REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

STUDENT la Universitatea NAȚIONALĂ de APĂRARE, prins DROGAT la VOLAN

STUDENT la Universitatea NAȚIONALĂ de APĂRARE, prins DROGAT la VOLAN

Replica API 17 iulie 2020 | 13:58 2314

Un student la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, a călcat pe bec. Astfel, el a fost prins că s-a drogat şi apoi a urcat la volan, „reuşind” să proptească automobilul în gardul împrejmuitor al curții, provocând pagube materiale, distrugând gardul pe o porțiune de aproximativ 3- 4 metri și poarta de acces în curte.

foto: dailyecho.co.uk

Cum s-au petrecut faptele

Conform rechizitoriului, lucrătorii din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Topraisar au fost sesizaţi că a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube material. Deplasându-se la fața locului, lucrătorii de poliție au constatat că, autoturismul marca Seat Cordoba, a intrat în coliziune cu gardul împrejmuitor al curții, provocând doar pagube materiale, distrugând gardul pe o porțiune de aproximativ 3- 4 metri și poarta de acces în curte. De asemenea, la volanul autovehiculului susmenționat a fost identificat inculpatul, iar alături de acesta, în autovehicul, pe scaunul din partea dreaptă față se afla martorul.

Inculpatul se afla sub influenţa drogurilor

Având în vedere că inculpatul avea un comportament suspect, a fost testat cu aparatul etilotest, marca Drager, rezultatul fiind negative. Ulterior, tânărul a fost condus la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanţa, unde i-au fost recoltate probe biologice necesare pentru a se stabili dacă a consumat substanțe psihoactive.

Potrivit buletinului de analiză toxicologică, tânărul se afla sub influența următoarelor produse sau substanțe stupefiante, respectiv, THC (tetrahidrocanabinol - marijuana) și MDMA ( ecstasy).

Univesitatea

Ce a declarat inculpatul

Inculpatul a recunoscut că a achiziționat de la o persoană necunoscută în localitatea Vama Veche, unde se afla alături de prietenii săi, cannabis și ecstasy, pe care le-a consumat și a arătat că nu știa că aceste substanțe își mențin prezența în organism, o perioadă îndelungată de timp. În ziua accidentului, a plecat de la domiciliul său cu autoturismul marca Seat Cordoba, care aparținea tatălui său și care îi fusese încredințat de către acesta, pentru a-l conduce, s-a deplasat până în localitatea Topraisar de unde l-a luat pe prietenul său, după care au mers în localitatea Potârnichea; în timp ce se reîntorcea, la un moment dat, datorită faptului că era obosit, inculpatul a pierdut controlul mașinii pe care o conducea și a intrat în coliziune cu gardul de pe marginea drumului.

Judecătoria Constanța

Motivarea instanţei

În cursul judecății, în fața instanței, inculpatul a recunoscut integral situația de fapt indicată anterior, prezentată în actul de sesizare și a arătat că regretă comiterea infracțiunii, susținând că este un eveniment singular în ceea ce privește comportamentul său. A mai depus, de asemenea, în circumstanțiere, înscrisuri din care rezultă că urmează cursurile Facultății de securitate și apărare din cadrul Universității Naționale de Apărare ”Carol I”, fiind înscris în anul 2 și că a avut rezultate bune la învățătură în toate unitățile de învățământ pe care le-a frecventat și chiar a fost angajat în muncă pe perioade determinate în timpul liber.

Instanţa a decis condamnarea inculpatului la 1 an şi 6 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Despre cine ai scris asta ? Despre drogatul din stire ?
0
0
Cine nu ajunge la struguri, spune ca sunt acri...
0
0
Haaaai lingeti cacatu , toti vorbiti fara sa stiti
0
1
drogat cu OPEL. combinatia letala.
0
1
Pai asa sunt prinsi politisti incepand de la elevi pana la militieni pensionari,numai cand intra ca bou cu capul in gard si chiar si asa de cele mai multe ori este casa de vina pentru ca a fost construita pe unde trecea idiotu,cel care a plantat pomul in care a intarat el sau soferul care circula corect.
5
0
la cernavoda ,drogul este la liber
5
0
ajunge ministru sigur
7
1
droguri, prostitutie, politica si ...delicateturi, munca s o faca parlamentarii !
3
1
Daca esti ofiter sub acoperire trebuie sa te droghezi cu drogatii daca vrei sa prinzi capii retelei.Pentru asta iei si spor de periculozitate la salariu politistii ori solda militarii!
6
0
prostanacul a intrat intr-un mare rahat...! acum , nu-i ramane decat sa-si incerce norocul la sparanghel...
8
1
Toti pishatii se drogheaza !
7
3
Va fi curat ca lacrima. Asta pentru ca trebuie sa devina un militar, implicit bugetar respectat si bine platit.
11
7
Ma simt, in secunda asta, extraordinar de aparat. Probabil ca si poarintii lui se simt la fel. Bravo colegiul pulii mele. Aveti si voi PENSII SPECIALE???
16
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108