REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Raed Arafat ar putea pierde din atribuții. Grindeanu: „Nu e suficient un singur om”

Raed Arafat ar putea pierde din atribuții. Grindeanu: „Nu e suficient un singur om”

Replica API 6 decembrie 2021 | 19:29 900

Secretarul de Stat Raed Arafat ar putea pierde din atribuțiile care i-au fost desemnate pentru gestionarea pandemiei de COVID-19. O parte dintre acestea ar urma să fie preluate de ministrul Sănătății. Vicepremierul Sorin Grindeanu a explicat că și Rafila este „un specialist, un om respectat în domeniul Sănătății”, scrie digi24.ro.

Raed Arafat

Încă de la audierile din Parlament, înainte de învestirea Guvernului Ciucă, Alexandru Rafila a dat de înțeles că Raed Arafat nu se va mai ocupa de gestionarea măsurilor anti-pandemice. Acesta a spus că deși DSU „și-a făcut bine treaba”, măsurile sanitare ar trebui luate și asumate de Ministerul Sănătății și nu de altă instituție.

„DSU şi-a făcut foarte bine treaba în România şi domnul doctor Arafat este un foarte bun profesionist. Dar politica de sănătate şi sănătate publică o face Ministerul Sănătăţii. Măsurile de sănătate publică trebuie luate și asumate de Ministerul Sănătăţii. Nu se poate ca aceste măsuri cu impact pe sănătatea publică să fie aprobate de o altă structură, iar Ministerul Sănătății să răspundă”, a spus Alexandru Rafila.

Acesta vorbea de o discuţie la nivelul Guvernului, „încât acest mecanism să fie schimbat”.

Pe fondul acestor discuții, vineri, în ședința de Guvern, a avut loc un moment tensionat, în care Raed Arafat a propus testarea tuturor celor care vin în țară începând de duminică, însă propunerea sa a fost respinsă.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-au opus acestei propuneri. Argumentul a fost legat de pericolul blocării vămilor exact în perioada de sărbători când se întorc în țară românii din Diaspora. Arafat a primit sarcină să revină cu un alt proiect de gestionare a pandemiei în perioada vacanței de iarnă, susțin sursele citate.

Vicepremierul Sorin Grindeanu a declarat că ședința nu a fost una tensionată și că „s-au prezentat argumente pro și contra urmând să se elaboreze o nouă hotărâre cu implicarea mai mare a Ministerului Sănătății.”

Grindeanu a spus că „va fi o implicare puțin mai mare a ministrului Sănătății. Să vedem dacă lucrurile pot fi gestionate mai bine.”. Vicepremierul PSD este de părere că „nu e suficient un singur om, care a făcut foarte multe lucruri bune în România, dar și implicarea ministrului Rafila este foarte bună. Este un specialist, un om respectat în domeniul Sănătății”.

„Eu am mai spus aceste lucruri. Nimeni nu știa cine erau specialiștii din acel comitet tehnico-științific și nimeni nu explica. Asta e un mare minus care trebuie îndreptat. Lucrurile trebuie explicate mai bine, nu să trântim diverse hotărâri care bulversează populația. Aceste tipuri de hotărâri trebuie să fie argumentate”, a mai declarat Grindeanu.

Potrivit unor surse politice, în perioada următoare atribuțiile șefului DSU vor fi rediscutate la nivelul guvernului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fiecare sa-si faca treaba ,in domeniul sau!
0
0
Cel mai tare anestezist din lume. Hai sictir!
5
1
Ba DA dar sa fie unul competent nu rahat ca asta !
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920