REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.3° Constanța Joi, 16 Mai 2024
Anul XX Nr. 6731
7.3° Constanța Joi, 16 Mai 2024 Anul XX Nr. 6731
 

Premierul Ciolacu a mulţumit pentru cooperarea la eliberarea lui Iulian Gherghuţ omologului marocan

Premierul Ciolacu a mulţumit pentru cooperarea la eliberarea lui Iulian Gherghuţ omologului marocan

A.F. 12 august 2023 | 00:00 376

Premierul Marcel Ciolacu a avut o convorbire telefonică, vineri, cu omologul său din Maroc, Aziz Akhannouch, despre consolidarea cooperării între cele două state, mulţumind, totodată, serviciilor de informaţii din această ţară pentru colaborarea în eliberarea lui Iulian Gherguţ, răpit în urmă cu opt ani în Burkina Faso.

Premierul Ciolacu a multumit pentru cooperarea la eliberarea lui Iulian Gherghut omologului marocanMarcel Ciolacu

"Excelentă conversaţie cu prim-ministrul marocan Aziz Akhannouch. Aşteptăm cu nerăbdare continuarea dialogului şi consolidarea cooperării noastre în continuare. Mulţumiri speciale serviciilor de informaţii din Maroc pentru cooperarea recentă în eliberarea cetăţeanului român Iulian Gherguţ, care a fost răpit în Burkina Faso", a scris Ciolacu, pe Twitter.

MAE a anunţat miercuri că Iulian Gherguţ a fost eliberat şi se află în România.

Gherguţ lucra ca agent de securitate la o mină de mangan din Tambao, în nordul statului african Burkina Faso. El a fost ostatic al grupării islamiste Al-Mourabitoun, alături de alţi cetăţeni străini, fiind răpit la 4 aprilie 2015, într-o ambuscadă asupra maşinii de teren în care patrula.

La momentul răpirii a fost formată o celulă de criză interinstituţională, din care au făcut parte angajaţi MAE, SIE, SRI, MApN şi ai Administraţiei Prezidenţiale.

Românul a apărut atunci într-un material video transmis online, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In ce limba a avut loc schimbul de pareri telefonice, pentru ca plavanul nostru nu cunoaste Limba engleza sau marocana ?....Poate ca omologul sau cunoaste Limba romana. Lol !
2
1
Taiati pensiile speciale la magistrati si judecatori, reduceti salariile de 20.000 lei si pensionati-i la 65 de ani. Sunt niste profitori ordinari care judeca stramb si iti trantesc o sentinta prin care maresc nedreptatea facuta de institutiile statului. De asa dreptate sa aveti si voi parte toata viata. Dupa ce ca muncim noi ca sa va imbuibati voi, mai va bateti joc cu sentintele pe care ni la dati. Sunteti inamovibili nu ?
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407