REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Proiect pe tema “Universităţii Europene” - Rectorul Sorin Rugină s-a deplasat la o universitate din Sofia

Proiect pe tema “Universităţii Europene” - Rectorul Sorin Rugină s-a deplasat la o universitate din Sofia

Replica API 17 decembrie 2018 | 22:52 388

La data de 8 decembrie 2018, la Sofia, a avut loc o ședințǎ de lucru ȋntre reprezentanții Rețelei Universitǎților de la Marea Neagrǎ (RUMN) și Rețeaua Universităților din Capitalele Europei (UNICA). Tema ședinței a constat ȋn evaluarea posibilitǎților de colaborare, activitǎțile și proiectele care pot fi derulate cu sprijinul celor douǎ organizaţii.

Astfel, s-a convenit cǎ Universitatea din Sofia “Sf. Kliment Ohridski” ȋmpreunǎ cu Universitatea “Ovidius” din Constanţa sǎ inițieze o propunere de proiect pentru apelul Erasmus+ pe tema “Universitǎți Europene”.

Scopul propunerii de proiect ȋl constituie dezvoltarea de programe de studii ȋn comun prin abordǎri multidisciplinare și transectoriale, facilitarea unei mobilitǎți efective a studenților și cadrelor didactice pentru instruire și cercetare, lucru ȋn comun, utilizarea de servicii comune universitǎților membre asociate la proiect, precum și promovarea de noi modele de cunoaștere prin realizarea de echipe comune de studenți, profesori, cercetǎtori, reprezentanți ai mediului de afaceri, actori locali sau societatea civilǎ pentru a adresa probleme efective din regiunile țintǎ.

Domeniile de interes ale proiectului se referǎ la studii est europene, coeziune socialǎ, impactul digitalizǎrii asupra societǎții, nanotehnologii, siguranțǎ și securitatea produselor industriale, materiale avansate și dezvoltare durabilǎ.

La aceastǎ inițiativǎ se vor asocia și alte universitǎți la nivel European, prin suportul ce va fi asigurat de cǎtre secretariatele UNICA și RUMN. De asemenea, pǎrțile au convenit sǎ organizeze ȋmpreunǎ o serie de manifestǎri periodice pe diferite teme. Prima din temele selectate ȋl constituie accesul liber la publicații științifice.

Universitatea “Ovidius” din Constanța a fost reprezentatǎ de Rector Prof. dr. Sorin Ruginǎ, Asociația UNICA a fost reprezentatǎ de președintele asociației, Prof. Luciano Saso, RUMN a fost reprezentatǎ de secretarul general al rețelei, Prof. dr. Eden Mamut, Universitatea din Sofia a fost reprezentatǎ de Rector prof. dr. Anastas Gerdjikov ȋmpreunǎ cu echipa sa de prorectori și decani din cadrul universitǎții.

Universitatea din Sofia este o universitate comprehensivǎ, cu 16 facultǎți, 3 departamente și peste 21.000 de studenți.

Rețeaua Universităților din Capitalele Europei (UNICA) este alcătuită din 49 de universități din 37 de orașe capitale ale Europei, care combină peste 160.000 de cadre universitare și 1.900.000 de studenți.

Rețeaua Universitǎților de la Marea Neagrǎ (RUMN) reprezintă un cadru de cooperare asociat cooperǎrii economice de la Marea Neagrǎ cu peste 100 de universități din cele 12 țări membre ale Organizației Cooperării Economice din regiunea Mării Negre (CEMN) - Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Serbia, Federația Rusă, Turcia și Ucraina.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doar bulgarii va mai baga in seama!Un schimb de experienta eficient ca programul de guvernare PSD!Numai bulgari rusi si moldoveni va plac?defapt tot rusi si aia oricat de multa romana vorbesc
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920