REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 9 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6877
17.4° Constanța Miercuri, 9 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6877
 

Pfizer dezvoltă o pastilă anti-COVID care ar putea fi gata până la finalul lui 2021

Pfizer dezvoltă o pastilă anti-COVID care ar putea fi gata până la finalul lui 2021

Replica API 29 aprilie 2021 | 11:46 3402

Producătorul de medicamente Pfizer lucrează în prezent la o pastilă anti-COVID care să poată fi administrată pe cale orală. Această pastilă antivirală ar putea fi disponibilă publicului larg până la sfârșitul acestui an, a declarat CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, într-un interviu acordat CNBC.

„Lucrăm în prezent la două variante, una injectabilă și cealaltă administrată oral. Acordăm o atenție specială pastilei, deoarece ea prezintă o mulțime de avantaje, unul dintre ele fiind acela că nu mai trebuie să mergi la un spital să-ți faci injecția, deoarece vei putea să-ți faci tratamentul direct la tine acasă. Va fi un medicament care va schimba complet regulile jocului”, a declarat Bourla.

Pastila face parte dintr-o clasă de medicamente numite inhibitori de protează, care funcționează prin atașarea de enzimele virale și împiedică replicarea coronavirusului în căile respiratorii.

„Toate mutațiile coronavirusului despre care tot auzim în aceste zile au loc la nivelul proteinelor Spike. Pastila noastră nu acționează asupra acestor proteine, ceea ce ne face să credem că ea va fi mult mai eficientă împotriva noilor tulpini. Deci, toate acestea sunt vești bune”, a spus CEO-ul Pfizer.

În luna martie a acestui an Pfizer a anunțat începerea fazei preliminare a testării în SUA a unui medicament antiviral împotriva COVID-19, administrat pe cale orală și care ar putea fi prescris pacienților încă de la primele semne de infectare.

Tratamentul candidat, denumit PF-07321332, este o un inhibitor de protează care să fie administrat sub forma unei pastile ce ar împiedica replicarea coronavirusului în celule. Potrivit companiei Pfizer, inhibitorii de protează au fost eficienți în tratarea altor agenți patogeni virali precum HIV și virusul hepatitei C, atât singuri, cât și în combinație cu alte antivirale, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
spray-urilor, aerosolilor,fitness-urilor , etc, etc?
0
0
s a inteles ca in cazul gripei covid trebuie tratati bolnavii nu injectati sanatosii
1
2
Asa mai veniti de acasa. Stop sensuri unice in ct
2
1

REPLICA


LOTO

6/49
3153042226
5/49
1113510417
joker
15424182817