REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Plata parcării prin SMS stârneşte indignarea constănţenilor

Plata parcării prin SMS stârneşte indignarea constănţenilor

Replica API 6 octombrie 2017 | 00:17 1037

Autoritățile locale intenționează să modernizeze modalitatea prin care sunt achitate taxele pentru parcările cu plată din municipiul Constanța. Concret, intenția este ca respectivele taxe să fie achitate printr-un SMS, la numărul de telefon 7420. Proiectul a fost demarat la sfârșitul lunii august, prima parcare unde a fost aplicat fiind amplasată în stațiunea Mamaia, iar de câteva zile, a fost extins și la două parcări din municipiu, respectiv în parcarea de la Sala Sporturilor și în parcarea de pe B-dul Tomis, între Capitol și strada Ștefan cel Mare.

Deocamdată, după cum au informat reprezentanții Confort Urban, constănțenii sunt doar informați cu privire la noua modalitate de plată: în zonă au fost amplasate panouri informative, iar pe mașini sunt lăsați fluturași.

„Stimate conducător de autovehicul! Având în vedere faptul că pe acest sector de drum plata parcării se realizează prin sms, vă rugăm să întreprindeți toate măsurile necesare în vederea achitării acestei taxe, urmând instrucțiunile aflate pe panourile amplasate în zonă. În situația în care nu vă conformați acestor reglementări, veți intra în contradicție cu prevederile art. 9, pct. 43 din HCLM 184/2013, fapta constituind contravenție sancționată cu amendă contravențională de la 400 la 800 de lei, pentru persoanele fizice și de la 500 la 1.000 de lei, pentru persoanele juridice”, sunt anunțați constănțenii care își lasă mașinile în zonele amintite mai sus.

Deși, după cum spuneam, deocamdată polițiștii locali și angajații Confort Urban nu aplică amenzi, vor trece și la această măsură în aproximativ două săptămâni.

Până în prezent, însă, proiectul de achitare a taxei de parcare prin SMS nu îi mulțumește pe constănțeni. „Plata prin SMS este singura modalitate de plată din parcările respective. Ar trebui să fie alternativă, nu obligativitate!”, ne-a semnalat un cititor al cotidianului „Replica de Constanța”.

De menționat că, potrivit acelorași reprezentanți ai Confort Urban, intenția este ca această modalitate de plată, prin SMS, să fie extinsă la toate parcările din oraș, dacă se va dovedi, în această perioadă, în cele două parcări, că este mai eficientă decât cea de până în prezent, când banii erau înmânați unui taxator.

O oră

Bd. Tomis între mamaia și ștefan cel mare și în parcare la sala sporturilor. Deocamdată notificăm, nu amendăm, într-o săptămână, maxim două, vom purcede la amendarea celor care nu plătesc

Măsuri împotriva celor care parchează neregulamentar, la Constanţa.

Confort Urban se va ocupa de ridicarea maşinilor, după ce va fi votat un proiect de hotărâre în acest sens.

De asemenea, Confort Urban a introdus un nou sistem de plată prin SMS, pentru parcarea în Constanţa şi în Staţiunea Mamaia.

Mesajul se trimite la numărul 7420 și trebuie să conțină un cod în funcție de numărul de ore de staționare și numărul de înmatriculare ai mașinii.

Deocamdată, sitemul de plată se aplică în două zone din Constanţa, dar se vrea extinderea lui.

Cristian Roşculeţ, şef Birou Parcări, în cadrul Confort Urban Constanţa:

Autoritățile locale intenționează să modernizeze modalitatea de plată din parcările publice din municipiul Constanța. Astfel, în loc de taxatorii pe care îi întâlnim în fiecare parcare, șoferii constănțeni vor putea să achite contravaloarea parcării printr-un SMS. Un proiect pilot a fost deja implementat într-o parcare din stațiunea Mamaia, urmând ca, în cel mai scurt timp, sistemul să fie încercat și într-o parcare din municipiul Constanța.

„Este un proiect în lucru. Deocamdată, a fost implementat un proiect pilot, în parcarea de la intrarea în stațiunea Mamaia, de aproximativ zece zile. Au fost montate plăcuțe de informare, iar șoferii care parchează în locul respectiv pot trimite SMS-uri. Urmează ca proiectul pilot să fie implementat și în parcarea de la Sala Sporturilor, de pe Bd-ul Tomis, urmânc ca, dacă totul funcționează așa cum trebuie, să fie extins la toate parcările publice din municipiul Constanța și stațiunea Mamaia”, a declarat pentru „Replica de Constanța”, directorul SC Confort Urban SA, Florian Andrei.

Responsabilitatea verificării achitării locului de parcare o vor avea polițiștii locali și inspectorii de la SC Confort Urban SA. Șoferii depistați că nu vor plăti parcarea vor fi amendați.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
achesez la toate comentariile de mai jos. suntem condusi de corupti, jeguri de asa numiti politicieni,hoti care nu se mai satura sa bage mana in buzunarul cetateanului. si ca un paradox... mergem si ii votam de ani si ani de zile de parca suferim cu totii de masochism si amnezie
0
0
asa patim dc votam un cretin congenital. platim impozite la bugetul cacatului de Fagadau si al afacerii numita CONFORT URBAN si acum ii mai dam si bani pe parcarea in oras amenajata din banul public , adica al nostru. Trebuie data in judecata primaria si votat mai atent primarul data viitoare. Sunt curios .Aia care nu au telefon cum achita? Mare dobitoc Fagadau....
4
0
Nu mi se pare normal sa nu pot plati parcarea cash. Exista in multe alte orase din Romania automate cu fise. In plus mi se pare un abuz ca am fost obligat sa platesc parcarea pentru o ora, desi am stat 25 de minute.
2
0
O alta mare hotie marca Primaria C-ta!! A plecat Mazare,a venit Fagadau dar hotiile s-au transmis de la profesor la elev.Jenant!Nu mai avem loc in orasul nostru,o sa ne ia nemernicii astia bani si pe basinile pe care le tragem!!!!
4
0
Daca parchez in fata blocului unde locuiesc, nu exista alta parcare decat cea cu plata. Nu pot plati 90ron pe saptamana x 4 saptamani, adica 400ron pe luna ca sa parchez in fata blocului... unde sa parchez ? Deja politia mi-a pus instiintarea pe parbriz...Nu exista facilitati pentru cei care locuiesc in zona, nu exista alte parcari atribuite blocului...oamenii astia nu gandesc ?
5
0
Este o mare prostie. Azi am dat ture prin oras sa caut loc de parcare fara sms. O mare mizerie pentru ca eu am cartela prepay trebuie sa stau cu credit pe telefon sa parchez. Ar trebui si un sistem alternativ de perimetru c4el la care sa platesti cu bani.
5
0
nu stiti din ce sa mai scoateti bani futuva-n gura de jigodii
5
0
la noi makidonii cu aifon nu stim sa dam sms. in orasul nostru de makidoni tiganizati nu vrem sa dam bani.
5
0
acum trebuie sa platesc parcarea prin sms in mamaia?intai fa parcari tov. primar si nu mai planta stalti si acolo unde trotuarul permite si parcare si dupa acce emite ineptiile pe care le visezi
7
0
Pe cand incasarea se va realiza prin automate? Multumesc.
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108