REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

PROTECȚIA COPILULUI Constanța ACUZATĂ de FAVORITISM

PROTECȚIA COPILULUI Constanța ACUZATĂ de FAVORITISM

Replica API 30 iulie 2020 | 00:16 2679

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului este acuzată, în mod anonim, de către o firmă care ar fi participat la licitațiile făcute de aceștia. Mai exact, Direcția este acuzată că favorizează o anumită firmă din Dolj.

Se fac oare favoruri la DGASPC Constanța? O sesizare a fost făcută către ziarul Replica de Constanța în legătură cu faptul că Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului favorizează la achizițiile publice pe care le fac, o anumită firmă din Dolj. Vă reamintim faptul acest subiect a fost scos în evidență și la finele anului 2019, când se spunea că o mică firmă din Dolj a primit mai multe de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța (DGASPC). Societatea olteană, cu un singur angajat, realiza la finele anului 2019, studii de fezabilitate pentru construirea de locuințe sociale în mai multe localități din județul Constanța.

DGASPC dezminte acuzațiile care i se aduc

În urma sesizării reprezentanții direcției au ținut să clarifice situația. Totodată, aceștia au declarat faptul că s-a întâmplat de nenumărate ori ca la licitații să participe doar această firmă, sau chiar niciuna. Și în cadrul achizițiilor făcute de DGASPC ca și în cadrul celorlalte, criteriul de atribuire este ’prețul cel mai scăzut’.

Trei licitații câștigate de firma din Dolj în 2020

„În decursul anului 2020, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a deschis și organizat licitații pentru achiziția de servicii de proiectare pentru șapte proiecte, după cum urmează: licitația privind Servicii de Asistență Tehnică din Partea Proiectantului pentru Obiectiele de Investiție: LOT1-Reabilitarea/Modernizarea/ Dotarea unui imobil situat în Mangalia Str.M.I. Dobrogeanu Nr.65D, și LOT2-Construirea și Dotarea a două case tip familial situat în Mangalia, în cadrul proiectului ,,Închiderea Complexului de Servicii Comunitare CRISTINA“, anunț din 02.07.2020, procedură simplificată, s-a înscris și a depus ofertă de preț un singur ofertant – Sc Nide Com Serv Srl; la licitația privind Servicii de Asistență Tehnică din Partea Proiectantului pe tot parcursul execuției de lucrări și pe perioada de garanție a lucrărilor până la recepția finală a lucrărilor de:LOT1- Construirea și Dotarea a Două Case de Tip Familial(CTF) situat în oraș Murfatlar, Str.Ion Creangă nr. 27; LOT2-Reabilitarea/Modernizarea și Dotarea imobilului situat în Constanța Str.Pandurului Nr.120, în cadrul Proiectului ,,Închiderea Centrului de Plasament Delfinul“, anunț din 02.07.2020, s-a înscris și a depus ofertă de preț un singur ofertant – Sc Nide Com Serv Srl; pentru licitația privind contractarea serviciilor de proiectare a Clădirii CPCRU, orașul Constanța, str. Aluniș, nr.4 – anunț din 10.03.2020, s-au înscris Sc Nide Com Serv Srl, Sc Conel Sol Expert Srl și Rugby Construct Srl. Aceasta din urmă nu a depus oferta de preț iar, în cursul procedurii, reprezentanții DGASPC Constanța au solicitat celor doi ofertanți care au depus ofertele de preț clarificări cu privire la acestea. Sc Conel Sol Expert Srl nu a depus în termen informațiile solicitate, fapt pentru care a fost declarată inacceptabilă. Prin urmare, licitația a fost câștigată de Sc Nide Com Serv Srl.

Pentru licitația privind Servicii de Proiectare și Asistență Tehnică pentru Reabilitarea și Modernizarea a 3 căsuțe pentru CP Antonio respectiv 6 căsuțe pentru CP MICUL Rotterdam, anunț din 31.1.2019 (licitația având loc pe 27.01.2020), s-au înscris Distribution Sebalic, Corams Grup, Kat Concept Design, Lineaatelier S.R.L. și T.M.G.-Conprest. Singura firmă care a și depus oferta de preț și care a câștigat licitația a fost Distribution Sebalic” au declarat reprezentanții DGASPC Constanța.

Alte șase achiziții au fost oferite firmei Nide Com Serv

În anul 2019, 5 licitații au fost câștigate de cei de la Nide Com Serv SRL iar în anul 2018, o singură licitație. La majoritatea din acestea au fost câte două firme care s-au „bătut” la licitație.

Sesizarea făcută i-a deranjat pe cei de la DGASPC

„Menționăm și faptul că nu au fost depuse contestații în urma desfășurării procedurilor de atribuire mai sus menționate. Dacă una dintre firmele amintite are vreo îndoială în ceea ce privește corectitudinea și integritatea instituției se poate adresa organelor abilitate. În cazul în care este vorba despre o insinuare venită din partea uneia dintre societățile comerciale, DGASPC Constanța îi cere acesteia ca, prin intermediul cotidianului dumneavoastră, să își ceară scuze în mod public. Facem precizarea că toate informațiile referitoare la licitațiile organizate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța sunt publice și pot fi verificate pe platforma publică dedicată achizițiilor publice – Sistemul Electronic de Achiziții Publice, SEAP”au mai declarat reprezentanții Direcției.

Citește și: DGASPC Constanța, studii pe bandă rulantă pentru o firmă din Dolj

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Avem si gresie nu doar parchet!
1
0
parchet avem?
0
2
Un fel de jurnalist,draga noastra jurnalista. A face valva, de la un telefon anonim, neverificat, nejustificat NU ESTE STIRE!
10
0
de ce nu au avut oo sa spuna cine sunt si au dato anonim? si apoi... scuzele cerute in mod public vor fi tot anonime?
9
0
sa se faca plangeri la politie si la parchet si sa vina institutiile statului de drept sa descopere vinovatii si sa plateasca atunci
4
5
Dinica nemuritorul , sef pe viata protectia copilului ! Un lingau PSD un nenorocit spagar
5
5
PAI CE II ATIITA MIRARE.CINE II SEF AICI LA NOI.CUM II DINICA UNS DE PSD FECALA MAI MARE NU CRED SA EXISTE IN TOATA CONSTANTA.BINENTELES SPAGAR SI LEEEPRA SI NEMERNIC.
4
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272