REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
12.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Regulamentul TROTINETELOR: Constănțenii CER o VITEZĂ mai REDUSĂ!

Regulamentul TROTINETELOR: Constănțenii CER o VITEZĂ mai REDUSĂ!

Replica API 13 septembrie 2021 | 12:17 1697

Trotinetele, imposibil de urmărit de către operatorii lor?!

Primăria Municipiului Constanța intenționează implementarea unui regulament ce vizează utilizarea trotinetelor electrice pe domeniul public al municipiului. În acest sens, proiectul a fost în dezbatere publică iar cetățenii au avut posibilitatea să ofere idei și propuneri. Acestea nu au întârziat să apară. Ce propuneri au făcut și ce recomandări au oferit constănțenii puteți citi în rândurile de mai jos. Totodată, propuneri au avut și reprezentanții Bolt și Lime.

Subiectul trotinetelor electrice ce au împânzit întreg orașul și i-au terifiat pe șoferi nu a fost trecut cu vederea de către constănțeni, și, pentru că le-a fost cerută părerea, aceștia nu au ezitat să și-o exprime.

Primăria, asaltată de sesizări

Activitatea desfăşurată prin intermediul flotelor de trotinete electrice pe raza municipiului Constanţa care a nemulţumit cetăţenii şi a condus la înregistrarea multor sesizări cu privire la modul neregulamentar de staţionare pe trotuare şi pe carosabil, în afara staţiilor stabilite de Comisia de circulaţie din cadrul Primăriei municipiului, fapte constatate şi de Direcţia Generală Poliţia Locală deoarece pun în pericol siguranţa traficului pietonal şi rutier.

Iată ce au propus constănțenii

Să se circule pe trotuare…

„Utilizatorii de trotinete electrice să poată circula pe trotuare cu o viteză scăzută (maxim 5 km/h) acolo unde nu există piste pentru biciclete. Consider mersul pe carosabil periculos pentru șoferi și utilizatori. Aproape toți utilizatorii au vârsta mai mică de 18 ani, nu au carnet de conducere și nu cunosc regulile de circulație”, a transmis constănțeanul D.T..

„Recomandarea contravine prevederilor Codului rutier care nu permite deplasarea cu trotinete electrice pe trotuare, acestea putând circula doar pe pistele de biciclete și în cazul în care nu există aceste piste, pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă este de 50km/h”, este răspunsul Primăriei.

Să fie purtate veste reflectorizante și echipament…

Constănțeanul F.P. propune utilizarea vestelor reflectorizante pe timp de noapte, utilizarea căștilor de protecție, deplasarea unei singure persoane pe aceeași trotinetă, prezentarea obligatorie a cărții de identitate, precum și introducerea multor reguli de circulație și sancționare. Tot acesta a dorit să se înființeze un portal unde să se poată trimite sesizări și filmări pentru acest regulament.

Trotinetele sunt lăsate la întâmplare

Constănțeanca A.B. a sesizat faptul că trotinetele electrice sunt aruncate în zone nepermise iar operatorii de flote le amplasează în afara stațiilor avizate, ocupând locurile de parcare ale autoturismelor. De asemenea, constănțeancă apreciază că sunt conduse cu viteză de copii, pe trotuare și carosabil.

Bolt și Lime, propunere pentru Primărie: staționare NU doar în stații

Reprezentanții Lime și Bolt au solicitat revizuirea art. 17 din anexa la H.C.L. nr. 12/2021 în sensul introducerii obligativității transmiterii unei notificări de către Primăria Municipiului Constanța către operatorii de flote deoarece precizează că nu au mijloace tehnice de identificare a trotinetelor. Aceștia nu doresc excluderea din regulament a termenului de 180 minute și nici ca staționarea să se facă doar în stații. Cei doi operatori au precizat că nu dețin mijloacele tehnice necesare pentru a urmări modul de staționare a propriilor trotinete electrice, împlinirea termenului de 180 minute, ceea ce înseamnă că sunt imposibil de urmărit nu numai de către operatori ci și de către organele de control ale Primăriei.

Citește mai multe detalii aici:

REGULAMENTUL pentru UTILIZAREA TROTINETELOR ELECTRICE, în DEZBATERE!

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Limita la 25 km pe h.Creeat un sistem de asigurare anual cu o suma de 50 de euro.Emiterea de stickere cu numere care sa aiba si o culoare pe an.Exemplu 2021 cei asigurati au fonturi negre pe fond galben,in 2022 alte culori si atunci stie Politia de la distanta daca acea trotineta este asigurata.Invatati politistii cum sa deschida meniul ascuns al unei trotinete ca sa poata verifica daca e modificat softul pentru o viteza mai mare.
1
1
cand n-ai ce face te apuci sa toci bani pe trotinete
1
1
Sunt o belea pe trotuare, conducatorii lor multi minori teribilisti
6
1
in parc cu ele nu pe strazi si trotuare sunt un pericol public
10
3
Pana cand vor exista toate mijloacele tehnice de urmarire, sa fie suspendata autorizatia de circulatie.
10
5
Sa fie interzise,zic.
11
7

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212