REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Radu Mazăre şi Răducu Popescu, plângeri penale pe bandă rulantă din partea elevilor

Radu Mazăre şi Răducu Popescu, plângeri penale pe bandă rulantă din partea elevilor

Replica API 29 mai 2014 | 00:00 207

Cunoscuţi ca cei mai gălăgioşi dintre cei de pe băncile şcolii, elevii constănţeni au comis-o din nou! După mai multe negocieri eşuate cu primarul Constanţei, Radu Mazăre şi Consiliul Local Constanţa, în privinţa reducerii cu 50% a preţului abonamentelor la transportul în comun pentru elevi şi studenţi, liderii Consiliului Judeţean al Elevilor (CJE) şi ai Asociaţiei Elevilor din Constanţa (AEC), au cotrobăit din răsputeri şi au găsit exact articolele de lege care lovesc în plin în discursul constant al lui Mazăre, potrivit căruia el este "dedicat săracilor". Mai exact, la începutul lunii aprilie a.c., AEC, prin preşedintele Alexandru Bajdechi; CJE, prin preşedintele Alexandru Manda şi Liga Studenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa, au depus la Ministerul Public o plângere penală împotriva lui Radu Mazăre, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută şi pedepsită de art. 297 Cod penal. De asemenea, la mijlocul lunii aprilie a.c., preşedintele interimar al CJE, a sesizat Agenţia Naţională de Integritate cu privire la conflictul de interese în care se află Răducu Popescu, inspectorul şcolar general al ISJ Constanţa şi consilier local din partea PSD.

Potrivit AEC şi CJE, ambele dosare se află la IPJ Constanţa - Serviciul de Investigare a Fraudelor. Liderii elevilor şi ai studenţilor au luat din nou la puricat legislaţia şi au descoperit rt. 84 (2) şi art. 205 (2) din Legea Educaţiei Naţionale:

Art. 84 (2) Elevii orfani, elevii cu cerinţe educaţionale speciale, precum şi cei pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială, în condiţiile legii, sau tutela beneficiază de gratuitate pentru toate categoriile de transport prevăzute la alin. (1), pe tot parcursul anului calendaristic.

Art. 205 (2) În timpul anului şcolar, studenţii beneficiază de tarif redus cu minimum 50% pe mijloacele de transport local în comun, transportul intern auto, feroviar şi naval. Studenţii orfani sau proveniţi din casele de copii beneficiază de gratuitate pentru categoriile de transport stabilite prin ordin al ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului.

"Suntem dezamăgiţi de faptul că autorităţile locale nu respecta legea şi nu oferă gratuite la transportul local în comun studenţilor orfani", susţine vicepreşedinte Ligii Studenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa, George Albină, urmat de excentricul Bajdechi, dezamăgit de dialogurile eşuate. "După ce şi-au pierdut unul sau ambii părinţi, aceşti elevi au avut ghinionul să se fi născut într-un municipiu în care aceste drepturi acordate prin lege să fie încălcate. Sperăm ca prin acţiunea introdusă de noi, prin sesizarea Parchetului, primarul Constanţei să înţeleagă că unde-i lege nu-i tocmeală şi că un drept stabilit prin lege trebuie respectat", a declarat Bajdechi, pentru "Replica".

M.F.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108