REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Poliţia din Hong Kong a deschis focul asupra manifestanţilor, rănind cel puţin o persoană

Poliţia din Hong Kong a deschis focul asupra manifestanţilor, rănind cel puţin o persoană

Replica API 12 noiembrie 2019 | 00:00 236

Poliţia din Hong Kong a deschis focul asupra demonstranţilor şi a rănit luni cel puţin un manifestant, relatează media, în condiţiile în care oraşul a fost cuprins de haos la o zi după ce oamenii legii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe protestatari, relatează Reuters.

Poliţia a tras cu muniţie de război asupra protestatarilor în partea estică a insulei, relatează Cable TV şi alte media din Hong Kong. Potrivit Cable TV, o persoană a fost rănită după ce poliţia a deschis focul.

În imagini filmate la faţa locului şi distribuite pe reţelele sociale poate fi văzut un protestatar care zace într-o baltă de sânge, cu ochii deschişi. De asemenea, a fost filmată o scenă în care o femeie este imobilizată de poliţişti, care au folosit un spray cu piper pentru a o incapacita, în timp ce protestatarii aruncau asupra oamenilor legii cu cutii de plastic.

Poliţia a anunţat într-un comunicat că protestatari radicali au ridicat baricade în mai multe locuri din oraş şi i-au avertizat pe demonstranţi "să pună capăt imediat actelor lor ilegale".

Unele curse feroviare şi liniile de metrou au fost afectate luni dimineaţă, poliţia antirevoltă fiind desfăşurată în apropierea staţiilor de metrou şi a centrelor comerciale. Mai multe universităţi şi-au anulat cursurile de luni, iar în unele zone traficul era blocat.

Activiştii au blocat mai multe drumuri şi au devastat centre comerciale duminică, în al 24-lea weekend consecutiv de proteste antiguvernamentale.

Ultimul val de violenţe s-a declanşat după ce un student a murit în spital săptămâna trecută, după o cădere de la înălţime în timp ce protestatarii erau dispersaţi de poliţie.

Protestatarii sunt nemulţumiţi de brutalitatea poliţiei şi de amestecul Beijingului în libertăţile fostei colonii britanice, garantate de formula "o ţară, două sisteme" introdusă când teritoriul a revenit la China în 1997, notează Reuters. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108