REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
15.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Reabilitarea Bazei animalelor fără stăpân, proiect de peste 11 milioane de lei

Reabilitarea Bazei animalelor fără stăpân, proiect de peste 11 milioane de lei

Replica API 5 noiembrie 2021 | 12:08 1455

Aleșii locali au fost convocați în ședință extraordinară cu convocare de îndată, joi, 4 noiembrie. Printre altele, a fost votat și un proiect ce vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici în etapa PAC, PT, DDE, CS pentru obiectivul de investiții „Reabilitarea și modernizarea Bazei de supraveghere a animalelor fără stăpân”, proiect inițiat de primarul Vergil Chițac. Acesta a primit 25 de voturi pozitive și astfel a fost aprobat devizul general, revizuit, de peste 11 milioane de lei.

Proiectul, prioritatea administrației locale

Proiectul privind "Reabilitarea şi modernizarea Bazei de supraveghere a animalelor fără stăpân", reprezintă o prioritate a administraţiei publice din municipiul Constanţa, iar în acest sens, au fost întreprinse demersurile necesare pentru asigurarea unor condiții optime de cazare a câinilor în adăpostul public, adaptate cerinţelor prevăzute de reglementările sanitar veterinare în vigoare şi pentru creşterea capacităţii de cazare. Prin proiectul votat de aleșii locali, joi, 4 octombrie, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici în etapa PAC, PT, DDE, CS pentru obiectivul de investiții „Reabilitarea și modernizarea Bazei de supraveghere a animalelor fără stăpân”. Mai exact, devizul general aprobat prin HCL nr.250/30.07.2021 a fost revizuit rezultând totalul general de 11.216.927,69 lei cu TVA (indicatori tehnico-economici).

Actualul adăpost este neîncăpător

La nivelul municiplului nu există un alt complex care să asigure un sistem funcțional de servicii sanitar veterinare pentru câinii fără stăpân. Adăpostul existent este subdimensionat și insuficient modernizat desfășurării în bune condiții a activităților.

Numărul persoanelor agresate de câini va scădea

De asemenea, oportunitatea realizarii investiției este legată şi de asigurarea unui climat mai sigur pentru locuitorii municipiului. Astfel se preconizează că odată cu implementarea proiectului va scădea și numărul persoanelor muşcate de câinii comunitari precum şi numărul animalelor abandonate.

Condiții mai bune pentru câinii din adăpost

Animalelor aduse în complex li se vor oferi condiţii net superioare celor de pe stradă, prin asigurarea unei asistenţe medicale permanente, a hranei şi a apei potabile, a unui loc de odihnă ferit de intemperii. Serviciile medicale includ şi sterilizarea animelor, și astfel, numărul animalelol abandonate, în special, a mamelor cu pui, va scădea considerabil.

Sursa foto: captură proiect de hotărâre

Birou de adopție a câinilor

Adopţia animalelor de către cetăţeni ai municipiului Constanţa este un punct important în dezvoltarea complexului. Clădirea va fi prevăzută cu un birou de adopţie, totodată, persoanele care doresc să adopte un animal de companie vor putea să facă un tur al zonei de cazare pentru a alege un câine.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru oameni ce faceti? Sunt f. multi caini pe strazi. Prea multi bani.
0
0
Cu laurentia itoafa si beres and co, adevarate terori pt iubitorii de animale si uratoare cunoscute de caini,nu vei face nimic bun,VergilChitac!
1
1
Bai tampitilor! Cum sa dai atatia bani pt un tarc, niste custi, niste baraci si o troaca? Sunteti cu capul? Ce fac bosketarii burtosi de la politie?
4
2
Omul nu trebuie sa fie "util" ca sa existe, e suficient sa fie om, iar gigi e om spre desoebire de tine. pe tine te vom da ca hrana vie la ursi si javre cand aceasta lume psihopata va fi nimicita.
3
4
Baaa, voi sante-ti tampiti ? auzi 11 milioane ptr un tarc ptr. caini caci altceva nu va exista decat caini, pai cu maxim un milion cred ca este deja prea mult, le faceti cu jacuzi cu marmura si persane , voi nu aveti pe ce spala niste bani, o scoala construita de laA la Z nu cred ca ar costa atat :Verifica cineva ce se intampla acolo ??? DNA si celelalte inst. ce fac dorm ?
6
2
itoafa e hingher, ce cauta la structura care are grija de animale din pmc?
5
1
Gigi, mai bine te facem pe tine mancare pentru porci, ca pari destul de inutil ca fiinta umana.
4
6
Bravo!! Dumnezeu ajuta animalele prin oameni!!
5
6
noi murim le capete si voi spargeti banii pe javre.fa eti manusi din ele,mai bine!
7
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272