REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Regulile ridicării mașinilor parcate neregulamentar, în Constanța

Regulile ridicării mașinilor parcate neregulamentar, în Constanța

Replica API 14 noiembrie 2018 | 00:00 695

Regulamentul privind ridicarea, transportul și depozitarea vehiculelor staționate neregulamentar pe carosabil, în municipiul Constanța, a fost publicat pe pagina web a Primăriei Constanța, dar și la sediul instituției. Regulamentul, aprobat prin HCL 399/31.10.2018 a Consiliului Local Constanța cuprinde în ce condiții vor fi ridicate autoturismele, dar și costurile pe care vor trebui să le suporte proprietarii pentru a le recăpăta.

Potrivit regulamentului făcut public de municipalitate, ridicarea vehiculelor va fi dispusă, în scris, printr-o dispoziție de ridicare de către un agent constatator, care poate fi din cadrul Poliției Locale Constanța sau a Inspectoratului de Poliție Județeană Constanța. Dispoziția de ridicare trebuie să cuprindă următoarele informații: data, ora și locul ridicării vehicului, gradul profesional, numele și prenumele polițistului care dispune măsura tehnico-administrativă, precum și unitatea din care face parte, indicarea expresă a temeiului juridic referitor la norma încălcată, mențiuni privind înregistrarea foto și video a staționării vehicului, mențiuni privind avarii vizibile pe vehicul, date privind numărul de înmatriculare/înregistrare și marca vehicului, numărul și seria sigiliilor aplicate pe caroseria vehicului de către prestator.

Cetățenii pot sesiza existența vehiculelor staționate/oprite neregulamentar atât la dispeceratul Poliției municipiului Constanța, cât și la cel al Poliției Locale Constanța. La fața locului vor fi trimise echipaje, care vor constata staționarea/oprirea neregulamentară și vor realiza fotografii și filmări video, pentru a o dovedi. Din imagini trebuie să rezulte date, ora, minutul și locul, numărul de înmatriculare al vehicului în cauză și atunci când este cazul, indicatului de interzicere a staționării. După cel puțin cinci minute în care îl vor aștepta pe șofer, vor realiza al doilea set de fotografii, filmări video, în aceleași condiții.

Ridicarea mașinilor, transportul, depozitarea și eliberarea lor va fi realizată de angajații SC Confort Urban SRL. Transportul la locul de depozitare nu se mai execută, dacă la inițiarea acestuia proprietarul sau șoferul se prezintă la locul ridicării și este de acord să suporte cheltuielile efecutate. Adică, să suporte doar contravaloarea operațiunii de ridicare. Procedura privind ridicarea vehicului se consideră finalizată dacă toate cele patur roți ale vehicului se află pe platforma autospecialei de ridicări.

Atenție, însă! Conducătorul auto trebuie să facă dovada dreptului de proprietate, de deținere sau de utilizare a vehiculului respectiv. Mașina va fi predată după ce șoferul sau proprietarul va completa o declarație prin care va menționa, sub semnătură, că vehiculul i-a fost restituit în starea inițială.

Depozitarea se va face în spații corespunzătoare, special amenajate, iar operatorul care efectuează serviciul de ridicare, transport și depozitare răspunde pentru eventualele avarii cauzate vehicului. Programul de restituire a vehiculelor depozitate se asigură prin serviciu continuu, pe durata a 24 de ore.

În situația în care mașina nu este revendicată de către proprietar sau de deținătorul legal, după expirarea unui termen de 30 de zile de la data depozitării, se demarează procedura instituită de Legea 421/2002, privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului.

În ceea ce privește tarifele, în cadrul regulamentului au fost stabilite următoarele prețuri: 450 de lei (cu TVA), pentru ridicarea vehicului, 120 de lei (cu TVA), pentru transport și 60 de lei (cu TVA) pentru fiecare zi de depozitare. Detalierea tarifelor stabilite este prezentată în documentele atașate articolului.

Hotărârea Consiliului Local nr. 399 pentru aprobarea Regulamentului privind activitatea de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă de pe raza teritorială a municipiului Constanța adoptată în ședința ordinară a Consiliului Local al municipiului Constanța din data de 31.10.2018, se află afișată pe site-ul Primăriei municipiului Constanța www.primaria-constanta.ro, la secţiunea Consiliu Local-hotărâri de consiliu, cât şi la sediul instituţiei.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Parcari faceti fratilor
1
0
Cat de curand in 20 - 30 ani o sa ne teleportam si atunci nu o sa mai existe aceasta problema cu ridicarile si cu locurile de parcare.
1
0
Foarte buna lege. Sper sa le mai si zgarie un pic mai mult din greseala bolizii poate le ies fitele din cap cu parcatul ilegal.
4
2
Iar va e foame bai leprelor? Ceva util gen locuri de parcare nu stiti sa faceti! In schimb ati pus o gramada de stlpisori pe trotuare. Niste aparate pt plata parcarii cand o sa puneti?
3
4
Un primar adevarat nu a avut Constanta din 90 pana in prezent. E vai si amar de acest oras.
6
0
dar locuri de parcare cand pula mea faceti? mue fagadau
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108