REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Joi, 16 Mai 2024
Anul XX Nr. 6731
7.4° Constanța Joi, 16 Mai 2024 Anul XX Nr. 6731
 

Rareș Bogdan: E prima dată când UDMR a căzut între scaune, cu nasul în țărână

Rareș Bogdan: E prima dată când UDMR a căzut între scaune, cu nasul în țărână

Victor ROTARU 25 iunie 2023 | 15:28 1163

Europarlamentarul Rareş Bogdan a susținut că nu PNL a scos UDMR de la guvernare și că ieșirea Uniunii "a fost generată de o idee care a apărut în PSD din partea lui Ciolacu și a lui Grindeanu de a nu ceda Ministerul Transporturilor". "E prima dată când au căzut (UDMR - nr.) între scaune, cu nasul în țărână, că au forțat lucruri care nu trebuiau forțate", a spus Rareș Bogdan.

Rares Bogdan: E prima data cand UDMR a cazut intre scaune, cu nasul in tarana

"Nu am scos UDMR de la guvernare, ei erau proverbiali pentru negocierea lor. E prima dată când au căzut între scaune, cu nasul în țărână, că au forțat lucruri care nu trebuiau forțate. Ieșirea a fost generată de o idee care a apărut în PSD din partea lui Ciolacu și a lui Grindeanu de a nu ceda Ministerul Transporturilor. Totul s-a întâmplat de la Ministerul Transporturilor.

Dacă rămâneam pe protocolul semnat, niciodată nu s-ar fi propus o rearanjare la ministere, dar pentru că domnii de la PSD doreau neapărat să continue cu  Grindeanu, pentru ca Ciolacu să-l aibă în ograda sa și să nu-l lase să zburde liber la Camera Deputaților, a apărut această problemă. PNL era într-o situație imposibilă, practic pierdea Ministerul Transporturilor considerat ministerul cu cele mai multe realiză. PNL a vrut doar respectarea protocolului. Doar că protocolul însemna că Ministerul Transporturilor e la noi. PSD ne-a propus Ministerul Dezvoltării.", a declarat Rareș Bogdan.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a spus în urmă cu câteva zile că nu PSD este cel care a vrut scoaterea UDMR de la guvernare și că UDMR a avut miniștri buni, dar "nu au dorit o anumită flexibilitate". "Niște colegi extraordinari, repet, dar guvernarea și majoritatea nu stăteau în UDMR", a mai afirmat Grindeanu,.

Rareș Bogdan: Suntem condamnați să guvernăm. Din păcate, împreună cu PSD

Întrebat în legătură cu afirmația liderului UDMR, Kelemen Hunor, făcută în Parlament, când a fost votat Guvernul Ciolacu - "Domnule Ciolacu, aveți grijă de PNL. Aveți grijă să nu se trezească", Rareș Bogdan a răspuns: "Liberalii nu dorm, dar au un bun simț exagerat. Ar trebui să fie mult mai apăsați, noi trebuie să ne apărăm identitatea Trebuie să venim cu idei liberale, proiecte liberale. Timp de 3-4 luni am discutat exclusiv de zona bugetară, noi nu am vorbit despre zona privată."

El a mai spus că PNL a războiul din Ucraina a forțat constituirea coaliției cu PSD. "Nu putem pleca de la guvernare, pur si simplu nu putem pleca. Suntem condamnați să guvernăm. Din păcate, împreună cu PSD. Războiul din Ucraina ne-a obligat să facem această coaliție. În primele 4 – 5 luni de la război nu știam încotro se duce, nu știam capacitatea pe care o are armata rusă de a face rău la nivel de a cuceri teritorii, nu știam că sunt atât de prost pregătiți și că Ucraina are capacitatea de a lupta așa puternică. Aveam nevoie de stabilitate. Ăsta a fost unul din motivele constituirii coaliției. Noi nu ieșim de la guvernare", a spus Rareș Bogdan, potrivit digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru Haios Este adevarat ce spui dar stai sa vina A.U.R. ori S.O.S. la guvernare dupa viitoarele alegeri"caci AUR creste in intentiile de vot,a gasit Simion idioti cu tona in Romania"si atunci sa vezi istericale si delir cum nici in vise nu ai visat.
1
0
Curat delir. A scăpat batista cu pastilele și e în foame săracul.
2
0
Iar au scăpat nebunii din ospiciu. Nu cred ca pana acum vreodată am avut un j***s mai mare intr-un partid. Trompetă, conservă, de toare
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407