REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.9° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.9° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Poliţiştii din cadrul MAI recomandă prudenţă şi discreţie în mediul online!

Poliţiştii din cadrul MAI recomandă prudenţă şi discreţie în mediul online!

Replica API 20 martie 2017 | 08:22 260

Atenţie, constănţeni!

Atenţie, constănţeni!

Polițiștii recomandă prudență tuturor persoanelor care utilizează internetul, platformele de socializare sau alte site-uri de socializare. Dat fiind faptul că odată ce mediul online a devenit din ce în ce mai populat atât de adulți, cât și de copii, polițiștii recomandă părinților să fie extrem de atenți cu felul în care copiii lor utilizează internetul, tocmai pentru a nu se întâmpla evenimente neplăcute. În acest sens, polițiștii din cadrul MAI ne recomandă prudență și discreție în mediul online.

"Fiți prudenţi în a oferi persoanelor cunoscute pe Internet informaţii personale despre voi sau familie, cum ar fi: numele, vârsta, CNP-ul, numărul de telefon, fotografii personale, adresa, şcoala la care învațați ori locul de muncă. Prietenii din mediul online trebuie sa fie doar persoane pe care le și cunoașteți în realitate. În cazul în care persoane cu care comunicați pe internet vă jignesc, ameninţă, vă transmit mesaje cu tentă sexuală sau poze cu conţinut pornografic, vă îndeamnă să consumați alcool ori droguri, ori vă provoacă să vă faceți rău, anunţați apropiații și faceți o sesizare la Poliție.

Nu acceptați niciodată să vă întâlniți direct cu o persoană cunoscută pe Internet - oamenii pot fi foarte diferiţi de ceea ce au pretins că sunt şi astfel puteți deveni victima traficului de persoane sau a altor întâmplări tragice.

Nu spuneți parola de la e-mail altor persoane, deoarece acestea pot trimite mesaje jignitoare în numele vostru sau pot intra pe site-uri interzise.

Manifestați atenţie în utilizarea reţelelor de socializare. Este de preferat să restricţionați accesul la acestea, astfel încât să poată fi vizualizate doar de către prieteni. Evitați postarea pe Internet a fotografiilor personale.

Aveți în vedere că nu tot ceea ce citiți sau vedeți pe Internet este adevărat! Informaţiile aflate pe o pagină web pot fi postate de oricine, adult sau copil, multe din ele fiind neverificate sau eronate. De asemenea, fotografiile sau filmele pot fi modificate pe calculator şi pot înfăţişa situaţii care nu s-au petrecut niciodată.

Nu instalați pe calculator programe sau aplicaţii, din surse nesigure sau din link-uri primite pe e-mail. Ele pot conţine viruși şi pot produce pagube irecuperabile.

În cazul în care primiți pe e-mail mesaje de la persoane necunoscute, nu le deschideți. De asemenea, nu accesați link-uri sau ataşamente primite odată cu astfel de mesaje.", ne recomandă polițiștii din cadrul MAI.

Reamintim de jocul inventat de un tânăr rus care a provocat mai multe sinucideri. Acesta a ajuns să facă victime și în țara noastră, cinci elevi au fost la un pas de moarte încercând să execute proba finală, a sinuciderii. Balena Albastră este o aplicație online prin care trebuie să faci 50 de provocări în 50 de zile. Aceștia trebuie să își încrusteze pe piele tot felul de înscrisuri și desene, să vizioneze filme horror și să se trezească la ore neobișnuite din noapte.

Paula SOLOMON

Citește și (click pe link): http://www.replicaonline.ro/jocul-care-te-provoaca-sa-te-sinucizi-protejati-va-copiii-311725/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu recomand MAI sa pazeasca padurile si resursele din Romania sa prinda hotii care au furat si distrus fabricile din Romania si sa lase draq internetu.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272