REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Joi, 16 Mai 2024
Anul XX Nr. 6731
7.4° Constanța Joi, 16 Mai 2024 Anul XX Nr. 6731
 

Rareș Bogdan pune tunurile pe cancelarul Austriei

Rareș Bogdan pune tunurile pe cancelarul Austriei

Ana Maria Lipan 4 ianuarie 2023 | 00:00 822

„Gestul lui Karl Nehammer e tipic de manual, încearcă să trateze diferit (n.r.: România și Bulgaria), să dea un șah României”, a spus Rareș Bogdan, cu referire la gestul cancelarului austriac față de Bulgaria (președintele Bulgariei, Rumen Radev, a participat la concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena, alături de cancelarul austriac Karl Nehammer.

România nu trebuie să ducă o diplomație a capului plecat care ne-a dus la eșec, ci „una a capului sus, a forței, un pumn băgat într-o mănușă de catifea", a mai precizat liderul PNL. „Nu știu, nu cred că Klaus Iohannis a primit invitație pentru concertul de Anul Nou de la Viena", a spus el.

"Gestul cancelarului austriac arată o nouă abordare a Vienei în raport cu extinderea Schengen vizavi de România și Bulgaria. Gestul lui Nehammer e tipic de manual, încearcă să trateze diferit, să dea un șah României. Nu cred că Radev (președintele Bulgariei – n.r.) sau Nehammer sunt mari iubitori ai muzicii simfonice. E un gest prin care, înainte cu 6 zile de alegerile din landul Austria inferioară, care asigura 33% din totalul PIB al Austriei, e programată și o vizită a cancelarului în Bulgaria.

Nehamer încearcă să își arate o altă față propriilor alegători, un fel de bunăvoință, că un dibaci diplomat, după ce a dat cu mucii în fasole, a căzut cu nasul în tărână, după ce a refuzat accesul pentru România și Bulgaria", a spus Rareș Bogdan.

„Nehammer, consultat de strategi, a făcut această mutare că să încerce o abordare diferențiată a României și Bulgariei, ca să capteze electoratul de peste tot. E un șah, o încercare de a arăta o deblocare, prin care Nehammer încearcă să arate că nu e contra extinderii Spațiului Schengen, privit în cheia jocului electoral pentru alegerile din 29 ianuarie din acest land care a avut o conducere conservatoare timp de 40 de ani, iar acum conservatorii îl pot pierde. Nehammer încearcă toate formulele pentru a agăța puțin electoratul", a concluzionat Rareș Bogdan, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
divide et impera. ei au fost un imperiu, noi nu!
1
1
1
0
De unde stie pacaliciul asta ca premierul Austriei nu cunosate muzica clasica? Crede ca el stie altceva deciat sa urle ca Iohanis este cel mai bun sau pnl? premierul austriei arata ca stie sa fie diplomat. Nu trebuie sa urle . Acest rares Bogdan este un impostor notoriu. Nu a facut decit sa submineze pnl-ul, care sia asa este in moarte clinica.
4
0
IL RANESTE CU BATISTUTZA
1
0
Domule Rareș,ori Domnule Bogdan,nu știu cum sa ma exprim mai corect,ca nu s de meserie diplomat, nici nu mi as dori o,vorbele nu prea țin de cald și nici nu aduc rezultate din cate vad,ca nediplomat fiind.Ce ar fi de s ar putea,sa incepeti ,toti sus pusii,sa va meritati salariul?Chem instalatorul,repara și pleacă.Chem electricianul,repara și pleacă.Se numesc rezolvare a problemelor.Nu sta instalatorul sa plângă laga mine ce s a spart țeava.Zic și eu,ca părere.
4
0
asta e fix ca o petarda de revelion, bubuie, face zgomot si atat!
6
0
Vrei ciolan?
4
0
Un mincinos ordinar. Teatru de doi lei. Crede ca mai pacaleste pe cineva. DEMISIA
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407