REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Scandal în zona Tomis Mall! Polițist local, înjurat și îmbrâncit - VIDEO

Scandal în zona Tomis Mall! Polițist local, înjurat și îmbrâncit - VIDEO

Replica API 16 noiembrie 2017 | 02:01 595

Un cetățean este revoltat că a fost legitimat de către un polițist local, după ce a fost oprit cu autoturismul în spatele magazinului Tomis Mall, în imediata vecinătate a Bisericii Adormirea Maicii Domnului. Întreg scandalul s-a petrecut în cursul zilei de miercuri, 15 noiembrie a.c. Filmat de către un martor, acesta a precizat pentru Cotidianul „Replica de Constanța” că el știe că Poliția Locală nu are voie să oprească autoturismele angajate în trafic.

Iată ce s-a întâmplat de fapt

Sursele noastre confirmă faptul că polițistul local a oprit un autoturism care a intrat pe o stradă nerespectând semnul rutier care indică „Accesul Interzis” și a amendat contravențional șoferul, o femeie. În acel moment, pasagerul din dreapta a coborât și a început să îl împingă pe agentul de la Poliția Locală, care încerca să completeze o fișă, chiar adresând cuvinte injurioase la adresa acestuia. Ulterior, și bărbatul a fost amendat.

Ce spune legislația în vigoare

Aceste confuzii au apărut de când Înaltea Curte de Casație și Justiție a luat decizia ca doar agentul constatator de la Rutieră poate solicita comunicarea identității persoanei căre i-a fost încredințat un autoturism. De asemenea, amenzi pe spețe rutiere, conform legislației în vigoare, pot da doar agenții de la rutieră.

