REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Procurorul Oana Schmidt-Hăineală a înaintat premierului demisia de la Ministerul Justiției

Procurorul Oana Schmidt-Hăineală a înaintat premierului demisia de la Ministerul Justiției

Replica API 3 februarie 2017 | 11:37 301

Procurorul Oana Andrea Schmidt-Hăineală a cerut vineri, 3 februarie, premierului Sorin Grindeanu demisia din funcția de secretar de stat la Ministerul Justiției.

''Astăzi, 3 februarie 2017, doamna procuror Oana Andrea Schmidt — Hăineală a solicitat primului-ministru al României încetarea calității deținute în cadrul Ministerului Justiției, respectiv de secretar de stat'', informează un comunicat.

Tot vineri, secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a decis încetarea detașării la Ministerul Justiției a Oanei Schmidt-Hăineală și a lui Constantin Sima, în urma unei solicitări a procurorului general al României, Augustin Lazăr.

Iordache a fost întrebat de jurnalişti, la CSM, dacă este adevărat că proiectul ordonanţei a primit aviz negativ de la direcţiile de specialitate ale ministerului, el răspunzând: "În cursul elaborării actelor normative, direcţiile de specialitate şi-au exprimat mai multe puncte de vedere. De asemenea, în cursul procedurii de elaborare au fost păreri pro şi contra, dar, repet, oportunitatea o stabileşte ministrul pentru că nu este corect, într-un act de guvernare, atunci când elaborăm o lege sau o ordonanţă, ultima responsabilitate o are ministrul să semneze".

Întrebat în continuare dacă sub nici o formă nu ia în calcul abrogarea ordonanţei, Florin Iordache a spus: "Ordonanţă în acest moment înţeleg că este atacată la CCR, fie de preşedinte, fie de CSM, fie de procurorul general. În aceste condiţii, CCR poate da un aviz, poate hotărî dacă este sau nu este constituţională".

Sursa: Hotnews.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
aceasta porcotoare este formata de bese !
2
2
Daca v-am momit putin si pe voi , am posibilitatea sa ma scap legal de bulau si sa nu profit ma credeti prost?
2
0
De el.e marioneta.altii sunt in spatele guvernului.
6
1
se delimiteaza toti de ambitia lui Iordache de a baga OUG la ordinul lui Dragnea. Asta e foarte corect si sanatos, lasata javra_de ministru singur, sa raspunda el, cu capul lui pentru ce a facut. Dupa cum vad eu, e un iepure speriat si in curand, unul mort politic...va fi scuipat afara si sper sa ia puscarie ptr abuzul in serviciu care va ramane in continuare. Si ar trebui marite de 3 ori minim pedepsele ptr furt si abuz in serviciu, trafic de influenta si restul din gama
7
2
nelegalitatea ordonantei este sustinuta de multe institutii, csm, parchetul general, dna, presedentie, avocatul poporului, membri psd, etc, numai un tampit sustine legalitatea. cand mai multi iti spun ca esti beat, te duci la culcare!
8
4
Oi fi tu mai destept! Te asteptam sa il inlocuiesti pe actualul ministru!!!
5
5
Dracnea ,Ciordache si Strambeanu cu usurinta pot juca in filmul ,,Barbati in izmene".Oricum dupa acest episod ,chiar in izmene vor ramane!
6
7
Oamenii cinstiti nu au de ce sa se teama. Borfasii sa tremure si sa moara.
6
3
Cel mai mare dobitoc din toate timpurile , de la Burebista incoace . A mai fost un analfabet ministru , unul Zaroni , dar ala avea creier . Iordache asta are cacat in cutiutza craniana ...
13
7
Daca vreo institutie de forta v-ar hartui familia prietenii sau pe voi sigur n-ati mai gandi la fel. Oamenii isi apara pielea pentru ca le e frica de statul de drepti.
14
6
Cel mai dobitoc ministru al justitiei pe care l-a avut Romania vreodata
13
9
Da muie la toti borfasii din strada...Hai cu gratierea.
10
17
din articol se intelege ca a fost opozitie si din interiorul ministerului dar ministrul a avut ultimul cuvant. interesul este clar a actionat cu disperare. daca pesede are controlul la cecere cum are la neavocatul poporului intram in bezna ratiunii si a bunului simt.
12
2
Le e frica fupa ce au facut ei doi legea gratierii ar trebui exclusi definitiv din justitie
12
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108