REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Situaţie inedită: Constantinescu va fi audiat la Sanatoriul Balnear Techirghiol

Situaţie inedită: Constantinescu va fi audiat la Sanatoriul Balnear Techirghiol

Replica API 15 aprilie 2016 | 00:00 302

În dosarul Centrului Militar Zonal

În dosarul Centrului Militar Zonal

Nicuşor Constantinescu

Audiat pe patul de spital! Preşdintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a avut, joi, 14 aprilie a.c., termen în dosarul Centrului Militar Zonal, aflat în stadiul de recurs, la Curtea de Apel Constanţa, după ce Tribunalul l-a condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare. Întrucât Constantinescu se află în spital, mai exact la Sanatoriul Balnear Techirghiol, avocatul acestuia, Marius Mocanu, a cerut amânarea cauzei, întrucât clientul său nu este apt să se deplaseze la instanţă.

În contextul în care, pe 23 martie a.c., a suferit o intervenţie chirugicală la Spitalul Judeţean Constanţa. Ei bine, completul de judecată nu a dorit amânarea cauzei, ba, din contră, a stabilit un nou termen pentru luni 18 aprilie a.c. La această dată, judecătorii Iulian Năstase şi Andreea Ianca, dar şi procurorul de caz Andrei Bodean, se vor deplasa la Sanatoriul Techirghiol şi-l vor audia pe inculpat. Cererea de audiere a lui Nicuşor Constantinescu pe patul de spital a fost formulată de procuror.

„Așa a dispus instanța, pentru data de luni. N-am mai trecut prin această procedură pânăa cum. Eu, unul, în activitatea mea profesională, n-am mai auzit așa ceva. Asemenea practici erau înainte de 1990. S-a solicitat amânarea cauzei, dar instanța n-a fost de acord“, a declarat avocatul Marius Mocanu, pentru Repliac de Constanța. La aflarea veștii că va fi audiat pe patul de spital, în contextul în care abia se recuperează după o intervenție chirurgicală, Constantinescu a rămas sursprins și nu se aștepa ca judecătorii și procuroruld e caz să-l...viziteze la spital.

„Nimeni nu vrea să fie audiat în contextul în care ești suferind, te recuperezi după o operație. A suferit operația la Spitalul Județean, pe 23 martie, de înlocuire totală protezare șold drept. Iar, de luni, se află la Sanatoriul Techiorghiol, pentru recuperare, așa cum i-au recomandat medicii“, a conchis Marius Mocanu. Reamintim că Nicușor Constantinescu, condamnat în dosarul Centrului Militar Zonal, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu.

Nicușor Constantinescu nu va avea voie, după executarea pedepsei, să ocupe o funcție publică pe o perioadă de 5 ani. Președintele ales al CJC trebuie să plătească, către partea civilă, respectiv Ministerul Apărării de Interne, despăgubiri în valoare de 72.642,7 lei, dar și cheltuieli judiciare către stat în valoare de 8.000 lei.

Reamintim că procurorii DNA l-au acuzat de abuz în serviciu întrucât, „în perioada 2009 - 27.11.2013, cu ştiinţă, în exercitarea atribuţiilor care decurgeau din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel nu şi-a îndeplinit sau şi-a îndeplinit în mod defectuos obligaţiile care îi incumbau potrivit art.76 din Legea nr.446/2006, în raport de funcţia publică deţinută, neasigurând finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, neefectuând reparaţiile necesare la sediul acestuia, dispunând rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilităţi şi servicii de pază necesare funcţionării în condiţii normale a Centrului Militar Zonal Constanţa şi încercând de mai multe ori să evacueze instituţia din sediul pe care îl ocupă în prezent, fapte care au provocat vătămări ale drepturilor şi intereselor legale ale Ministerului Apărării Naţionale precum şi pagube acestei instituţii“, după cum se arată în rechizitoriu.

Alt dosar, o nouă amânare

Precizăm că pe 12 aprilie a.c., Nicușor Constantinescu a avut termen și-n dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu, în dosarul „Siutghiol“. Completul de judecată care instrumentează acest dosar a amânat cauza pentru 3 mai. Constantinescu a prezentat documente medicale ce i-au justificat absența. Nicușor Constantinescu este acuzat îna cest dosar de abuz în serviciu întrucât, potrivit procurorilor DNA, a atribuit unei societăți comerciale, în mod nelegal, un contract de achiziție publică având ca obiect servicii de operare a elicopterului SMURD, prin încălcarea celor stabilite în caietul de sarcini în care se prevedea că aparatul de zbor trebuia folosit în cazul acțiunilor de intervenție în caz de urgență.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108