei Udrea: „Păpușa Barbie a politicii românești“

Elena Udrea şi logodnicul său, cu 12 ani mai mic, Adrain Alexandrov, au fost în centrul atenției presei deoarece...253

21 sep 00:00MondenLegătura secretă dintre Antonia şi Monica Gabor. Aveau doar 19 ani și un trecut comun la Milano

În 2008, nimeni nu ştia de existenţa frumoasei Antonia, iar prezenţa ei în showbiz s-a produs “prin alianţă”...259

21 sep 00:00MondenElena Udrea și Adrian Alexandrov și-au creștinat fiica. Primele imagini de la botezul micuței

Fostul ministru Elena Udrea (45 de ani) și partenerul ei de viață, afaceristul Adrian Alexandrov (32 de ani), o...287

21 sep 00:00MondenSteven Tyler, gesturi tandre cu iubita mai tânără cu 12 ani decât propria fiică

Steven Tyler (70) este unul dintre cei mai apreciaţi muzicieni ai genului rock şi solistul formaţiei Aerosmith, care...238

21 sep 00:00Monden"Strawberry Fields", grădina secretă a lui John Lennon, deschisă pentru public

Fanii trupei The Beatles vor putea de acum înainte să se plimbe prin grădina în care John Lennon obişnuia să se...206

21 sep 00:00MondenUn album postum al lui Leonard Cohen va fi lansat la 22 noiembrie

Cu voce gravă şi suflet de poet, spiritul lui Leonard Cohen retrăieşte în 'Thanks For The Dance', un album postum...195

21 sep 00:00MondenEnrique Iglesias va lansa albumul 'Greatest Hits,' o compilaţie a marilor sale succese

Enrique Iglesias va lansa la 4 octombrie albumul său 'Greatest Hits' care va cuprinde 16 dintre marile sale succese,...188

21 sep 00:00MondenPremiere cinematografice: 'Rambo', 'Downton Abbey' şi 'Ad Astra', filme pentru toate gusturile

Afişele cinematografelor americane din acest weekend sunt pline de noutăţi pe placul tuturor: de la filme de acţiune...202

21 sep 00:00MondenRapperul Dave a câştigat Mercury Prize 2019 pentru albumul ''Psychodrama''

Rapperul britanic Dave a câştigat joi seară, la Londra, prestigiosul Mercury Prize pentru albumul său...189

Mapamond
21 sep 00:00MapamondSUA: Primarul New York-ului, Bill de Blasio, se retrage din cursa pentru alegerile primare democrate

Primarul oraşului New York, Bill de Blasio, care nu a reuşit să ia avânt în sondajele de opinie, a anunţat vineri...178

21 sep 00:00MapamondPreşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se va întâlni cu Donald Trump săptămâna viitoare

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se va întâlni pentru prima dată cu omologul său american Donald Trump...221

21 sep 00:00MapamondCirca 130.000 de militari, în manevre multinaţionale în Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a deplasat vineri în regiunea Orenburg (sud-vest) pentru a urmări pe poligonul...192

21 sep 00:00MapamondBrexit: Întâlnire Tusk-Johnson luni, pe marginea Adunării Generale a ONU

Prim-ministrul britanic Boris Johnson se va întâlni "luni după-amiază" cu preşedintele Consiliului European, Donald...199

21 sep 00:00MapamondSUA: Cel puţin un mort şi cinci răniţi într-un incident cu arme de foc la Washington

Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa şi alte cinci au fost rănite joi seara într-un incident cu arme de foc pe...187

21 sep 00:00MapamondRusia: Un tribunal moscovit a dispus eliberarea tânărului actor Pavel Ustinov

Un tribunal din Moscova a decis vineri punerea în libertatea a lui Pavel Ustinov, un actor a cărui condamnare în...189

21 sep 00:00MapamondUn angajat al Facebook s-a sinucis aruncându-se pe fereastră de la etajul 4 al companiei

Un bărbat a decedat joi în ceea ce poliţia a calificat drept "o aparentă sinucidere", petrecută la sediul central...184

21 sep 00:00MapamondPeste 500 de îmbolnăviri în SUA legate de folosirea ţigărilor electronice

Epidemia de boli pulmonare legată de utilizarea ţigărilor electronice continuă în Statele Unite, au declarat joi...194

21 sep 00:00MapamondProducătorul american de arme Colt suspendă fabricarea puştilor pentru civili în Statele Unite

Producătorul american de arme Colt a anunţat joi că suspendă fabricarea puştilor de asalt, inclusiv modelul AR-15,...194

21 sep 00:00MapamondAustralia: Bărbat găsit vinovat de tentativă de a detona o bombă într-un avion spre Abu Dhabi

Un tribunal din Australia a găsit vinovat un al doilea bărbat în legătură cu o tentativă de a arunca în aer un...195

Sănătate
20 sep 15:18SănătateSalam și crenvurşti de la Lidl, inclusiv Constanța, PLINI de ADITIVI ALIMENTARI!

Asociația Pro Consumatori (fostă Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România - APC România),...6071

16 sep 00:59SănătateCorpul de Control al ministrului Sorina Pintea face verificări la Spitalul Județean Constanța

Corpul de Control al ministrului Sănătății se află la Spitalul Județean de Urgență Constanța. Conform surselor...2771

12 sep 01:00SănătateTulcea: Patru cazuri de West Nile, confirmate în judeţ

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a înregistrat, de la începutul sezonului cald, patru cazuri de infecţie...926

5 sep 00:43SănătatePintea: 90% dintre rapoartele realizate în urma controalelor la unităţi medicale - depuse la Parchet sau DNA

Aproape toate rapoartele realizate în urma controalelor efectuate la unităţi medicale au fost depuse la Parchet sau...866

5 sep 00:44SănătateAutoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate și-a început activitatea la Constanța. VIDEO!

Oficiul Teritorial Sud-Est al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (A.N.M.C.S), cu...1161

29 aug 00:53SănătateINSP: 19 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Nouăsprezece cazuri de infecţie cu virusul West Nile s-au înregistrat în perioada 3 iunie - 28 august, potrivit unei...951

27 aug 00:00SănătateSARCINA în perioadă NEPOTRIVITĂ: Cât de mult contează VÂRSTA la care rămâi ÎNSĂRCINATĂ?

Primul lucru la care ne gândim când vine vorba să avem un copil este perioada în care acesta va apărea. Ne gândim...1456

22 aug 00:00SănătateSorina Pintea vrea o lege care există deja: să dea posibilitatea psihiatrilor să interneze nevoluntar bolnavii periculoși

Ministrul Sănătății , Sorina Pintea, intenționează să modifice legea în domeniul psihiatriei, propunerile...1102

20 aug 01:14SănătateAroape 2000 de pacienți investigați UPU Constanța în minivacanța de Sfânta Maria

Aproape 2000 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență...1090

8 aug 02:33SănătateINSP: 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a...1313