REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
17.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Robert Turcescu, despre Șoșoacă: E ușor isterică și folosește o formulă de tip mahala ca să mai prindă un mandat

Robert Turcescu, despre Șoșoacă: E ușor isterică și folosește o formulă de tip mahala ca să mai prindă un mandat

Virgil STOIAN 21 martie 2024 | 00:00 2613

Alegerile bat la ușă și subiectele la ordinea zilei din această perioadă sunt comasarea alegerilor, înscrierea Alianței Drepte Unite la alegeri, cât și Diana Șoșoacă, aflată în plin scandal cu soțul. Robert Turcescu, unul dintre politicienii care a spus, întotdeauna, lucrurilor pe nume, a făcut un pas înapoi în viața politică, dar asta nu înseamnă că nu e un fin observator. Vede, aude, analizează și dă verdictul. Cu Diana Șoșoacă dă de pământ, iar legat de ADU zice că ”s-au unit tusea, junghiul și durerea de stomac”.

Robert Turcescu, despre sosoaca: E usor isterica si foloseste o formula de tip mahala ca sa mai prinda un mandat Diana Șoșoacă și Robert Turcescu


Robert Turcesc crede că această comasare a alegerilor este o mișcare politică disperată din partea coaliției PSD-PNL: ”Cred că asistăm la o mișcare politică ușor disperată, dar care nu va putea fi oprită. E o mișcare politică prin care PSD și PNL își doresc maximizarea scorului electoral, problema este una de altă natură. Problema cea mare este cea legată de calitatea candidaților care sunt propuși, atât pentru alegerile europarlamentare cât și pentru cele locale. Resursa umană, și la PNL și la PSD este foarte jos. Nu că ar sta mai bine celelalte partide dar cred că asta este explicația pentru care se face această comasare, pentru a depăși acest handicap al lipsei unor oameni care să câștige pe bune voturi.

Turcescu: Aș vota un partid al internauților

Unul dintre motivele pentru care se dorește această comasare este lipsa de oameni: ”Primul motiv ține de incapacitatea organizatorică a acestor a acestor structuri politice numite partidele românești care nu știu să crească oameni, nu au rezervă de cadre și există și din ce în ce mai mulți oameni de calitate dispuși să intre în politică atâta vreme cât structurile politice ale partidelor sunt dominate de mediocrități. Mai este vorba și despre respectarea unei structuri ideologico-doctrinare, dacă ești în partid liberal e destul de complicat să explici alegătorilor tăi că ești în coabitare cu socialiștii, care nu dau doi bani pe mediul antreprenorial. Cred că politica din România va reuși să atragă din nou oameni buni, inteligenți atunci când vor apărea partidele de nișă. Oricând aș vota un partid al antreprenorilor sau al întreprinzătorilor, care să vrea să reprezinte interesele acestora. Sau chiar un partid al internauților care să militeze pentru libertatea de exprimare și o reglementare corectă pentru internet sau legi care să favorizeze dezvoltarea zonei IT.

Robert Turcescu, despre sosoaca: E usor isterica si foloseste o formula de tip mahala ca sa mai prinda un mandat Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă este ușor isterică...

Fostul politician nu crede că există extremism în România: ”Extremismul nu există în România, este doar gura unor politicieni care vor să-și inventeze un inamic. PSD și PNL trăiesc astăzi exact ca partidul bolșevic care trăia în teoria revoluției permanente, în care electoratul era avertizat că trebuie să vegheze pentru că dușmanul poate oricând să atace. Astăzi, opoziția politică din România fiind practic inexistentă, fiindcă nu putem numi opoziție niște inși care filmează cu telefonul mobil sau niște inși care ies pe stradă și scandează. Opoziția se face în parlament, cum fac republicanii cu democrații în SUA. Noi nu avem așa ceva și nevoia de a avea un adversar politic a dus la exagerarea unor pericole numindu-le extremism, fascism. Extremismul nostru la această oră este unul retoric dacă ne gândim la Diana Șoșoacă. Ea urlă la polițiști, în parlament, la soț, dar asta nu înseamnă că avem de-a face cu extremism. Ea o doamnă ușor isterică, care a găsit o formulă electorală de tip mahala prin care speră să mai prindă un mandat în Parlamentul României.

Robert Turcescu, despre sosoaca: E usor isterica si foloseste o formula de tip mahala ca sa mai prinda un mandat Alianța Dreptei Unite

Turcescu: În ADU s-au unit tusea, junghiul și durerea de stomac

În privința ADU, Robert Turcescu nu crede că ar avea vreo șansă în alegeri: ”Alianța Dreptei Unite e un fel de FC Voluntari, politica din România. Sigur, e pe teren, joacă, dar nu are forța să învingă, în anumite locuri, nici la alegerile locale. În ADU s-au unit tusea, junghiul și durerea de stomac. Partidele nu se fac din vorbe ci din structuri organizatorice. Noi în momentul de fată asistăm la adunarea unor nevolnici. Nici USR-ul, nici PMP-ul, cu atât mai puțin Forța Dreptei a lui Orban, nu au structuri locale.  USR a fost un partid de internet, de postări, de inși care dau like. Dacă îi pui mâine să strângă 10.000 de oameni în Piața Victorie, dau în bâlbâială. Politica înseamnă și capacitate organizatorică, dincolo de liderii pe care îi ai. Dacă la alegerile locale, care au loc odată cu europarlamentarele, reușești să depui listă completă de consilieri locali și județeni în toată țara, ai asigurat cel puțin 5% din voturi. Nici nu trebuie să faci campanie, trebuie doar să îți convingi neamurile să te voteze. În acest caz, noi avem trei partide care nu au structuri. Asta nu se poate numi forță politică.

Robert Turcescu, om de televiziune și fost deputat de Constanța

Robert Turcescu este un jurnalist și om politic român, fost realizator al emisiunii radio „România în direct” și al talk-show-ului 100%. A publicat articole în Dilema și Dilema veche. A fost moderatorul emisiunii politice Sub semnul întrebării, difuzată pe postul B1 TV. Turcescu a fost ales deputat de Constanța în legislatura 2016-2020 din partea PMP. La alegerile locale din 2016, a candidat la Primăria București, din partea Partidului Mișcarea Populară (PMP). S-a clasat pe locul 4, cu 6,46% din voturi. Pe 9 iunie 2016, a fost ales vicepreședinte al PMP și desemnat președinte interimar al PMP București, funcție pe care a deținut-o până la 9 august, când a fost înlocuit de Valeriu Steriu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272