REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Senatorul Popa: 'Ieşirea de la Guvernare este un proces ireversibil, iar miniştrii ALDE vor demisiona'

Senatorul Popa: 'Ieşirea de la Guvernare este un proces ireversibil, iar miniştrii ALDE vor demisiona'

Replica API 27 august 2019 | 01:15 581

Liderii ALDE au decis, ieri, soarta coaliţiei.

Ieşirea de la Guvernare este singura variantă viabilă în momentul de faţă, a declarat, chiar înainte de derularea şedinţei decisive, senatorul Ion Popa. Decizia vine ca urmare a faptului că, deşi ALDE a demonstrat că este un partener loial şi corect, PSD a continuat să nu colaboreze în teritoriu. "Am decontat şi 'ciuma roşie' şi 'plăcuţa suedeză', şi tot nu eşti corect (PSD - n.r.)? Eu mi-am dat seama de circa un an de zile că nu funcţionează coaliţia, adică nu o spun acum, când suntem în pragul părărsirii Guvernării. Guvernarea nu înseamnă doar să ai nişte poziţii la centru, ci şi înţelegere în teritoriu. eu am experienţa cu PSD din USL", a mai declarat senatorul, care, reamintim, a fost membru PNL înainte de a fi lider al ALDE, şi deci cunoaşte 'bucătăria internă' a fostei guvernări PSD-PNL. "Ei (PSD-iştii - n.r.) erau preocupaţi să tragă preşul de sub picioare colegilor", a afirmat Popa.

"Ca exemplu, la Constanţa, la Consiliul Judeţean pe vicepreşedintele fost ALDE l-a luat PSD pe persoană fizică", spune Ion Popa, care este şi preşedinte al organizaţiei judeţene ALDE Constanţa.

Însă, trecând de acest exemplu, senatorul Popa opinează că "există o defecţiune în funcţionarea coaliţiei de jos în sus". "Dacă era doar o defecţiune la nivel central, veneam noi, din teritoriu şi spuneam: haideţi să vedem cum remediem. Dar nu funcţionează în teritoriu", a mai afirmat Popa, care a oferit şi un scenariu pentru următoarele ore: "În şedinţă decidem ieşirea de la Guvernare, iar miniştrii ALDE şi toţi secretarii de stat îşi dau demisia mâine (marţi, 26 august -n.r.). Cred că ieşirea de la Guvernare este un proces ireversibil", a precizat Popa, subliniind că acesta este punctul său de vedere, iar decizia clară va fi anunţată după şedinţa convocată la partid.

De precizat că alţi membri ALDE sunt sceptici cu privire la ieşirea de la Guvernare: "E târziu acum. Iar dacă ieşim de la Guvernare acum, vor fi mulţi care vor pleca din partid. Nu ştiu dacă ne permitem acum", a precizat o sursă din cadrul ALDE.

De precizat că, la finalul şedinţei, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, a făcut marele anunţ: se rupe coaliţia!

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar ceva dosare pentru distrugerile economice ale ministrilor ALDE nu vom vedea? Ca va-ti pus palma in cur vazand ca se ingroasa gluma. Asa plecati si gata. Usurel cu incompetenta si hotia. Voturi oricum nu mai pupati. Da o puscarie mica poate ar fi corect?
7
0
CLAUDIU YORGA PALASZ
1
1
Da tu cine plm esti ?
5
0
Partid de 3% cu tupeu... Cum ma-ta vrei sa devii presedinte, tu Tariceanu-cinci-neveste, cu un asemenea partid in spate?! Cred ca ar trebui sa i se ridice imunitatea si sa limpezeasca situatia si banuielile ce planeaza asupra sa. Sau daca iese de la guvernare nu ma prezinta interes pentru DNA?
8
0
Ce fata de betiv ai...
12
0
Foarte bine !
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272