REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

S-a deschis noul sediu al Serviciului de Pașapoarte. VIDEO

S-a deschis noul sediu al Serviciului de Pașapoarte. VIDEO

Replica API 19 mai 2020 | 00:08 5043

La noul sediu al Serviciului Pașapoarte Constanța, prefectul județului alături de comisarul șef de poliție, Adrian Manea, au fost prezenți luni, 18 mai, pentru a marca prima zi de funcționare a serviciului în noua locație.

După 15 ani

După o perioadă de aproximativ 15 ani în care a funcționat în subsolul Palatului Administrativ de pe bulevardul Tomis, Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Constanța și-a început activitatea în noul sediu de la etajul al treilea al centrului comercial Tomis Mall. „În noua locație diferă ghișeele de preluare cereri pentru solicitanți. În această perioadă funcționăm între orele 08-20 program cu publicul pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Funcționăm prin programări de genul o persoană la 10 minute pentru a avea timp de înregistrare a cererii și un timp de plecare a celor care au fost și a celor care vin. Deocamdată folosim doar două ghișee și le vom suplimenta în funcție de numărul de solicitări. O premieră este ghișeul de informații. Este o schimbare majoră și sper eu cu un impact pozitiv pentru toată lumea. Noi ne vom face treaba așa cum am făcut și până acum” a declarat comisar-șef de poliție, Adrian Manea, șeful Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Constanța.Chiar dacă a fost prima zi în noul sediu, constănțenii au fost prezenți în număr destul de mare pentru a-și depune documentația sau pentru eliberarea pașaportului. Ce trebuie să știți este faptul că programarea se face exclusiv online.

Un sediu mult mai spațios și mai multe birouri de lucru cu publicul

În noul sediu sunt pregătite 9 birouri de lucru cu publicul, dintre care 6 birouri pentru cereri de eliberare a pașapoartelor, față de cele 5 în fostul sediu, un birou pentru eliberările de pașapoarte, care va avea două ghișee destinate publicului, față de un singur ghișeu în fostul sediu, dar și un birou de informații și unul pentru adeverințe, restricții și audiențe, facilități în premieră pentru Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Constanța.

Suprafața pe care este dispus noul sediu este considerabil mai mare. Dacă în vechiul sediu birourile de lucru cu publicul însumau 60 de mp, iar sala de așteptare încă 60 de mp, începând cu data de 18 mai, constănțenii vor ajunge într-un sediu de aproape trei ori mai mare, compus din suprafața destinată lucrului cu publicul de aproximativ 120 de mp și o sală de primire și așteptare de 200 de mp.

În timpul de așteptare se pot destined

Totodată, constănțenii vor putea folosi, în momentele de așteptare, facilitățile de care dispune centrul comercial, cum ar fi: restaurante, loc de joacă, zonă de relaxare/lectură, toalete, parcare subterană (contra cost).

Estimare: Mai multe solicitări și eliberări de pașapoarte

În noul sediu, reprezentanții Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Constanța estimează că se pot prelua până la 450 de solicitări în fiecare zi, dintre care aproximativ 300, prin platforma de programări online, lansată în 2018. www.epasapoarte.ro, alături de condițiile din noul sediu, pot conduce la timpi de așteptare reduși pentru constănțenii care vor dori să obțină un pașaport.

De asemenea, estimările arată că, în medie, 350 de pașapoarte vor fi eliberate zilnic. Deși media nu prezintă creșteri semnificative, principalul câștig este reprezentat de condițiile superioare în care va fi desfășurat întreg procesul de obținere a pașaportului.

După mutarea birourilor de lucru cu publicul, va urma și relocarea arhivelor Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Constanța, fapt ce va duce la o operaționalizare completă a serviciului.

Video 1:

Video 2:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In alte tara imi fac pasaport de acasa, cu telefonul imi fac poza si le trimit si le arat dovada ca am platit cu cardul taxa, si ei mi-l trimit acasa..voi inca faceti cozi, programari si altele din astea la ghisee?vai de tarisoara asta ,care e cu zeci de ani in urma altora
0
2
ma intreaba vecina de la parter: in poza pentru pasaport vei purta masca...!?!
3
0
...dupa 15 ani in care serviciul a functionat la subsol ...era necesara o schimbare...era cam deprimant cand ajungeai acolo...si am mai fost intr-o alta institutie ...pe str. Amzacea 13...unde la fel ...unul dintre serviciile din Primaria Constanta functioneaza intr-un spatiu total nepotrivit ...ceva gen sec 19...
2
0
la permise de conducere au facut treaba buna,se evita cozile facute de tigani,inca actuale,uneori,la cartinidentitate.Sper sa fie la fel la pasapoarte.Succes!
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272