REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
17° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

RAR Constanța ar putea să se mute la Agigea; au cerut prelungirea termenului de evacuare

RAR Constanța ar putea să se mute la Agigea; au cerut prelungirea termenului de evacuare

Replica API 18 august 2022 | 00:00 3658

Registrul Auto Român (RAR) Constanța încă nu s-a mutat de pe Eliberării, acolo unde și-a desfășurat activitatea mai mulți ani. Primăria Constanța le-a dat, inițial, termen de evacuare 31 iulie a.c., însă conducerea RAR Constanța a cerut, și a și obținut, o prelungire, astfel că noul termen a fost stabilit pentru 15 septembrie. După ce a organizat licitația în vederea închirierii unui imobil-teren şi hală, o singură firmă a venit cu câteva oferte pentru sediu: în Constanța, Năvodari și Agigea, oferte care nu prea sunt pe placul organizatorului. Încă se evaluează sediile, însă, potrivit informațiilor noastre, cel mai plauzibil ar fi cel de la Agigea.

RAR Constanța a fost înștiințată încă de acum un an că trebuie să-și caute alt sediu, întrucât pe terenul de pe Eliberării se va construi un parc. Însă reprezentanții Registrului nu s-au grăbit să rezolve problema, fiind strânși cu ușa abia când primăria le-a dat termen limită: 31 iulie. Așa că Registrul Autor Român a organizat licitație în vederea închirierii unui sediu. Principalele criterii pe care ofertantul trebuie să le îndeplinească: terenul să aibă o suprafață cuprinsă între 5.000 mp - 10.000 mp pentru parcare şi flux intrare-ieşire autovehicule, accesul la teren să se facă dintr-un drum existent fără restricţii de tonaj, pe care pot circula autovehicule de trafic greu (ce au tonaj până la 40 t) şi să fie facil pentru toate tipurile de vehicule, de pe ambele sensuri de circulaţie. O singură societate s-a prezentat la licitația care s-a încheiat pe 20 iulie.

Trei locații sunt evaluate de RAR

Potrivit informațiilor noastre, firma a venit în fața celor de la RAR cu trei locații: una la Constanța, una la Năvodari, iar cea de-a treia la Agigea. Numai că, primele două par să nu se încadreze în cerințe, iar una din probleme ar fi ca la aceste două locații își mai desfășoară activitatea alți agenți economici, iar RAR nu dorește să împartă hala cu nimeni.

Așa că, singura variantă plauzibilă ar fi locația din Agigea, după cum ne-au informat surse noastre bine informate. Încă se evaluează ofertele, iar un răspuns clar îl vom afla după 1 septembrie. Atunci cei de la RAR vor avea o situația clară, iar atunci când se va întâmpla asta, reprezentanța din Constanța își va face bagajele și le va muta la noul sediu.

Reamintim că în urmă cu mai bine de un an, city managerul Constanţei, Felicia Ovanesian, a anunțat că Registrul Auto Român (RAR) Constanţa, situat pe strada Eliberării, fix sub balcoanele constănțenilor, pe locul fostei baze RATC, va fi mutat, iar în locul lui va fi amenajat un parc. Terenul ar urma să fie inclus în Registrul Spațiilor Verzi, după ce i se va schimba destinația.

Primăria le-a dat terenul, dar l-au refuzat, pentru că era chiria mare

În februarie 2021, consilierii locali au aprobat o hotărâre prin intermediul căreia urma să fie dat în folosința instituției un imobil pe strada Industrială, nr. 10, cu o suprafață de 8.870 de metri pătrați, pentru a-și putea desfășura activitatea și pentru a putea construi un nou sediu. Deși tranzacția trebuia să se încheie într-o lună de la aprobarea hotărârii, iată că suntem în luna iulie 2022, iar RAR nu s-a dat dusă din clădirea în care a funcționat ani de zile. Motivul? Chiria prea mare pe care Primăria Constanța a impus-o, și anume 7000 de euro pe lună.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Numai dezinformati publicul,cu comentariile voastre la ora 12 noaptea, ca nu sta nimeni de la rar sa scrie. Cred ca s-ar bucura bry-ul sa se mute in curte la el, dar din pacate nu indeplineste conditiile cerute de noi. La licitatie sa prezentat o singura firma, cu trei sedii...iar bry logistic nu are atatea sedii.El are si garajul, si casa, si cateii ,si purceii, in acelasi loc, plus cei care vin sa traga pe nas,faina...asa ca ,,,,
0
0
Ma_a e rabla
0
0
ca m-am saturat de toate gunoaiele pe roti care blocheaza drumul in zona!
1
0
Inginerii, nu ai schimbati?
0
0
Mai bine va mutati la bulgari. Oricum nu va faceti treaba. Orasul este sufocat de rable fumegande si cu faruri de la Lidl. La fel olx-ul este plin de masini modificate, fara egr, fara catalizatoare...teava goala. De ce? Pentru ca RAR-ul permite orice, cu spaga bineinteles! Nu mai spun ca avem mai multe rable cu volan pe dreapta decat englezii.
2
0
Locatia Agigea la Bry Logistic Global in curte
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272