REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Silicon Valley Bank a fost vândută oficial către o altă bancă

Silicon Valley Bank a fost vândută oficial către o altă bancă

Valentina CAMARA 29 martie 2023 | 00:00 436

First Citizens Bank & Trust Co va cumpăra toate depozitele și împrumuturile Silicon Valley Bank (SIVB.O) de la Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), a anunțat autoritatea de reglementare într-un comunicat citat de Reuters.

 Silicon Valley Bank a fost vanduta oficial catre o alta banca

Anterior, Reuters a anunțat duminică faptul că First Citizens Banc se află în discuții avansate pentru a achiziționa Silicon Valley Bank. First Citizens are active de aproximativ 109 miliarde de dolari și depozite totale de 89,4 miliarde de dolari.

FDIC a încercat să vândă SVB Private alături de Silicon Valley Bank în ultimele două weekend-uri, dar nu a reușit să ajungă la un acord pentru a le vinde pe amândouă împreună. De atunci, a cerut oferte separate pentru SVB Private și Silicon Valley Bank până la 24 martie.

Valley National Bancorp a fost, de asemenea, un ofertant pentru Silicon Valley Bank, potrivit unor informații publicate de Bloomberg sâmbătă.

Falimentul Silicon Valley Bank

Silicon Valley Bank a fost a 16-a bancă din SUA înainte de a da faliment pe 10 martie, în urma unei crize bancare, ceea ce a făcut-o cea mai mare bancă americană care a dat faliment de la criza financiară din 2008-2009. Sediul central al băncii din Santa Clara, California, a făcut din aceasta un creditor popular pentru start-up-urile din domeniul tehnologiei.

SVB avea o bază neobișnuit de mare de depozite neasigurate, care se ridicau la peste 93% din totalul depozitelor sale, și era, de asemenea, supraexpusă la riscul ratei dobânzii prin deținerile sale de titluri de trezorerie pe termen lung.

Aceste dinamici au contribuit la dificultățile financiare ale SVB, deoarece ratele dobânzilor au crescut pe fondul eforturilor Rezervei Federale de a reduce inflația, ceea ce a dus la prăbușirea valorii portofoliului său de obligațiuni, deoarece ratele mai mari ale dobânzilor scad prețul obligațiunilor.

Atunci când SVB a fost forțată să vândă o parte din obligațiunile pe care le deținea cu o pierdere substanțială pentru a menține o lichiditate suficientă pentru clienții săi, tot mai mulți clienți au decis să își retragă fondurile, pe măsură ce îngrijorarea cu privire la viabilitatea băncii a crescut, agravând problemele băncii și ducând la falimentul acesteia, în contextul crizei bancare, potrivit știripesurse.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108