REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Superstiții de Anul Nou! De ce trebuie să ținem cont, să ne meargă bine în 2023!

Superstiții de Anul Nou! De ce trebuie să ținem cont, să ne meargă bine în 2023!

Cristina BĂRBUCEANU 1 ianuarie 2023 | 00:00 988

Anul Nou vine cu superstiții și vorbe din bătrâni, pe care trebuie să le respectăm pentru belșug, iubire și nu numai. Printre „ce e bine să facem de Anul nou?”, se numără: purtarea unui obiect vestimentar de culoare roșie, sărutul sub vâsc, dar și să avem bani în buzunar pentru belșug, iar în categoria „ce nu e bine să facem?”, intră, printre altele: să nu aruncăm gunoiul, pentru a nu arunca belșugul, iar lacrimile nu trebuie să curgă în noaptea dintre ani, deoarece tot anul ne va fi trist.

Artificiile de la miezul nopții

Ce este bine să facem de Anul Nou?

Vorbele din bătrâni și superstițiile sunt multe, iar ele circulă printre noi de secole. Astfel că, în prezent, superstițiile încă sunt păstrate și respectate. Poate că cea mai populară dintre ele este să purtăm ceva roșu, în special un obiect vestimentar de această culoare, pentru a avea parte de noroc în Noul An.

Să purtăm ceva roșu de Anul Nou

Tot pentru noroc, trebuie să punem pe masa pe care cinăm o ramură de vâsc. În plus, dacă doi îndrăgostiți aleg să se sărute sub vâsc, se spune că ei vor avea parte de mai multă iubire și fericire, vâscul fiind considerat un simbol al Anului Nou. Desigur, multe superstiții le privesc și pe fetele nemăritate, care vor să își găsească sau să își „cunoscă” alesul. Așadar, acestea trebuie să pună busuioc într-un vas cu apă, o ramură de măr și o monedă, pentru a-l visa pe cel cu care le este sortit să îmbătrânească.

Sărutul sub vâsc

Mai mult decât atât, în noaptea dintre ani trebuie să trecem pe o foaie toate dorințele pentru anul care bate la ușă, deoarece se spune că ele se vor împlini numaidecât. Totodată, prima zi din Noul An trebuie să ne prindă cu casa curată pentru că se spune că, după cum este prima zi, așa ne va fi tot anul.

Ce să nu facem de Anul Nou?

Desigur, și în această categorie găsim numeroase tradiții, obiceiuri, superstiții din bătrâni. De exemplu, se spune că nu este bine să aruncăm gunoiul sau să facem alte treburi casnice în prima zi din Noul An, fiindcă ne va fi casa pustie în Anul Nou. Nu e bine nici haine sau alte obiecte din casă să aruncăm deoarece, odată cu ele, pleacă și bogăția.

Să nu avem portofelul gol în noaptea dintre ani

Dar poate că cea mai importantă superstiție este să nu intrăm cu datorii în Anul Nou sau să nu ne prindă miezul nopții fără bani în buzunar, pentru că vom fi mai săraci în anul ce urmează. Totodată, nu trebuie să ne amărâm sau să plângem în noaptea dintre ani, deoarece vom avea un an trist, deprimant și plin de necazuri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272