REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° ConstanÈ›a Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
13.4° ConstanÈ›a Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Se fac disponibilizări la Oil Terminal. Oamenii sunt revoltaţi - vezi ce spune conducerea!

Se fac disponibilizări la Oil Terminal. Oamenii sunt revoltaţi - vezi ce spune conducerea!

Replica API 13 septembrie 2012 | 00:00 713

Exclusiv

Exclusiv

Scandal în ograda Oil Terminal! Angajaţii sunt supăraţi peste măsură întrucât sunt ameninţaţi de restructurare. Concedierile colective de muncă au fost deja anunţate în cadrul companiei petroliere. În această situaţie se află şi Simona Biţoiu, în vârstă de 30 de ani, angajată pe funcţia de dispecer în cadrul centrului de alarmă, de aproximativ doi ani de zile, care susţine că a primit decizia de încetare a contractului de muncă, pe data de 13 septembrie.

"Sunt disperată, joi am fost chemată să semnez decizia de încetare a contractului de muncă pe motiv că este vorba de concedieri colective. Mai exact, se desfiinţează posturile şi se angajează o nouă firmă de pază. Nu este corect ceea ce se întâmplă, nu consider un lucru normal să fii dat afară pentru că ai fost angajat pe timpul fostei conduceri, într-un alt regim politic, ca să mă exprim aşa", a declarat, pentru "Replica", Simona Biţoiu. În plus, angajata Oil Terminal a mai spus că zvonurile cu privire la acest aspect circulă încă din luna iulie, motiv pentru care a încercat să ocupe un alt post, tot în cadrul aceleiaşi firme.

"Când am auzit că există pericolul să fim daţi afară, am încercat să ocup un alt post, pentru că existau disponibile. În acest scop m-am dus la domnul Ciutureanu, să mă cunoască personal, pentru postul de asistent manager. Dumnealui mi-a spus foarte frumos că nu se ocupă de acest aspect. Alte persoane, aflate în situaţia mea, au fost distribuite pe alte posturi pentru că aveau rude, pile, relaţii. Eu ce mă fac? Chiar dacă am studii superioare sunt dată afară ca ultimul om", a mai spus angajata, care va sta în preaviz încă 30 de zile. Potrivit acesteia, lucrurile nu vor rămâne aşa, fiind hotărâtă să apeleze şi la istanţa de judecată pentru a-şi face dreptate.

De cealaltă parte, directorul general al Oil Terminal, Sorin Viorel Ciutureanu, spune că este vorba de o decizie a Ministerului Economiei, încă din ianuarie 2012, privind un plan de disponibilizări până la sfârşitul anului. "Facem disponibilizări cu respectarea legii şi a contractului colectiv de muncă, este vorba de o decizie dată de Ministerul Economiei, din ianuarie, în care sunt specificaţi 30 de oameni, iar noi avem 16", a declarat, pentru "Replica", Sorin Viorel Ciutureanu.

Vom reveni cu detalii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Buna ziua. Am si eu o intrebare poate sa imi spuna si mie cineva cum se plateste concediul de odihna la oil terminal?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272