REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
14.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Situație ÎNGRIJORĂTOARE la COSTINEȘTI: Materialele de construcție abandonate, cauza unor GRAVE accidente

Situație ÎNGRIJORĂTOARE la COSTINEȘTI: Materialele de construcție abandonate, cauza unor GRAVE accidente

Replica API 16 iulie 2021 | 00:45 1795

Un eveniment tragic a lăsat în urmă doar lacrimi și suspine printre locuitorii comunei Costinești, în luna martie a anului 2021. Atunci, doi minori, de 8 și 11 ani, au fost prinși sub niște țevi metalice, iar pentru băiatul de 8 ani, din păcate, nu s-a mai putut face absolut nimic. La doar câteva luni distanță, oamenii sunt îngroziți de apariția altor țevi care sunt lăsate nesupravegheate și care pot produce în orice moment o situație ca cea din luna martie.

Mai multe materiale pentru construcții sunt depozitate în zona gării

O situație îngrijorătoare a spintecat liniștea locuitorilor comunei Costinești. După ce în luna martie a anului, un minor și-a pierdut viața sub țevile depozitate pe un teren, în prezent, alte materiale de construcții depozitate în apropierea gării, au iscat un scandal între cetățeni și societatea aparținătoare.

,,E scandalos! În urmă cu o săptămână, firma Utilnavorep S.A. a depozitat materiale de construcții (cămine pentru canalizare), în apropierea gării, neasigurate. Zilele trecute erau și câțiva copii ce se jucau lângă ele. Am contactat Poliția din Costinești și am depus o plângere, am luat legătura și cu primarul localității, care, din păcate, nu știa nimic despre aceste amplasamente.”, este mesajul transmis de Pislac Sebastian, fratele minorului decedat și fost candidat la Consiliul Local Costineşti, pentru Replica de Constanța.

Trebuie menționat faptul că societatea Utilnavorep S.A. este condusă de Marian Mitrea, fostul director al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare pentru corupție.

Primarul din Costinești a somat societatea să mute materialele

Contactat de către reporterii Replica de Constanța, primarul din Costinești, Jeanu Dorin Dumitru, a declarat că a fost la fața locului după ce sesizările făcute de către locuitori. „Am fost la fața locului să văd cum se prezintă situația, am fost informat de către locuitori. Ceea ce am aflat este faptul că acele materiale sunt depozitate pe un teren privat ce aparține de CFR, au avize. I-am somat să mute materialele în 72 de ore, începând cu data de 14 iulie.”, a declarat acesta.

Doi minori prinşi sub ţevi, în Costineşti. Unul a decedat

Vă reamintim că, polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Costinești au fost sesizați, duminică, 14 martie a.c., în jurul orei 17.20, prin apel 112, cu privire la faptul că doi minori ar fi răniți după ce s-ar fi accidentat în timp ce se jucau. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre 2 minori, unul de 8 ani, iar celălalt de 11 ani.

Din primele informații, cei doi s-ar fi jucat pe un câmp din apropierea locuințelor, unde erau depozitate mai multe țevi, iar la un moment dat acestea s-au mișcat, minorul de 8 ani fiind prins între ele. În ciuda eforturilor medicilor de a-l resuscita, copilul de 8 ani a decedat, în timp ce minorul de 11 ani a fost transportat la spital. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Andreea VREJOIU

Citește și: Doi MINORI prinşi sub ţevi, în Costineşti. Unul a DECEDAT

Citește și: Cine este copilul MORT la Costinești, după ce a fost prins sub țevi!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Discotecii de la costinesti nu ar trebui sa i se permita sa ai muzica asa tare incat sa deranjeze o statiune intreaga.RUSINE.omul vine sa se relaxeze si sa se odihmeasca nu sa stea sa asculte muzica lor noaptea, vrand nevrand.rusine primariei si politie
0
0
numai drojdia societatii se duce la costinesti sa traiesti!
0
0
inainte de a face reclamatii e mai bine sa va educati copii si sa nu ii lasati creanga pe strazi .
2
4

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468