REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
15.2° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Sorin Grindeanu: Operatorii din Portul Constanța se cred în Vestul Săbatic. Video

Sorin Grindeanu: Operatorii din Portul Constanța se cred în Vestul Săbatic. Video

Andreea VREJOIU 2 noiembrie 2022 | 00:00 5600

Sorin Grindeanu, viceprim-ministru și ministrul Transporturilor și Infrastructurii, și Marcel Ciolacu au ajuns, în cursul zilei de marți, 1 noiembrie a.c., la Constanța, într-o vizită de lucru la CNACN, dar și în Portul Constanța.

Cei doi s-au întâlnit cu directorii Portului Constanța, CFR Infrastructură și Administrației Canalelor Navigabile Constanța. De asemenea, ministrul verifică și derularea proiectelor din Portul Constanța.

 

Am văzut după declanșarea războiului din Ucraina cât de important este Portul Constanța. În Portul Constanța vorbim de o modernizare de peste un miliard de euro din fonduri nerambursabile. Absorbția de fonduri europene a Ministerului Transporturilor este de 8,8 miliarde de lei. Investițiile în infrastructură sunt invesțiile cu cel mai mare grad de multiplicareAderarea la spațiul Schengen aduce beneficii importante României” a spus Marcel Ciolanu.

„Vă spuneam la ultima conferință din august că în mod sigur Constanta este pe locul 2 ca frecvență a vizitelor, după Timișoara. Am pornit în primăvară cu ceea ce am găsit în port, vorbim de cele 99 liniile ferate din port. Cele 35 de linii intrate în procedura de urgență sunt finalizate, restul au fost împărțite în 3 loturi, au fost adjudecate 2 loturi, pentru cel de-al treilea mai avem puțin și finalizam” a spus Grindeanu.

Grindeanu: Afaceriștii din Portul Constanța cred că suntem în Vestul Sălbatic

,,Există creanțe de 110 milioane de lei, în Portul Constanța. Vreo 10 milioane doar de la cei care au considerat necesar că nu trebuie să-și plătească utilitățile, aproximativ 30 de milioane de la cei care au considerat că, dacă au concesionat un teren, nu mai trebuie sa plătească chiria. Pentru neplata utilităților au fost notificate 104 societăți, pentru neplata chiriilor au fost notificate 70 de societăți. Eu nu înțeleg acest mod de a face afaceri. Acest mod se termină aici. Dacă ei au considerat că aici suntem ca in Vestul Sălbatic ii anunț ca perioada romantica s-a încheiat”, a mai spus Grindeanu.

Au fost transmise 14 notificări de reziliere pentru contractele de mai devreme, de închiriere teren-domeniu public. Au produs efecte imediate 8 contracte (13,5 hectare), s-a decis sistarea a furnizării de energie electrică, au fost executate garanții contractuale (2 milioane de lei). Mai avem o situație in care s-au făcut construcții fără autorizare de construire. Toate vor fi demolate. Toată lumea trebuie sa respecte legea” a mai spus ministrul.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
hotul international Dumitrache Ion cand da socoteala , cune il protejaza ce a furat peste un miliard de euro pron zeci de firme capusa ce le dirijaza din umbra si ia lucrari de la RAJA , Centrala Nucleara de la Cernavoda , Aeroportul Mihail Kogalniceanu , Portul Constanta , Consiliu Judetean , si inca 15 primari din judetul Constanta , are evaziune fiscal si spalari de bani de zeci de milioane de euro cu arabii prin 2 X 1 Holding !
0
0
Au venit sa vada cat de incompetenti sunt directorii adusi de Vizan
6
1
Dl Grindeanu, ca sa va plateasca chiria, utilizatorii au si ei nvoie de conditii decente, nu de conditii ca in vestul salbatic
5
0
Golanii de la guvernare si-au pus golanii in CA si in conducerea portului... deci vor sa praduiasca un miliard de euro nerambursabili... Cu cine mai tampitilor ca idiotii pe care i-ati pus nu stiu, iar tamptitii care erau sefi de servicii si directori nu vor...si tunci intrebarea retorica f**u-va se scrie impreuna sau cu cratima...?! fire-ati ai dracului de incompetenti si corupti
14
1
Pai de ce nu il intreaba pe Stroe Felix ca doar el ii pastoreste pe astia din port.
10
1
Pacaliciul acela mai bine ar invata sa vorbeasca si sa scrie. Pentru scris ii recomand sa inceapa cu un creion.
16
1
Draga Grindy! Te asteptam si pe la Departamentul Aiti, adica Informaftica, dragul nostru Grindeanu Glezne-Fine! Manca-te-as! Pupa-te-as! Frumosule! Picioruse delicate! Mii de pupici! A ta, Carmencita Manesque de la ACN, Departamentul Aiti!
9
1
Au venit sa vada ce mai e de impartit...
16
0
Saydam lamwouye
7
1
Sa treacă pe la Catana Jr. sa i dea un autograf cu stiloul ala cu care se tot lauda.
19
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272