REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Şeful CAS Constanţa, REVOCAT din funcţie! Ce i se reproşează

Şeful CAS Constanţa, REVOCAT din funcţie! Ce i se reproşează

Replica API 7 februarie 2019 | 00:09 763

Casa Judeţeană de Sănătate Constanţa are, începând de miercuri, 6 februarie, un nou şef! Mandatul de şef al CAS Constanţa i-a fost încredinţat cu delegare directorului executiv Luminiţa Nagy ca urmare a analizei rezultatelor evaluărilor performanţelor profesionale pe ultimii ani, precizează conducerea CNAS.

Conform unui comunicat al CNAS, mandatele preşedinţilor-directori generali ai Caselor de Asigurări de Sănătate Constanţa şi Dâmboviţa au fost revocate prin ordine ale preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adriana Cotel.

"În cursul verificării s-a constatat că solicitanţii nu aveau acces în sediul CAS Dâmboviţa la orele 15,30, deşi toate casele judeţene au obligaţia, conform HG nr. 1723/2004, ca programul de lucru cu publicul să fie zilnic între orele 8,30 - 16,30, iar o zi pe săptămână între orele 8,30 - 18,30. Totodată, analiza modului de îndeplinire a obligaţiilor asumate prin contractul de management a dus la constatarea mai multor nereguli grave în activitatea de contractare şi decontare a serviciilor medicale, eficienţa scăzută a acţiunilor structurii de control din cadrul CAS, precum şi alte deficienţe care afectează, în ultimă instanţă, persoanele asigurate", precizează CNAS în comunicatul de presă.

Numirea temporară a unei persoane care să exercite cu delegare funcţia de preşedinte-director general va fi decisă pe baza planurilor de management ce vor fi depuse la preşedintele CNAS de angajaţii CAS Dâmboviţa, arată sursa citată.

Totodată, în urma unui raport de evaluare a activităţii CAS Constanţa, prin care s-a constatat efectuarea de plăţi către angajatori de sume aferente concediilor medicale fără respectarea legislaţiei în vigoare, precum şi alte deficienţe în calcularea concediilor medicale, în detrimentul asiguraţilor, a fost decisă revocarea lui Mirel George Cristescu (preşedintele CAS Constanţa - n.r.) din funcţia exercitată cu delegaţie, se mai precizează în comunicat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Il pun pe blagan director
0
0
Actele nu se fac singure cum se scaneaza la alimentara preturile. Sa mai angajeze si poate sa fie si 24 de ore cu publicul.
0
1
Poate se explica celor ce citesc articolul ca " neregulile" , " nerespectarea legislatiei in vigoare" au la baza acest sistem informatic, care are repercursiuni asupra pacientului, angajatilor institutiilor si furnizorilor!!
2
0
Cu Synevo am patit-o si eu. Dispret total in relatia cu pacientul. Nu au vrut sa ma programeze nici in aprilie. In aceeasi zi m-am dus pe Primaverii, la alta firma si mi-au recoltat sangele
1
0
aici NU se sifoneaza bani pentru partid
0
1
Singurul presedinte de casa care a tras pt spitalele de stat sa aiba cat mai multi bani! Au trimis-o pe asta sa traga pt cealalta barca! Cea mai mare idiotenie sa schimbi lucrurile cand merg!
3
4
Poate noul director face ordine si la Synevo. Pe banii statului cei de la Synevo isi bat joc de pacienti. Niciodata nu se stie cand vin fondurile pentru analize. La alte laboratoare se poate sti. Rusine.
17
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272