REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
15.2° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

REVOLTĂ la școlile din judeţ, din CAUZA DECIZIEI ISJ de a renunţa la 37 de clase

REVOLTĂ la școlile din judeţ, din CAUZA DECIZIEI ISJ de a renunţa la 37 de clase

Replica API 2 februarie 2021 | 20:22 5777

Inspectoratul Şcolar General Constanţa a decis, în luna ianuarie, ca liceele din judeţul Constanţa să renunţe pentru următorul an şcolar la câte o clasă. Astfel, 37 de clase vor dispărea de la toamnă. Acest lucru a stârnit revolta elevilor şi a părinţilor care consideră că această decizie va avea efecte negative. Unii dintre ei chiar au formulat petiţii către Ministerul Educației și Cercetării, solicitând păstrarea claselor şi a specializărilor actuale.

La Cernavodă se solicită păstrarea celor trei profiluri ale LTAS

Având în vedere solicitările primite din partea Inspectoratului Școlar Județean Constanța, conform cărora Liceului Teoretic "Anghel Saligny" din Cernavodă i s-a cerut desființarea unei clase/unui profil din cele trei propuse în anul școlar 2021-2022, Consiliul Elevilor alături de Asociația de părinți își arată sprijinul față de cadrele didactice, solicitând păstrarea celor trei specializări existente încă de la înființarea unității școlare. Aceştia au formulat şi o petiţie către Ministerul Educaţiei şi Cercetării. “Susținem solicitarea noastră, ținând cont că numărul elevilor la nivelul localității este suficient pentru a asigura funcționarea celor trei clase/specializări pentru anul următor, iar renunțarea la una dintre acestea (Matematică-informatică, Științe ale naturii sau Filologie) ar afecta dorințele elevilor, întrucât liceul nostru este singurul din zonă care are în oferta educațională aceste trei profiluri. Desființarea uneia dintre specializări afectează oportunitatea elevilor să-și aleagă profilul în funcție de ceea ce reprezintă pentru ei un avantaj în construirea carierei”, transmite Consiliul Elevilor, alături de Asociația de părinți, în petiţie.

A scăzut populaţia şcolară

Amintim că Ministerul Educației și inspectoratele școlare optează pentru reducerea în masă a numărului de clase din învățământul liceal, ca urmare a scăderii populației școlare. Reprezentanții elevilor constănțeni şi-au exprimat dezacordul față de această decizie, având în vedere diminuarea plajei de opțiuni în specializări la liceu și scăderea calității actului educațional în clase cu efective de peste 25 de elevi.

“Structura noastră militează pentru păstrarea planului de școlarizare în forma actuală și vede diminuarea populației școlare ca pe o oportunitate de a reduce numărul de elevi repartizați în clase, conform Legii educaţiei naţionale”, transmit reprezentanţii elevilor constănţeni.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in sfarsit se taie clase si de la liceele teoretice, traian , mircea, calinescu
0
0
Ce este cu aberatia asta ?Adica nu mai sunt elevi?Adica aproape 1000 de copii au disparut de la un an la altul?Aici este o alta manevra . Cred ca se canta prohodul sistemului de invatamant de stat caci acesti copii trebuie sa se duca undeva nu?,.Acesta este doar inceputul.
2
0
ai dracu sunteti voi.In anii anterior s au taiat masiv,Nu uitam taierierile psdiste din al doilea semestru,Ce vrei s a ajuns la liceele de prost gust mircea si traian
0
1
Nu au taiat nici de la Mircea, nici de la Traian. Sunt doar cateva licee teoretice: Saligny Cernavoda - fosta directoare e acum inspectoare, Callatis Mangalia - unde preda fosta nevasta a lui Mihai Sorin, Balcescu Medgidia si Calinescu Constanta - care i-au trimis la plimbare pe directorii numiti de acelasi Mihai Sorin
3
1
Foarte bine ca a taiat de la traian si mircea. Sa crape makidonii si profesorii spagari de la mircea si de la traian. Cele mai proaste licee cu cei mai incompetenti spagari. Bravo Sorinele, da vezi ce faci cu angajatele tale din ISJ.
7
2
NU ma, ne trebuie prosti sa voteze PNL USR si sa ingoase numarul de sparanghelisti!!!
8
3
Reforma trebuie facuta. Sunt profesori care muncesc 1-3 ore pe zi. Vrem invatamant de calitate? Asa nu merge.
11
15
Cretinul asta a taiat si de la Mircea si de la Traian! Cine te tine in spate, incompetentule?
8
9
Sorin Mihai este o nulitate. in ISJ dicteaza spaga. Irinela nicolae instectoarea ISJ a furat cu PSD o scoala de pe bulevardul mamaia. Sorine o sa ajungi la puscarie si iuby nu te mai asteapta pana iesi.
11
8

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272