REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Povestea lui nea’ Vasile din Constanța: locuiește într-o clădire DEGRADATĂ, alături de un câine!

Povestea lui nea’ Vasile din Constanța: locuiește într-o clădire DEGRADATĂ, alături de un câine!

Replica API 5 martie 2020 | 10:08 2301

Constanţa este plină de clădiri vechi mai mult sau mai puţin părăginite, fie aflate în litigiu fie aparţinând unor proprietari care nu se mai interesează de soarta lor.

Din a doua categorie face parte şi imobilul care se află la intersecţia străzilor Cuza Vodă şi Şerban Mihăileanu, al cărui proprietar pare că a uitat de el.

Centrul vechi al Constanţei, împreună cu strada Ştefan cel Mare, abundă de clădiri foarte vechi care reprezintă adevărate comori arhitectonice.

Unele dintre ele sunt în curs de reabilitare, altele în schimb sunt lăsate să „putrezească”.

Cu toate că în Constanţa, clădirile neîngrijite sunt supraimpozitate cu până la 500%, lucrul acesta pare să nu îi descurajeze pe unii proprietari care îşi lasă clădirile să se degradeze în continuare. Astfel, una dintre aceste clădiri, situată la intersecţia străzilor Cuza Vodă şi Şerban Mihăileanu, arată ca după bombardament.

Cu toată starea evidentă de degradare, există totuşi cineva care se încumetă să spună acestei clădiri „acasă”. Clădirea adăposteşte două suflete, o persoană în etate şi un câine. Câştigându-şi existenţa din vânzarea de geamuri, nea Vasile este mulţumit de traiul pe care îl duce alături de câinele său.

„ Eu stau de mult timp aici, că le-a fost milă proprietarilor şi nu m-au aruncat pe străzi. M-am obişnuit şi cu frigul, şi cu ploile. Singurul lucru care mă deranjează sunt vecinii, care, cînd mai beau un pic prea mult se leagă de mine şi de căţel. Mai vine lume, îmi aduce mâncare, ne descurcăm”. „ Clădirea aceea nu mai aparţine de RAEDPP, a fost retrocedată proprietarului. Din informaţiile nostre, cel care locuieşte acolo are acordul proprietarului, aşa că nu este nici un fel de problemă.” a declarat pentru ziarul Replica, Florin Gheorghe, directorul RAEDPP.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
acolo e plin de tigani cu o ciurda de copii care se caca in curte intre 4 scinduri ca n-au fundul curtii tot acolo baragladine in capot si papuci vind tigari .e mizerie si pute de nu vrei sa stii nu au apa curenta si cara cu bidoanele de pe unde pot lua
5
1
casa respwectiva este plina de tigani iar asa zisul vasile nu exista ci tiganul Mustata betivul zonei care-i atrage acolo ca un magnet pe conationalii lui asfel incit acolo traiesc in conditii mizere 60 de persoane cu copii fara apa si lumina
3
1
dupa vecinatatea inchipuita dintre IC Bratianu 284 si Hotel Florentina, replica recidiveaza cu un articol de rahat si un botez de strada..btw, repede, te ai dus sa il dai in gat pe om la aia de la raedpp
3
0
Pe Serban il cheama Stefan Mihaileanu. Se vede ca nu esti din Johanesburg. In mod cert nu stii nici bancul asta.
5
0
Vai de mama lui. Bine ca are un catel.
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272