REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

SUA - Actriţa Felicity Huffman va pleda „vinovată“ în scandalul admiterii frauduloase în universităţi

SUA - Actriţa Felicity Huffman va pleda „vinovată“ în scandalul admiterii frauduloase în universităţi

Replica API 14 mai 2019 | 00:00 333

Felicity Huffman

Actriţa Felicity Huffman urmează să pledeze ''vinovată'', luni, la acuzaţia că ar fi plătit o persoană pentru a trişa în numele fiicei sale la un test de admitere la facultate, în cadrul unui scandal pe scară largă în care părinţi bogaţi au apelat la mită şi fraudă pentru a asigura locurile copiilor lor în universităţi americane prestigioase, relatează Reuters.

Vedeta, una dintre protagonistele serialului de televiziune ''Desperate Housewives'', urmează să pledeze ''vinovată'' într-un tribunal federal din Boston la acuzaţia că a plătit 15.000 de dolari unei persoane pentru a corecta în secret răspunsurile fiicei sale la examenul standardizat american SAT (Scholastic Assessment Test), utilizat la admiterea în facultate.

Ea se numără printre cele cincizeci de persoane acuzate de procurorii federali din Boston că au participat la o schemă creată în scopul fraudării examenelor de admitere în universităţi prin plata unei mite de 25 de milioane de dolari pentru a le cumpăra copiilor lor locuri în unităţi de învăţământ superior prestigioase, precum Yale, Georgetown şi Universitatea din California de Sud.

Potrivit anchetatorilor, creatorul înşelătoriei este William ''Rick'' Singer, un consultant în domeniul admiterii în universităţile din statul California, care a pledat ''vinovat'', în martie, la acuzaţia de coordonare a unei scheme frauduloase prin care părinţi bogaţi au plătit sume de bani pentru a-i ajuta pe copiii lor să trişeze la teste de admitere şi au mituit antrenori care să îi prezinte pe acei copii drept talente promiţătoare în anumite sporturi.

Douăzeci de persoane au convenit să pledeze ''vinovat'' de la momentul în care autorităţile au început desfăşurarea unui val de arestări în cadrul operaţiunii ''Operation Varsity Blues'', la 12 martie.

Procurorii au declarat că investigaţia este în curs de desfăşurare.

33 de părinţi au fost acuzaţi de participare la schemă alături de Singer, printre acestea numărându-se şi Huffman, nominalizată la Oscar pentru cea mai bună actriţă, datorită rolului interpretat în ''Transamerica'' (2005), dar şi Lori Loughlin, cunoscută din seria TV ''Full House''.

Felicity Huffman, în vârstă de 56 de ani, este acuzată că a făcut o donaţie de 15.000 de dolari pentru fundaţia lui Rick Singer pentru ca un asociat al acestuia să corecteze în secret, în 2017, răspunsurile fiicei sale la un test de admitere la universitate, susţinut într-un centru de testare "controlat" de Rick Singer.

Huffman, care este căsătorită cu actorul William H. Macy, a declarat în luna aprilie că fata sa ''nu a ştiut absolut nimic despre acţiunile mele şi, în felul meu nechibzuit şi profund eronat, am trădat-o''.

''Mă simt ruşinată de suferinţa pe care i-am produs-o fiicei mele, familiei mele, prietenilor mei, colegilor şi comunităţii educaţionale'', a mai spus vedeta.

Ca parte din înţelegerea pe care au convenit-o cu acuzaţii, procurorii au acceptat să recomande un termen de încarcerare cu ''durată mică'', de la patru până la zece luni din pedeapsa pe care Felicity Huffman o poate primi potrivit codului sentinţelor federale.

Lori Loughlin a declarat că pledează ''nevinovată'' la acuzaţiile de participare la ceea ce anchetatorii au denumit "cea mai mare fraudă privind admiterea în universităţi descoperită în istoria Statelor Unite". Potrivit procurorilor, Loughlin (54 de ani) şi soţul său, designerul Mossimo Giannulli, au acceptat să-i plătească lui Singer suma de 500.000 de dolari pentru ca cele două fetele ale cuplului să fie recrutate în echipa de canotaj a USC, deşi tinerele nu practicau acest sport la nivel competiţional, în scopul facilitării admiterii în prestigioasa universitate.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108