REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
13.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Sfaturi de Paște, de la medici, ca să nu ajungem de la bal, la spital!

Sfaturi de Paște, de la medici, ca să nu ajungem de la bal, la spital!

Replica API 15 aprilie 2020 | 00:00 978

Masa de Paşte a fost întotdeauna la români un eveniment mult aşteptat al fiecărui an. Pe lângă bucuria pe care o resimte orice creştin în această perioadă, există şi obiceiul de a consuma alimente şi băuturi în mod exagerat. Fără o minimă cumpătare, masa de Paşte se poate transforma rapid într-un coşmar, dovadă fiind supraîncarcarea unităților de primiri urgențe în această perioadă. Pentru a evita acest lucru, trebuie urmate câteva sfaturi ale specialiştilor. Chiar dacă orice creștin vrea să consume produsele tradiționale, excesele nu sunt recomandate.

În special pentru persoanele care au ținut lungul post de Paște, pericolul de a exagera este foarte mare. Acestea ar trebui să evite mâncărurile foarte grase și pe cele prăjite pentru că acestea sunt foarte greu de digerat. În plus, pe lângă drob, friptură de miel și ouă, trebuie să existe neapărat pe masa de Paște și salate, legume și fructe proaspete.

Masa de Paște să fie alcătuită din porții mici

Iată recomandările unui medic nutriționist, pentru cititorii ziarul Replica de Constanța: ” Masa de Paste să fie cât mai variată și limitată cantitativ, alcătuită din porții de mâncare mici. Carnea trebuie să fie la cuptor sau friptă, drobul să nu aibă prea multe organe și daca se poate să fie făcut din ficat de pui. Alimentele trebuie mestecate suficient, pentru a evita balonarea. Dulciurile trebuie consumate cât mai moderat, sau putem să le înlocuim cu fructe. Alcoolul în cantități mici și niciodată băut în timpul mesei. La sfârșitul mesei este recomandat un digestiv sau o cafea. Iar pentru persoanele care urmează un anumit tratament în această perioadă, sfatul este să nu renunțe la acesta pe perioada sărbătorilor”.

Mișcarea este recomandată după masa de Paște

” Mișcarea este foarte importantă după masa de Paște, dar pentru că nu putem ieși la plimbare din cauza restricțiilor, se pot face niște exerciții usoare pentru a ajuta digestia. În perioada de după sărbători trebuie să adoptăm un regim bazat mai mult pe fructe și legume, pentru a reechilibra organismul.”.

În concluzie, cuvântul cheie pentru aceste sărbători și nu numai este cumpătare, în tot ce înseamnă alimentație și nu numai.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cam greu de respectat aceste reguli.
1
0
Lasa-i sa mance cat vor. Ii asteapta la upu pt perfuzii si o doza de covid. In 10 zile se interneaza la infectioase si dau jos tot ce au pus de Paste.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272