REPLICA ONLINE CONSTANTA

8° Constanța Joi, 16 Mai 2024
Anul XX Nr. 6731
8° Constanța Joi, 16 Mai 2024 Anul XX Nr. 6731
 

Proiect privind siguranţa în şcoli, propus de USR

Proiect privind siguranţa în şcoli, propus de USR

Victor ROTARU 19 decembrie 2023 | 00:00 260

Şcolile vor fi obligate să facă publice, pe site-ul propriu, autorizaţia de securitate la incendiu şi autorizaţia sanitară de funcţionare, dacă ele există, precum şi Regulamentul de ordine interioară, potrivit unui proiect de lege depus de mai mulţi parlamentari USR.

Proiect privind siguranta in scoli, propus de USRUSR

Proiectul USR propune modificarea Legii învăţământului preuniversitar, în sensul introducerii obligaţiei ca unităţile şcolare să afişeze pe site-urile proprii cele două autorizaţii. Dacă acestea nu există, şcolile vor fi obligate să aducă acest fapt la cunoştinţa publicului, potrivit unui comunicat al USR, transmis duminică AGERPRES.

"Dacă această lege va ajunge la promulgare, imaginea şcolii româneşti se va impune ca aceea a unei instituţii preocupate cu adevărat de siguranţă", declară deputatul USR Andrei Miftode, co-iniţiator al proiectului de lege", citat în comunicat.

Tot pe site-ul şcolii va trebui publicat, potrivit proiectului USR, Regulamentul de ordine interioară, iar la intrarea în unitatea de învăţământ va trebui afişat vizibil Regulamentul de acces pentru persoane din afara şcolii, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si asta ne va ajuta foarte mult, deoarece daca scoala nu are autorizatie de securitate la incendiu sau autorizatie sanitara, copii vor merge in alte scoli. Poate prin Belgia sau Luxembourg asa ceva, ca la noi era o gluma. La fel cum tot o gluma de 3 lei este si aceasta minunata propuere legislativa care arata falsa preocupare si intelegerea doar in parte a problemei. Cu alte cuvinte, dragi prieteni, ne doare undeva daca exista sau nu niste hartii, atata timp cat asta nu ne confera absolut niciun drept, si nicio solutie alternativa.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407