REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
13.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Primăria va monta camere de SUPRAVEGHERE în cartierul Henri Coandă

Primăria va monta camere de SUPRAVEGHERE în cartierul Henri Coandă

Replica API 29 aprilie 2021 | 13:15 2135

Autoritatea locală intenționează să continue proiectul „Îmbunătățirea mediului urban în zona Tomis Nord - Henri Coandă” lăsat de fostul edil, însă cu ajustări. Este nevoie de elaborarea documentației tehnico-economice. Acest proiect vizează realizarea de alei pietonale, dotarea cu mobilier urban, realizarea sistemului de iluminat, instalarea de sisteme de supraveghere video și nu numai.

Autoritățile locale intenționează să semneze un contract pentru serviciul de elaborare documentație tehnico–economică aferentă obiectivului de investiții „Îmbunătățirea mediului urban în zona Tomis Nord - Henri Coandă”. Ce înseamnă acest lucru? Ei bine, municipalitatea, a lansat o licitație pentru elaborarea următoarelor documentații: expertiză tehnică, DALI, proiect tehnic pentru autorizarea lucrărilor, POE, PT și DE, tema de proiectare, studii de teren geotehnic și topografic și studiu de trafic. Valoarea totală estimată a contractului este de 2.800.000 lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 11.06.2021.

Proiect de 7 milioane de lei

Conform listei de proiecte ce cuprind strategia integrată de dezvoltare urbană a polului național de creștere a zonei metropolitan, proiectul ce prevede „Îmbunătățirea mediului urban în zona Tomis Nord - Henri Coandă” are o valoare de 7,000,000.00 lei și are ca perioadă de implementare anii 2017-2023.

Ce îmbunătățiri vor fi aduse zonei

Reconversia și refuncționalizarea unei suprafețe de teren degradat prin : amenajare spații verzi; achiziția și montarea elementelor constructive de tipul foișoare, pergole, grilaje, grupuri sanitare, spaţii pentru întreţinere/vestiare, scene etc.; realizare de alei pietonale, piste pentru bicicliști, creare trotuare; dotare cu mobilier urban; realizarea sistemului de iluminat și/sau de irigații pe suprafețele supuse intervenției; realizare sisteme de supraveghere video și/sau Wi-Fi în spațiile publice; modernizarea străzilor urbane ce asigură accesul direct către terenurile supuse intervenției; crearea de facilități pentru recreere pe suprafețele amenajate. Acest proiect poate fi realizat în etape, în cadrul unor intervenții/subproiecte.

Cine poate decide în acest contract?

Persoanele cu funcție de decizie din cadrul autorității contractante sunt: Vergil Chitac, primar al municipiului Constanța; Rusu Ionut, viceprimar; Cocargeanu Florin – Daniel, viceprimar; Ovanesian Felicia, administrator public; Gospodaru Georgiana, secretar municipiu; Marcela Frigioiu, director executiv; Georgeta Gheorghe, director executiv adjunct; Oana Dobre, șef serviciu; Lenuța Petcu, șef serviciu; Mihaela Niță, director executiv; Andreea Drăgan, șef serviciu; Viorica Ani Merlă, director executiv.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272