"(...) doar agentul constatator din cadrul poliţiei rutiere are competenţa de a solicita proprietarului sau deţinătorului mandatat al unui vehicul comunicarea identităţii persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice, precum şi de a aplica sancţiunile contravenţionale prevăzute de lege, în cazul necomunicării relaţiilor solicitate", scrie în decizia ICCJ.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
vedeti cum un paznic trage de un cetatean care plateste taxe??vedeti abuzurile facute de incultii astia??cand unul de la nationala face asa ceva.au tupeu ca sunt imbracati ca politistii mai bine spus mai imbracati ca papa.niste oameni nepregatiti care fac abuzuri si cei care ar trebui sa ia masuri nu fac nimic.mai pe scurt ....au ajuns niste analfabeti sa faca legea pe strada
4
4
Sunt multi pe aici care, inainte de a-si da cu presupusul, ar trebui sa studieze gramatica. exista si varianta "goagal" sa afle forma corecta a unor cuvinte si expresii. La unii epateaza eruditia prin faptul ca au consultat nucleul stiintiintei milenare, facebook. Mancatori de shaorma pe ritm melancolic de manele, radiind cultura suburbana, habarnisti atotcunoscatori, insistati sa dovediti tuturor agramatismul si imbecibilitatea.
8
7
Daca vaca nu intra pe ...interzis boul de langa ea nu reactiona ...politistul nu se ofusca ....si nu aveam ce comenta....
7
3
Infectilorrr
0
7
Toata viata m am ferit de fraieru' smecherit care are un rand de toale si cand il prinde politia cere indurare
8
9
Mintile luminate discuta idei, mintile mediocre discuta evenimente, iar mintile mici discuta oamenii.
9
5
Politia locala nu are atributii pt ce a facut asta. Trebuie chemat un echipaj de la rutiera pt asa ceva. Doar agentul constatator de la rutiera poate constata si sanctiona contraventia. P.V-ul completat de gardianul de la locala e nul din start, si pica la prima contestatie. Ei atributii pt parcari, trama stradala, biciclisti, pietoni, etc. Comtraventiile si infractiunile in trafic pot fi constatate si sanctionate doar de politia rutiera. Agentii de la rutiera chiar dau examen de atestare pt asa ceva. Gardianul si-a depasit atributiile in cazul de fata.
10
8
Toti repetentii de la Liceul 4 au ajuns politisti locali.
12
11
daca mogaldanu, din vacii care a intrat pe interzis, are dreptul sa se revolte stiind ca a incalcat legea, atunci si acest militian are tot dreptul sa-i amendeze.... cu amenzi raportate la valoarea venitului si a masinii
14
6
toti analfabetii care pazeau intersectiile au ajuns mari politisti. primii care ar trebui sa ia atitudine sunt adevaratii politisti. localii au atributii pe parte rutiera numai la stationare si oprire., in rest nimic. si acolo fac abuzuri necunoscand legea!
21
10
Acesti asa zis politisti sunt de fapt paznici inculti care se dau drept politisti
20
10
de la locala sa comenteze. Vai de capul vostru, toti va dispretuiesc, sunteti pielea pulii, sarantocilor.
16
11
Astia fustratii care sunt amendati si comenteaza nu au educatie nici cat un magar incaltat
16
16
o sa incep sa distribui filmulele cu voi care va milogiti de politistii locali sa nu va dea amenda cand sunteti sanctionati contraventional ... sunteti mari zmei in spatele acestor commenturi ...
13
19
Nu stim sa respectam uniforma
15
19
Specimenele ca individul asta ar trebui sa citeasca legile si dupa sa se dea cocos in fata politie locale.
14
17
Daca maimuta de la volan nu intra pe interzis, nu ar fi fost oprita de nimeni, oricine ar fi ala. apoi nu s-ar mai fi dat jos maimuta din dreapta sa arate ca are banana mai mare. Apoi maimuta de la etaj nu ar mai fi avut un cancan sa filmeze. Recomandari: 1. Incepeti si respectati regulile de circulatie. 2. Nu uita regula 1.
20
18
asa ar trebui sa se cheme, de la uzurpare de calitati si insemne oficiale, se imbraca cu uniforma specifica politiei rutiere, isi inscriptioneaza masinile similar, niciun abuz nu le este strain acestor analfabeti locali. Asa zisa politie locala trebuie urgent desfiintata. Viermii astia isi fac de cap pe banii nostri.
29
15
nu e de bine....ce nu e de bine e cum amesteci tu politia romana si implicit jandarmeria in aceeasi oala cu gardienii publici, aia nu e de bine. Gardienii publici au ramas cu frustrari cat casa si incearca cu orice pret sa para ceea ce nu sunt: politisti.
31
12
Din ce in ce tot mai multe persoane injura si sar la bataie la politisti locali,la agenti din politia nationala,la jandarmi,la cei care candva poti avea nevoie de ei. Rusine
16
17
Deocamdata legislatia romaneasca asigura conducerea tarii de catre interlopi,hoti,banditi de tot felul. Ei beneficiaza de drepturile omului,restul cetatenilor fiind doar niste fraieri platitori de taxe. Politia este de forma,chiar daca prin exceptie retine infraxctorul,pentru ca instant tine cu tot dinadinsul sa fie clementa cu mucilagiile sociale,cu imputeniile nationale ce ne fac de cacat in toata lumea.Suntem in Europa formal,de fapt suntem mult in trecut,in evul mediu. Si pe bune,o meritam,ca asa ne complacem.
24
2
Nici in legea de functionare a politiei locale nu scrie ca politistul local poate opri autoturisme intrucat ar fi in contradictoriu cu codul rutier care indica faptul ca doar POLITIA poate opri un vehicul.
27
5
Ura intre clase,bine jucat partidelor politice,idiotii au inceput sa urasca politia de orice fel,un mic zvac si trec de partea ilegalitatilor. Idiotilor care comenteaza mai jos nu am decat sa le plang de mila,daca a-ti ajuns sa va luati de Politie duoa ce e clar cine e vinovatul, sunteti ori idioti,ori va simtiti cu musca pe caciula. Terminati cu ura intre clase,idiotilor,deaia nu merge nimic pe aici.P.S sa ma injure pe mine un flesca deasta,avea amendat umflata si dosar penal conform noului statut al Politistului.
15
23
Acest limbaj ... ne vedem si in alte conditii ...ti ai vandut oile ca sa iti iei masina evidentiaza foarte clar frustrarea acestor gardieni publici care din greseala au ajuns si eu acia la oras. Nu aveati cumva de amendat vreo tanti care vindea leustean? Imi e scarba de acesti gardieni publici cu tentative de politisti
32
9
sustin desfintarea politiei locale!!!
38
11
Politisti nascuti peste noapte,spagari,militia primarului.."Nichita si altii"..si sa fie amendati ca circula cu girofarul pentru ca nu au nici o competenta in acest sens
30
11
Gardieni locali in 2005 pazeau parcurile acum de cand primari au infintat
28
10
Sa li se dea cu legea in cap, Polistiilor locali ca sa invete bine legile !! Astea se cheama abuzuri in serviciu din prtea polistiilor locali!!
32
12
trebuie desfiintata
37
12

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272